8 aylık hamileyim, diş ağrısı için acile gitmeli miyim?

0 oy
43 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (203 puan) tarafından

Disim.asiri agriyor çuruk birkac gundur agriyip geciyordu bugun aksama kadar gecmedi halada cok feci agriyor dayanamıyorum 8 aylikta hamileyim acile gitsem bir işe yararmi sizce bide diş bölümüne randevu alsam dolgu yada her ne yapilacaksa yaparlarmi

1 cevap

0 oy
önce (2,636 puan) tarafından

Doktor onayı olmadan yapmıyorlar bende çok çektim doktorum onay vermesine rağmen yapmadılar risk almak istemediler tuzlu suyla  gargara yapıyordum biraz rahatlıyordu eğer intihap varsa oda Ağrı yapar ki onun içinde antibiyotik kullanman gerekir belki acil yazar 

önce (203 puan) tarafından

Acile gittim agri kesici serum verdiler anlik olarak kesti simdi tekrar feci bir sekilde devam ediyor uyuyamiyorum

önce (2,636 puan) tarafından

Şişlik filan varsa iltihap vardır ah ah çok çektim ağrı kesiciler anlık kesiyor zaten sonrası devam ediyor genelde ilk 3 ay ve son 3 ay dişe işlem yapmıyorlar onun dışında istediğin işlemi kadın doğum doktorun imzalı kağıt vermesi gerekiyor bana imzalı kağıt vermesine rağmen gittiğim diş hekimi risk alıp yapmadı çok ağrıya dayanamadığım için kadın doğum doktorum antibiyotik vermişti sende öyle yapabilirsin ama 9 gün tatil olduğu için beklemen gerek 

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

8 aylık hamileyim diş ağrısı için acile gitsem bakarlar mı?
Evet, hamileliğin her döneminde olduğu gibi 8. ayda da şiddetli diş ağrısı yaşıyorsanız diş hastanelerinin acil servislerine başvurabilirsiniz. Acil birimlerde öncelikle ağrınızı hafifletecek ve enfeksiyonu kontrol altına alacak geçici müdahaleler yapılır, ancak kapsamlı tedaviler için diş hekiminizin onayına ihtiyaç duyulabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hamilelikte diş ağrısına hangi durumlarda acil müdahale gerekir?
Diş ağrısı şiddetli bir apse, yüz bölgesinde şişlik, yüksek ateş veya ağız açmada kısıtlılık gibi belirtilerle seyrediyorsa vakit kaybetmeden acil müdahale gerekir. Bu tür durumlar hem anne adayının sağlığını hem de hamilelik sürecini olumsuz etkileyebileceği için diş hekimi tarafından acilen değerlendirilmelidir.
Hamilelikte 8. ayda diş dolgusu veya kanal tedavisi yaptırılabilir mi?
Hamileliğin 8. ayında acil durumlarda diş dolgusu veya kanal tedavisi gibi işlemler yapılabilir ancak mümkünse doğum sonrasına ertelenmesi tercih edilir. Eğer ağrı dayanılmaz boyuttaysa ve enfeksiyon riski taşıyorsa, diş hekiminiz kadın doğum uzmanınızla görüşerek güvenli bir anestezi ve tedavi protokolü uygulayabilir.
Hamilelikte diş ağrısı için hangi ağrı kesiciler kullanılabilir?
Hamilelikte hiçbir ağrı kesici ilaç, doktor veya diş hekimi tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır. Genellikle hamilelikte parasetamol içerikli ilaçlar doktor onayıyla güvenli kabul edilse de, diş ağrısının kaynağına göre diş hekiminiz hamilelik dönemine uygun özel bir tedavi veya ilaç planı oluşturacaktır.
8 aylık hamileyim diş tedavisi sırasında röntgen çektirebilir miyim?
Gerektiği durumlarda, uygun koruyucu önlük (kurşun yelek) takılarak hamilelik döneminde de düşük dozda röntgen çekimi yapılabilir. Diş hekiminiz, radyasyon riskinin teşhis için zorunlu olduğunu değerlendirdiği durumlarda, bebeğin korunmasını sağlayacak tüm önlemleri alarak gerekli görüntülemeyi gerçekleştirecektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 376 göst.
1 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Bayannn1 (1,138 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 520 göst.
15 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Htcmrkc (70 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 674 göst.
23 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde ntrgizem (45 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 435 göst.