Kaynanamın korkutmasıyla çocuğum yatağında yatmıyor, ne yapmalıyım?

0 oy
552 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,945 puan) tarafından

Dıdıdkdkdkdlxlxlxlxlxxlxl

8 Cevaplar

+7 oy
(1,394 puan) tarafından

Fare babaanneniz diyeceksin o zaman birdaha asla yaklaşamazlar kaynanana

(2,945 puan) tarafından

Hahahahhahs inan canım sıkılmıştı ama güldürdün beni :) ya ben ilk yaptığında demiştim alıştırma bak diye inadından götürdü ben izin vermedim ya inadına yaptırdı sonrasında neden çocuklara öyle söyler anlam veremiyorum ya bir hafta gitmeseler başımızın etini yerler getirin diye çocuk yatağında neden yatmıyor diye düşünüyordum sürekli bugün söyledi yazık ya gözleri fal taşı gibi korku dolu ağlayarak uyanıyor yarın kendisini de arayacağım valla 

(2,528 puan) tarafından

aynen . babnnelerinede sacma sapan seyleri hem yaptirip hemde avuk subuk kirkutma ev dagilio yatak kirilio de daha iyi. gare var diyecegine falan de

-Reklam-
0 oy
(14,731 puan) tarafından

Allahımm ya🤦🏼‍♀️ hem çocuğa izin ver hem de korkut. kaynananla konuş o desin oğlum ben şaka yaptım falan diye 🤦🏼‍♀️ tabi insansa yapar!

yemin ederim gece gece sinirlendim 🤦🏼‍♀️ 

(2,945 puan) tarafından

Öyle inan bende hem sinirlendim hem canım sıkıldı çocuğumun gözlerindeki ifadeyi görme şansın olsa keşke iki haftayı geçkin süredir sürekli böyle neden korkuyor diye çözmeye çalışıyorum öyle video falanda izlemez çok 

Zaten benim çocuklarım kimsenin evini dağıtmazlar bile en sık gittiğimiz anannesi onların ords bir sürü oyuncakları var döker geri toplarlar yatakta zıplamayı ev dışında başka evde hiç yapmadılar oğlum annem bazen izin vermiyor dedi ya o yüzden benim inadıma yaptırdı zaten benim izin vermediğim şeyleri yaptırmaya bayılır 

(14,731 puan) tarafından

evde fare avına çıkın günlük her gece, el feneri ver eline dip bucak arasın, oyuna dönüştürün bunu. 

hatta bir sprey şişesine su kolonya falan bir şeyler koy, fare kovucu sprey olsun adı, o spreyden sıkıp fareleri kaçırın. 

sonra babaannesinin üstüne de sıksın! 🤦🏼‍♀️ 

(2,945 puan) tarafından

İyi fikir aslında ama daha çok tetikler mi ki ya da böyle yapınca hepsinin gittiğine inanır mı

Biz geçen hafta temizlik yaptık büyük oğlumda bana yardım ediyordu kendi yatağını öne doğru çekince kaçıp gitti aslında ama anlamadım sonra kapının Ordan baktı ben süpürdüm anne gitti mi dedi bende tozları diyor sandım evet oğlum dedim geldi çekingen bi tavırla baktı sonra eline bez alıp silmeye başladı o an anlamadım ama baya etkilenmiş yavrucum ya

Bu güzel fikir için özellikle babanne konusundaki fikir için çok teşekkür ediyorum :) 

(14,731 puan) tarafından

inşallah çabuk geçer korkusu garibim altına da kaçırır bu korkudan 🤦🏼‍♀️ 

(31,585 puan) tarafından
+1

Yapmasa fare babaannengilde varmis de oraya gitmek istemesin kökten çözüm 

0 oy
(2,045 puan) tarafından

Ya ilk başlarda ne var şaka yapmıştır demiştim ama hepsini okuyunca sinir oldum çocuk nasıl korkmuş kıyamam hepsi ruh hastası bu kaynana ve görümceler benim görümcede kızımı 1 2 defa korkuttu eşim kızınca yapmadı bi daha. Kızımın sevmedigi şeyler var mesela mandalina portakal falan zorla veriyordu çocuk yutmayıp tükürüyordu aglayarak hastalar ya 

(2,945 puan) tarafından

Öyle canım çok korkmuş geçen hafta ben temizlik yapıyordum çocukların odasında büyük oğlumda bana yardım ediyordu halıyı falan kaldırdık sıra büyük oğlumun yatak arkasını altını temizlemeye geldi bende yatağını ileri ittim oğlum koşarak çıktı gitti bende aklına ne geldi acaba da koşarak gitti diye düşündüm sonra süpürgeyi açtım süpürdüm oğlum geldi kapının orda durarak gitti mi anne dedi tozları falan diyor sandım evet oğlum dedim çekingen bi tavırla geldi yatağın üstüne çıkıp süpürdüğüm yere yani yatağın altına ve arkasına baktı gel hadi sende sil dedim  yine çekingen bişeyle eline bez aldı geldi etrafına bakarak sildi durdu ben o sıra anlamadım ama bunu söyledikten sonra anladım yatağın altında fare var mı diye kontrol ediyor korkuyormuş çocuk 

0 oy
(746 puan) tarafından

Canım sen ona fare olsa bile hiç bişey yapmayacağını çok zararsız bir hayvan olduğunu anlat hatta sevimli hemsterleri aç de ki bak fare bu ne kadar tatlı çocuk fareyi canavar gibi bişi sanıyor ondan korkuyor . Fare bizden korkar ve kaçar olsa bile de . Bence fareden korkmamasi gerektiğini anlat. Kötü bişi mis gibi algilamasin

(2,945 puan) tarafından

Aslında hemsterleri biliyor petshopta falan çokça gördü anne çok tatlı da diyor hatta ara ara hayvan görsellerini açtırıp baktırıyor hemter ( hemster ) aç anne diyor ama fareyi farklı ve tehlikeli bişey sanıyor sanırım daha önce hiç aç demedi hep hemter dediği için artık yarın farenin de hemsterin kardeşi olduğunu vs söyleceğim sanırım aklıma bu geldi ilk önce inşallah bir an önce korkusu gider ya korktuğu hayvanlara bi daha ısınamıyor bir kere köyde karınca ısırdı mesela karıncadan hala korkar buradakiler zararsız köydekiler seni tatlı bulduğu için öpmüş dedim ama inanmadı hayır ısırdı beni yiyecekti dedi :) 

(746 puan) tarafından

Evet sen ona birkaç kez de artık Korkmaz merak etme sevimli fareler aç böyle diğer turlululerden ben bile korkuyom😂

0 oy
(10,385 puan) tarafından

Ruh hastası gücü el kadar çocuğa mi yetmiş 

(2,945 puan) tarafından

Ya en baştan dedim bak alıştırma yarın birgün senin evinde anannesinin evinde de yapar diye onlardan kıymetli mi dedi zıplatırdı ben çocuklarıma kendi evimizde ve başkasının evinde yapıp yapmaması gereken şeyleri anlatıyorum onlarda anlıyor yapmıyorlar zaten ama ısrarla çocukları götürüp sonrada fare var diye korkutması saçma her şeye travma olacak diye yaklaşan bir anne değilim ama bak çocukta etki bırakmış işte günlerdir neden yatağında yatmıyor acaba diye düşünüyordum günlerdir ağlıyor çocuk keşke o korku dolu yüz ifadesini gözlerini görme şansın olsa sadece kendi yatağı da değil mesela uykusu geldiği zaman anne ben odada senin yanında yatayım ya da anne babamla sizin yatağınızda yatayım diyor önceden saati gelince gidip yatar uyurdu çocuk 2 haftayı geçkin süredir asla gidip yatmıyor çok öfkeli ve üzgünüm 

0 oy
(5,659 puan) tarafından

Yakınlarınızda petshop varsa götürüp ne kadar kucuk bir hayvan oldugunu gosterin yoksa resim de gösterebilirsiniz oyuncak da olabilir insan yiyecek kadar buyuk olmadıklarını görürlerse biraz tatmin olabilirler. Ama kendi çocukluğumdan biliyorum o korku bir kere geldiyse zor gidiyor. Bir süre babaannesiyle de gorusmeyebiirler

(2,945 puan) tarafından

Petshopa çok kez gittik canım hemsteri de biliyor aslında ama fareyi farklı bişey sanıyor sanırım aynı şekilde dediğin gibi bende böceklerden çok korkarım çocuklukta yaşadığım bi olaydan sonra hala daha fobi olarak kaldı bende 

0 oy
(1,292 puan) tarafından

En neftet ettiğim insan tipi. Yalanla korkuyla çocuk eğitmeye çalışmak nedir ya hu ? Yazıklar olsun nasıl çıkacak şimdi bu korku. Oğlum 3ay aslan korkusuyla uyuyamadı wc gündüz bile tek gidemedi. 

(2,945 puan) tarafından

Çocuklar özellikle hayvan korkusunu yenemiyor bence ki ben öyle olmuştum köyde gömleğimin cebinden böcek çıkmıştı yatarken yüzüme doğru koşmaya başlamıştı böcek 8.9 yaşlarındaydım ondan beri böceklerden çok korkarım kaşıntı tutar içim çekilir aynı şekilde geçen sene köye gittiğimizde oğlumu karınca ısırdı şimdi parka falan gidince karıncalardan uzaklaşıyor hemen ısıracak diye köydeki karıncaların onu çok sevdiğini öptüğünü söyledim ama inanmadı hayır ısırdı dedi hemsteri falan biliyor seviyor çok tatlı diyo ama işte fareden korkmuş bi kere 

0 oy
(187,530 puan) tarafından

Burda hepimiz anneyiz benimde cocuklarim ziplamayi cok sever bizim bahcede tranpolinimiz var ama cogu anne bahceli evde oturamiyo malesef bu yuzden ev ici mini tranpolinler var orne foto atiyim bi tane alin cocuklarda gonlunce eylensin

image

ve apartmanda yasiyosanniz bu tanpolinler alt kata ses falan yapmiyo

(2,945 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim canım aslında aklıma geldi trambolin ama apartmanda yaşadığımız için aşağıya ses yapar diyince vazgeçtim madem ses yapmıyor bundan alayım bir tane :) oyun parklarındaki trombolinden gördükleri için yatakta zıplamayı da seviyorlar ben yanlarında oturup biraz izin veriyorum ama korkuyorum da düşerler diye 

turkiyede bi arkadasim var oda apartmanda yasiyo aldi ve daha alt katindan hoc sikayet almadi yaa aslinda cocuk onlar ve ziplamak gercektrn cok eylenceli anne baba olduk ama laf aramizda bizde tranpolinde zıplıypruz 😅  ev icin olanlar alt kata ust kata ses yapmiyo bu yuzden ev ici tasarlanmis ❣️

image

bu matlardan da alip altina koyarsan ses olmaz komsulariniza

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuklarda korku kaynaklı uyku bozukluğu nasıl geçer?
Çocuklarda korku kaynaklı uyku bozukluğunu aşmak için ilk olarak korkunun kaynağı olan durumu mantıklı bir dille açıklayıp çocuğa güvenli bir ortamda olduğunu hissettirmeniz gerekir. Uyku öncesi rutinleri sakinleştirici aktivitelerle destekleyerek ve çocuğun yatağının güvenli olduğu konusunda net ifadeler kullanarak güven duygusunu yeniden inşa edebilirsiniz. Eğer korku devam ederse bir çocuk psikoloğundan destek almak, travmanın kalıcı hale gelmesini engellemek adına atılacak en sağlıklı adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuğuma korkutucu şakalar yapıldığında nasıl tepki vermeliyim?
Çocuğunuza korkutucu şakalar yapıldığında, tepkinizi çocuğun yanında değil, aile büyüğüyle birebir ve net bir dille konuşarak göstermelisiniz. Çocuğun psikolojik sağlığının şakalardan daha önemli olduğunu vurgulamalı ve sınırlarınızı kararlı bir şekilde çizerek bu tür davranışların tekrarlanmaması gerektiğini açıkça belirtmelisiniz. Bu yaklaşım, aile içinde otoritenizi korurken çocuğunuzun duygusal sınırlarını da başkalarına karşı korumanızı sağlar.
2 ve 4 yaşındaki çocuklarda gece korkusu belirtileri nelerdir?
2 ve 4 yaşındaki çocuklarda gece korkusu, yatağa gitmeyi reddetme, uykuya dalarken ağlama, gece aniden korku dolu gözlerle uyanma ve yatak altı gibi yerleri sürekli kontrol etme ihtiyacı şeklinde belirti gösterir. Bu yaş grubundaki çocuklar hayal ile gerçeği ayırt etmekte zorlandıkları için duydukları korkutucu bir hikayeyi gerçek sanabilirler. Uyku düzenindeki ani bozulmalar ve huzursuzluk, çocuğun zihninde bir korku objesi oluştuğuna dair en güçlü göstergedir.
Korkutucu bir hikaye dinleyen çocuğa güven nasıl aşılanır?
Korkutucu bir hikaye dinleyen çocuğa güven aşılamak için, onun korkusunu küçümsemeden dinlemek ve evin güvenli olduğu gerçeğini somut örneklerle açıklamak gerekir. Evin temiz olduğunu, tehlikeli hiçbir canlının bulunmadığını çocuğa birlikte kontrol ederek gösterebilir ve ona her an yanında olduğunuzu hissettirebilirsiniz. Korkuyu mantıkla çürütmek ve çocuğun duygularını onaylayarak ona sevgiyle yaklaşmak, zamanla bu korkunun hafiflemesini ve yok olmasını sağlayacaktır.
Çocuklarda uyku korkusu neden oluşur?
Çocuklarda uyku korkusu, genellikle dışarıdan duyulan korkutucu ifadeler, izlenen yanlış içerikler veya travmatik deneyimler sonucu gelişir. 2-5 yaş aralığı, hayal gücünün çok aktif olduğu ve dış dünyadan gelen uyaranların kolayca gerçeğe dönüştürüldüğü bir dönemdir. Yetişkinlerin yaptığı yersiz şakalar veya korku içeren anlatımlar, çocuğun kendini güvende hissettiği tek yer olan yatağını bir tehlike alanı olarak algılamasına neden olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,512,926 soru

24,676,010 cevap

367,553 kullanıcı

...