Laparoskopi ile tüplerim açılır mı, hamile kalabilir miyim?

0 oy
76 göst.
önce Diğer kategorisinde (23 puan) tarafından

Hanımlar 7 senedir evliyim hiç hamile kalmadim rahim filmi HSG çekindim rahmim perde  varmis sağ tupumde sıvı geciyi ama rahim boşluğuna yayilmadigi için tam açık diyemeyiz sanki genişleme var tüpte dedi solda hiç geçiş yok laporoskopi ve histereskopi önerdiler iki hafta sonra anestezi uzmaniyla girusup ameliyat günü alicam lütfen bu ameliyatlardan olanlar tupleriniz acildimi gebe kaldınizmi lütfen bilgilendirin 

3 Cevaplar

0 oy
önce (2,834 puan) tarafından

benim tüplerimde hidrosarpenks vardı. sıvı birikmesiymiş rahim içine sızıyormuş sıvı. o nedenle sağ tüpümü çıkardılar sol tüpümü de geri açılamayacak kadar dipten bağladılar. sonra tüp bebek ile dünyaya gelen 3 çocuğun annesi oldum :) 

herkesin süreci farklı oluyor inşallah yolun kısa sürede mutlulukla tamamlanır.

ben ameliyat olduktan sonra e nabıza girdiğimde "KISIRLAŞTIRMA AMELİYATI" yazıyordu aynen böyle ve anne olmayı çok isterken böyle bir ameliyat olmuş olmak o an için beni çok üzmüştü. ama her şerde bir hayır oluyor. yani yaşadığın sürecin seni üzmesine izin vermemeye çalış. 

sadece tavsiyem: çok iyi bir doktor, çok iyi bir hastane, çok sağlam bir labaratuar.. tedavinin her aşamasında hayat kurtarıyor.. ameliyatını rasgele bir yerde olma sakın

önce (23 puan) tarafından

Yorumun için teşekkur ederim İnanki bende çok üzgünüm korkuyorum tüpleri kaybetmekten insana çok zor geliyo başına gelmeyince anlamiyo insan 

önce (2,834 puan) tarafından

inşallah kaybetmezsin ama kaybedecek olursan da beni hatırla.. doktorum bana "senin hamile kalabilmenin tek yolu tüplerden kurtulmak" demişti. "zaten anne olabil diye yapacağız bu operasyonu" diye eklemişti sonra. 

eğer kaderinde annelik varsa zaten yolun nasıl olduğu önemli değil bir şekilde aşılıyor o yol. inşallah gönlüne göre olur herşey.

sadece yine söylüyorum, kendini çok iyi bir merkeze teslim et. bu tedavi hata kaldırmıyor. hiçbir aşamasında hata kaldırmıyor yani illa tüp bebeğe gidecek değil. belki de açılır tüplerin ama iyi bir hastaneye güven

Çok teşekkür ederim desteğin icin

-Reklam-
0 oy
önce (22 puan) tarafından

Günaydın canım benim de sağ tüp kapalıydı göbek deliğinden girildi ve açıldı çok şükür 6 ay sonra hamile kaldım.

Teşekkürler banada belki Umut olur senn adına sevindim 

0 oy
önce (8,083 puan) tarafından

ablam oldu istabbulda bir doktor var tüpleri açıyor oda açtı sonra rahimde perde ve çökme vardı ablamın ne zaman hamile kalsa bebekleri düşük oluyordu bu sebepten dolayı oda ameliyat ile perde düzeldi  oda bekliyor hamile kalmayı olmasa tüp bebek doktor onermis

İnşallah ablaninda tüm isteyenlerin de Allah kucağını boş bırakmasın

önce (8,083 puan) tarafından

amin inşallah cnm

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Laparoskopi ve histeroskopi sonrası tüplerin açılma ihtimali nedir?
Laparoskopi ve histeroskopi ameliyatları, tüplerdeki tıkanıklıkların veya rahim içi perdelerin cerrahi olarak düzeltilmesinde yüksek başarı oranına sahiptir. Başarı oranı, tıkanıklığın tüpün hangi bölgesinde olduğuna ve sıvı birikimi (hidrosalpinks) olup olmadığına göre değişmektedir. Uzmanlar, bu müdahale ile tüplerin büyük oranda açıldığını ve doğal yollarla gebelik şansının cerrahi sonrası süreçte arttığını belirtmektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Tüp tıkanıklığı için laparoskopi ameliyatı nasıl yapılır?
Laparoskopi, genel anestezi altında karın bölgesine açılan küçük deliklerden kamera ile girilerek yapılan kapalı bir cerrahi yöntemdir. İşlem sırasında tüplerdeki yapışıklıklar giderilir ve tıkanıklığa yol açan sıvılar temizlenir. Aynı seansta rahim içindeki perde (septum) histeroskopi yöntemiyle giderilebilir, böylece hem tüplerin durumu iyileştirilir hem de embriyonun yerleşeceği rahim alanı genişletilir.
Rahim perdesi ve tüp tıkanıklığı hamile kalmayı nasıl etkiler?
Rahim perdesi rahim boşluğunu daraltarak embriyonun tutunmasını zorlaştırırken, tüplerdeki sıvı birikimi ve tıkanıklık yumurta ile spermin birleşmesini engeller. Bu durum, tüpün doğal yolunu tıkadığı için kısırlık (infertilite) nedenlerinin başında gelir. Tanı konulduktan sonra laparoskopi ve histeroskopi gibi cerrahi düzeltmelerle tüplerin işlevselliği geri kazandırılarak gebelik şansı ciddi oranda yükseltilebilir.
Ameliyat sonrası doğal yolla gebe kalmak için ne kadar beklenmeli?
Laparoskopi ve histeroskopi sonrası iyileşme süreci genellikle oldukça hızlıdır ve hastalar genellikle 1-2 ay içinde normal hayatlarına dönerler. Uzmanlar, ameliyat sonrası tüplerin tamamen iyileşmesi ve rahim dokusunun toparlanması için genellikle 3 ila 6 ay arasında bir süre beklemeyi önermektedir. Bu süre zarfında düzenli kontrollerle tüplerin açıklığı ve üreme sisteminin sağlığı takip edilerek gebelik planlaması yapılabilir.
Tüplerde sıvı birikmesi ve genişleme neden tehlikelidir?
Tüplerde sıvı birikmesi, tıbbi adıyla hidrosalpinks, tüpün iç kısmının zarar görmesine ve fonksiyonunu yitirmesine neden olur. Tüpteki bu sıvı, rahim içine sızarak embriyonun tutunma başarısını düşüren toksik bir etki yapabilir. Laparoskopi yöntemiyle bu sıvı temizlenerek veya gerekirse tüpün rahim ile olan bağlantısı kapatılarak, hem doğal gebelik şansı artırılır hem de tüp bebek tedavisi başarı oranı yükseltilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 125 göst.
0 oy
4 cevap 241 göst.
0 oy
18 cevap 1,389 göst.
21 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Nryefe (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 311 göst.
1 Nisan 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 16hurrem&02 (194 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,509,561 soru

24,632,802 cevap

365,232 kullanıcı

...