15+2 haftalık hamileyim bebeğimi ne zaman hissederim?

0 oy
204 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,045 puan) tarafından

Herkese günaydınnnn nasılsınız napıyorsunuz kızlar ? 

Biz  15+2 günlüğüz hamişler ne durumdasınız bebeğin hareketlerini ne zaman hissedicem acaba ?🤔 benim sabah bulantıları hafif ama devam bacaklarıma şimdiden kramp giriyor cinsiyet hala öğrenemedik bayramdan sonraya kaldı sizde durumlar ne 🌸

8 Cevaplar

0 oy
önce (8,813 puan) tarafından

3 çocuğu okula gönderdim en küçük uyuyor bende bu güzellikle oynuyorum 

Kramplar benimde hep erken başlardı günlük 2 şişe maden suyu tüket muhakkak 

image

-Reklam-
0 oy
önce (265 puan) tarafından

Günaydın canım çocuklar uyandı şimdi kahvaltı hazırlıyıcam sonra ev işi hiç bitmek bilmiyor 

0 oy
önce (132 puan) tarafından

Allâh saglıkla sıhatle doğum yapmayı nasip etsin Günaydin kahve içiyoz 🙏🥰💕

0 oy
önce (1,820 puan) tarafından

Gunaydin canim ,erkenciyizzz malum bebek var evde😅kahvalti yaptirdim oglana buyuk kiz okula gitti ortancisi ortada dolaniyor bende ise nerden baslasam diye dusunuyorum 🤔

0 oy
önce (39,628 puan) tarafından

Hayırlı sabahlar canım. Sağ salim kucağına alırsın İnseAllah. Ben ilk hamilelikte 17 haftalık iken hissetmiştim. İkincide 12 haftalık üçüncüde yine 17 haftalık hissettim. 

0 oy
önce (1,787 puan) tarafından

Günaydın koca geceyi hastanede geçirdim safra kesemde taş kanala düşmüş amelyat diyor kağıt imzaladım cimtim kusmaktan ateşten usumeden mahvoldum büyük kızı göndermedim gitmesin okula bugün bana yardımcı olur kardeşine bakmada diye 

0 oy
önce (30,813 puan) tarafından

Kramp magnezyum eksikliğinden oluyor söyle ilaç yazsınlar ya da maden suyu iç. Bende 10. Haftadayım bulantı halsizlik yorgunluk uykusuzluk devamlı uyku hali takılıyorum öyle 

0 oy
önce (351 puan) tarafından

Hastaneye gidiyorum ay ne yağmur yağdı ıslandık geri döndüm eve üstümüzü değişip geri çıktık 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

15 haftalık hamilelikte bebeğin hareketleri ne zaman hissedilir?
Bebeğin hareketleri genellikle gebeliğin 16. ile 22. haftaları arasında hissedilmeye başlanır. İlk gebeliğini yaşayan anne adayları bebek hareketlerini daha geç, genellikle 20. haftadan itibaren ayırt edebilirken, daha önce doğum yapmış olanlar 16. haftadan itibaren seğirmeleri fark edebilirler. Bu dönemde hareketler hafif bir pıtırtı veya gaz sancısı gibi hissedilebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebelikte 15. haftada sabah bulantıları hala devam eder mi?
Gebeliğin 15. haftasında sabah bulantılarının hafiflemesi beklenir ancak bu durum tamamen kişiseldir. Birçok kadın için 12-14. haftalar arasında bulantılar azalırken, bazı anne adaylarında bu süreç 20. haftaya kadar veya daha uzun süre devam edebilir. Eğer bulantılar beslenmenizi ciddi şekilde etkiliyorsa ve kilo kaybına neden oluyorsa doktorunuza danışmanızda fayda vardır.
Hamilelikte bacak krampları için ne yapılmalı?
Gebelikte bacak krampları genellikle magnezyum veya kalsiyum eksikliği, yorgunluk ya da dolaşım değişiklikleri nedeniyle oluşur. Krampları hafifletmek için düzenli olarak hafif esneme hareketleri yapabilir, gün içinde bol su tüketebilir ve uyumadan önce bacaklarınıza masaj uygulayabilirsiniz. Ayrıca dinlenirken ayaklarınızı yüksekte tutmak dolaşımı rahatlatarak kramp sıklığını azaltabilir.
Bebeğin cinsiyeti en erken ne zaman öğrenilir?
Bebeğin cinsiyeti genellikle 16. haftadan sonra yapılan ultrason muayenelerinde net bir şekilde görülebilir. 12-14. haftalar arasında dış genital organlar gelişmeye başlasa da, pozisyonun uygun olmaması veya bebeğin hareketli olması nedeniyle doğru tespit yapmak zor olabilir. 16-20. haftalar arası, cinsiyet belirleme konusunda en yüksek doğruluk oranının alındığı dönemdir.
15 haftalık gebelikte nelere dikkat edilmelidir?
15 haftalık hamilelik sürecinde dengeli ve protein ağırlıklı beslenmeye özen göstermeli, doktorunuzun önerdiği folik asit veya vitamin takviyelerini düzenli kullanmalısınız. Bu haftalarda fiziksel değişimler belirginleşmeye başladığı için rahat kıyafetler seçmek, ağır kaldırmaktan kaçınmak ve vücudun verdiği sinyalleri dinleyerek yeterince dinlenmek oldukça önemlidir. Düzenli kontrollerinizi aksatmamak ise genel sağlık takibiniz için kritik bir adımdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 202 göst.
25 Mart 2024 Diğer kategorisinde Seherkzll (305 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 305 göst.
23 Eylül 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 575 göst.
24 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 367 göst.