Araba kullanmayı ve park etmeyi nasıl öğrendim?

0 oy
395 göst.
önce Tatil-Seyehat kategorisinde (41 puan) tarafından

Kizlar araba kullanıyor musunuz park konusunda nasılsınız ? Ne kadar sürede öğrendiniz tak diye park yapabiliyor musunuz 😄 birde acmeligi üstünüzden nasıl attınız ne zaman tmm ben oldum dediniz şoförlükte nasıl ustalastiniz ?

22 Cevaplar

+1 oy
önce (2,152 puan) tarafından

Kullanmayı bilmiyorum ve cesarette edemiyorum asla bu gidişle asla öğrenmeye de heves edemeyeceğim 😅

önce (2,936 puan) tarafından

Harfi harfıne ben 😂a

önce (2,152 puan) tarafından

🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🥹🥹

-Reklam-
0 oy
önce (2,423 puan) tarafından

Evet yıllardır 

önce (41 puan) tarafından

E cevap bu kadar mı 😃

önce (2,423 puan) tarafından

Ben babamdan arabayı cala cala öğremdım sıkıntım Hıc olmadı canm yaşım 42 20 yaşında berı

0 oy
önce (10,320 puan) tarafından

Valla araba park etmeyi kesinlikle kendi başına kavraman gerekiyor ben iki yanlış bir doğru yapa yapa çok şükür öğrendim 2-3 gün sürdü kızımı almaya gittiğim okulun sokağı dar  park yeri çok yoktu arabalar dip dibeydi bir iki kere gel git komutları yaptılar sonra ben kendi kendime geniş alanlarda yapa yapa en dar yerlere gitmeyi öğrendim çok şükür matematigini anladıktan sonra zor gelmiyor 

0 oy
önce (2,630 puan) tarafından

Ehliyetim yok ama eşim sürdürmüştü öğrenme amaçlı hatta bir kere nasıl bir cesaretse bende ki eşim rahatsızdı köye gitmemiz gerekiyordu biz ilçe de oturuyoruz 20 dakika sürüyor yol dedim çekil kenara ben sürerim emin misin dedi eminim dedim çevirme olursa da artık şansa dedim köye kadar sürdüm yanlız çok güzel gittim tam bahçeye döndüm arabayı park edecem önümde ki taşı göremedim üstüne çıktım geri de gidemiyorum eşime buraya kadar getirdigime şükret al sen çıkart ordan da demiştim aslında ehliyet almayı çok istiyorum iki kere niyetlendi ilk niyetlendigim de kızıma hamile olduğumu öğrendim kaldım ikinci niyetlendigim de oğluma hamile olduğumu öğrendim yine kaldı kısmet ne zamana bakalım 

önce (10,320 puan) tarafından

Kız hamile olunca noluyor hiç erteleme ben direksiyon sınavına girdim 2-3 hafta sonra doğuma girdim 

Eşim birşey olur diye korktuğu için izin vermiyordu  doğum yaptım 5 aylık oldu şimdi de küçük olduğu için bir yere bırakamıyorum eşim de çok söyleniyor sana ehliyet şart artık diye evim çarşıya yakın ama bir yokuşu var masaAllah çıkana kadar canımız çıkıyor bu yüzden hiç çarşıya eşimsiz çıkamıyorum hastane işim oluyor yine eşimle gitmem gerekiyor kendi işi ama ona da zor oluyor işinden geri kalıyor  bu yaz alalım dedim ya kısmet olursa sınav sorularını filan da çözüyorum 

önce (221 puan) tarafından

Sen artık niyetlenmişsin bence. Tekrar hamile kalırsın falan😂😂

(Şaka yapıp takılıyorum alınma sakın) 

Yok canım alınmıyorum anladım zaten şaka olduğunu 😂😂 bu sefer sağlam korunacağım ay aman Allah'ım olmayana isteyene nasip etsin iki çocuk yeterli tesadüf gibi her niyetlenmem de hamile olduğumu öğrendim 😂😂

0 oy
önce (1,761 puan) tarafından

Ben 5 yıla yakındır kullanıyorum eşim bana dur kalk öğrenince direk trafiğe çıkardı aylarca arabayı sadece ben sürdüm gece gündüz o şekilde öğrendim eşimin giremediği yerlere bile girebiliyorum parkta. İlk sürerken özellikle elşimin ve benim ailemizdeki herkes beni çok küçümsemişti kadına arabamı verilir diye ama eşim hayatta ne olacağı belli olmaz öğren dedi şimdi herkes senin sürdüğün araba bize daha güvenli geliyo diyo. Allah eşimden razı olsun gerçekten çok destek oldu şu ana kadar hiç kaza yapmadım şükür

0 oy
önce (185 puan) tarafından

Kullanmayı bilmiyorum. İnsanlara çarpmaktan korkarım ben umarım zamanla aşarım bunu

0 oy
önce (13,485 puan) tarafından

1 yıl olacak aktif kullanıyorum 

0 oy
önce (1 puan) tarafından

Ben aktif olarak 3 yıldır kullanıyorum.Yanımda eşim varken sürüyordum evet ama eşimle birgün biyere giderken pat diye arabayı durdurdu ve geç direksiyona kendin git dedi çok korktum ama bir cesaret gittim(kış günü her yerim ter içinde kalmıştı gideceğim yere vardığımda😀)sonra da hep kendim kullandım..Tabi eşimde hiç araba esirgemedi aksine yapabilirsin diye destek oldu sağolsun.Yani demem o ki tek başına trafiğe çıktıktan sonra ben tamamım diyosun.bence bir kadının kendi için yapacağı en güzel şeylerden ehliyet alıp araba kullanabilmek..

0 oy
önce (9,317 puan) tarafından

Aktif kullanıyorum elim.ayagim herseyim araba yeterki delik olsun park herturlu yaparim aracimizda suv modellerinden 2 gun babam gösterdi 3 gun ise gittim kendim park ettim üstelik evimde cadde üstü ve işlek yerdeydi kisaca beceri ile alakalı.

Bazen ben bile kadınları görünce uzaklaşıyorum araba kullanmayı çoğu bilmiyorki sadece önüne odaklı gidiyorlar

0 oy
önce (2,713 puan) tarafından

Aktif olarak 10 yıldır kullanıyorum. Acemilik dönemim hiç olmadı çünkü hep kendime güveniyordum 😁 giremeyeceğim delik sadece ve sadece fare deliğidir 🤣 araç sürerken panik yapan insan her zaman kaza yapmaya meyilli sürücüdür. Bayanı da erkeği de. 

Direksiyon hocam bana her zaman derdi ki "Direksiyon başında senin ekranın sadece oturduğun koltuktur" 

Acemiliği üzerimden cesaretim sayesinde attım . Ben acemi sürücüyüm diye hiç bir zaman zorlu ve uzun yollardan kaçmadım ama gece sürüşünden nefret ediyorum. Gözlerimi çok alıyor farlar 

0 oy
önce (30 puan) tarafından

Aralık ayında aldım ehliyetimi. Ehliyeti almamla birlikte eşim şimdi yapamazsan uzun bir süre de cesaret edemeyeceksin deyip eve gelirken bana verdi arabayı ve ben iyice öğrenene kadar hiçbir yolculukta şoför koltuğuna geçmedi. Bir süre yan koltukta oturdu hatalarimi düzeltti gösterdi söyledi. Bir süre sonra kendim de çıkmaya başladım. Herkes ne kadar çabuk ciktigimi çok cesaretli olduğumu söyledi. Ama zaten ehliyeti uyusun diye almayacağım demiştim. Şuan 8.5 aylık hamileyim bir süredir kullanmamayı tercih ediyorum ama doğumdan sonra tekrar kullancam inşallah. Parkı ise bazen tek manevrada bazen on dk boyunca yirmi manevra yaparak kendi kendine öğrenmek zorundasın. Zaman zamana hala vaktimi alıyor park konusu

0 oy
önce (5,895 puan) tarafından

Ehliyet almama rağmen korkup kullanamıyorum. En büyük eksikliğim bu ülkede. Çünkü her şey arabayla. Öğrensem neler neler becereceğim ki sorma 

0 oy
önce (1,626 puan) tarafından

Arabam yok derdim yok 😂

0 oy
önce (10,347 puan) tarafından

Kullanıyorum çok şükür. Seneler oldu. 

Güzel yemek yapmak gibi düşün. Ne kadar sık yemek yaparsan o kadar pratik olursun ve el lezzetin gelir ya, araba sürmek de öyle. Sürekli sürmen lazım. Her gün trafiğe çıkman lazım ama aynı yollarda değil. Farklı yollarda süre süre daha çok refleks geliştirirsin. Her gün makarna pişiren biri makarna ustası olur belki ama zorlu et yemeklerinde zayıf kalır mesela. 

Park etme işi de başta karmaşık gibidir ama aracın sensörleri de varsa kolaylaşır. Örneğin dar bir alanda park ederken yanındakiler araçlara yaklaşınca sensör öter ona göre manevra yaparsın. Böyle böyle sık sürersen 6 ayda oturur epey 👌 

önce (842 puan) tarafından

Aynı yorumu yapmışsız şuan farkettimm ahah bir de bende yemekten ornek verecektim uzatmadm 

0 oy

Acemiliği üstünden atıp tamam ben oldum demek ne sıklıkla kullandığına bağlı. Nekadar cok pratik ve trafigin sorunlarına maruz kalırsan okadar cabuk ogrenırsın ama hergün binip sadece aynı güzargahı gidip gelmek seni usta yapmaz oyuzden bir cok yollara girmek hep sürmek ustalaştırır :)

Birde unutma ilerde ne tarafa döneceksen bi onceki dönüşte kendini o tarafa at bu cok önrmli yön degiştirmeyi son ana bırakma kusura bskmasınlar ama kadınlar bunu yapmıyor cogu zaman :((

0 oy
önce (140 puan) tarafından

Babam taksici olmasına rağmen öğrenememişim erkeklerden öğrenmek de sıkıntı yani babamdan korktuğum için öğretmeye çalışıyor yok vitesi bir hesap yok böyle yap Baba Türkçe konuş vites ne diyorum😂 panik yapıp komşunun üzerine arabayı sürdüğümden beri kullanmamaya karar verdim

0 oy
önce (187,044 puan) tarafından

D1 ehliyetim var suan kursa yazildim D yapicam eylulde kurs basliyo 😎 sol park yan park otomobille yapamiycam hic bisi yok 

0 oy
önce (8,844 puan) tarafından

Arabayı 2 yıl kullandım sonra sattık uzun zaman oldu kullanmayalı 

Geri geri park konusunda sıkıntım var hiç yapmadım onu . Ama gerekte yoktu 2 yıl boyunca normal yerlere koydum arabaya . Yol kenarına mesela 2 araba arasına Park et deseler yapamam hiç yapmadım çünkü denk de gelmedi öyle. Bu yaz tekrar araba alacak gibiyiz Eylül de kızlarımı okula götürecem inşallah servis ücretleri çok uçuk araba daha mantıklı geldi

0 oy
önce (3,035 puan) tarafından

15 senedir ehliyetim var aktifte kullanıyorum 

2 aydır arabam yok inşallah en kısa zamanda olur 

0 oy
önce (4,781 puan) tarafından

Bilmiyorum ve hiç hevesim yok. Bekarken dedem sana ehliyet alalım diye çok söyledi ama hiç istemedim. Evlendim hâlâ almak için adım atmıyorum. Kendimi biliyorum ama içimden istesem 50 kere kursa yazdırmıştım kendimi 😅

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Araba sürmeyi ve park etmeyi ne kadar sürede öğrenebilirim?
Araba sürmeyi temel seviyede öğrenmek ortalama 20-30 saatlik direksiyon dersi gerektirir. Park etme becerisi ise tamamen pratikle gelişir; günlük 15-20 dakikalık düzenli park alıştırmalarıyla 1-2 ay içerisinde park etme korkusunu yenip ustalaşabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Direksiyon başındaki acemilik hissi nasıl atılır?
Acemilik hissini atmanın en etkili yolu trafiğin sakin olduğu saatlerde ve aşina olduğunuz güzergahlarda sık sık sürüş yapmaktır. Kendinize güven kazanana kadar yanınızda deneyimli bir sürücü ile kısa mesafeli sürüşler yaparak stres seviyenizi düşürebilir ve otomobil hakimiyetinizi artırabilirsiniz.
Park yaparken nelere dikkat etmeliyim?
Park ederken en önemli unsur aynaların doğru ayarlanması ve aracın köşe noktalarının belirlenmesidir. Park yerine girmeden önce aracın konumunu hizalamak, yavaş hareket etmek ve çevrenizdeki sensörleri veya geri görüş kamerasını rehber alarak manevra yapmak hatasız park etmenizi sağlar.
Ne zaman kendime tam şoför oldum diyebilirim?
Şoförlükte ustalık, aracın mekanik hakimiyetinden ziyade trafikteki öngörü yeteneğinin gelişmesiyle başlar. Aynaları kontrol etmeden şerit değiştirmeyi alışkanlık haline getirdiğinizde, park ederken mesafe hesabı yapmadan manevra yapabildiğinizde ve trafik stresini yönetebildiğinizde kendinizi tam bir şoför olarak görebilirsiniz.
Kızlar için kolay araba sürme yöntemleri nelerdir?
Araba sürmede en önemli yöntem, debriyaj ve gaz dengesini kavramak ve aracın boyutlarını içselleştirmektir. Oturma pozisyonunu kendinize göre doğru ayarlamak, direksiyon tutuşunu doğru yapmak ve panik yapmadan sürekli pratik yapmak süreci hızlandırır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 504 göst.
17 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Kederlianne (1,166 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 361 göst.
7 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Cadna (5,197 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 471 göst.
30 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Linkin (26,971 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 940 göst.
24 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Befo (5 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,509,719 soru

24,634,890 cevap

365,379 kullanıcı

...