İki küçük çocukla bayram hazırlığını nasıl yapabilirim?

0 oy
352 göst.
önce Diğer kategorisinde (4,907 puan) tarafından

Hayırlı geceler hanımlar ❤️ ne yaptınız bayram temizliği bitti mi? Ben 2 küçük bebeyle yapabildiğim kadar yaptım zaten bana gelen kimsede yok o yüzden elimden geleni yaptım sadece ☺️ ama küçüklüğümden beri o bayram havası kokan evi sevdiğim için yaprak sarması yapıyorum yarın börek yapacam birde sütlaç yapacağım Allah izin verirse hani gelen yok ama olurda olursa hazırda birşeyler olsun istedim hemde o bayram havasını çocuklarımda yaşasın istiyorum 🤲 sizler neler yaptınız ya da yapacaksınız? 🌸🌹 

image

9 Cevaplar

0 oy
önce (2,898 puan) tarafından

Dolapta sarmam var 2 kg de tatlı aldık birazda şeker :) bize de hiç kimse gelmez akrabalar çok olduğu için genelde hergün gezme oluyor bizde onun dışında bayram temizliğini geçen hafta çarşamba günü bitirdim :) şu an kalan şeyler yarın için kuaför çocukların banyosu falan :) 

önce (4,907 puan) tarafından

Afiyetle yiyin inşallah bende bitirdim şimdi şükür 🤲 yarın sabah mezarlığa gidecez ondan sonra eve gelip geri kalanları halletsem ne ala 😅dün büyük Temzilik işini bitirdim sabah uyandım sağ kolum acayip ağrıyor sakat kaldım sandım akşama kadar zorla kendine geldi 😅 akşama çocuklara banyo kendime bakım banyo derken güzel geçer inşallah 🤲❤️ 

-Reklam-
0 oy
önce (815 puan) tarafından

Yoruldu

imagemmmmmmm yoruldummmm

Bende çok yoruldum ya dün o kadar iş yapcam diye kolunu yordum ki sabah uyandım sakat kaldım sandım😅 

0 oy
önce (1,352 puan) tarafından

Vay vay ellerine sağlık afiyet olsun canım şimdiden kutlarım bayramınızı hanımlar😘

Allah razı olsun canım 🤲❤️ bende bayramınızı kutluyorum ❤️ 

0 oy
önce (4,051 puan) tarafından

Buruk bir bayram geliyor o yüzden hiç umrumda değil bayrammış değilmiş

önce (1,352 puan) tarafından

Hayır olsun canım inşallah 

Eşim Zelanda'da ben burda kalbimin yarısı yanımda yok 

Sağlık olsunda inşallah herşey geçer 🤲🤲 umarım kısa zamanda kavuşursunuz

+1

İnşallah

0 oy
önce (2,139 puan) tarafından

Sarmayı yarın gece sarıcam baklava açmadım yiyen yok dşye sütlü tatlı yaparım şekerde aldık nasipse kurbanda kesersek bitti gitti şimdiden bayramınız mübarek olsun 💜

Şimdiden kolay gelsin 🤲 baklava açacak kadar hamarat değilim 😅 bizde sütlü tatlı daha çok severiz kendimiz için hazırlık yaptığım için sevdiklerimizi yapayım dedim. Hayırlı bayramlar hepimize inşallah 🤲❤️ 

0 oy
önce (138 puan) tarafından

Daha yeni bir tencere sarma sardım. Yarın da bamya ve baklava yapıcam. Ben yemiyorum zaten iki miniğim bir de eşime. Bir de arkadaşlarımız gelirse belki. Yoksa benim de tüm uğraşım bayram havası yaşansın. 

Ellerine sağlık ❤️ bamya çok severim eşim nefret eder 😅 baklava açacak kadar hamarat değilim malesef 🫠 bende sırf hem biz o duyguyu yaşayalım hemde çocuklarımda bayramı seyranı bilsin o duyguyla yetişsin istiyorum 🤲🤲 

0 oy
önce (9,345 puan) tarafından

Elini birseye sürmeyen ben valla büyük temizligi bayram sonrası yapacağım rahat rahat gelen  3 4 kişi olur evler temiz zaten 2. Yada 3. Gün  yola cikcaz kismetse burda olmayacagiz hazir tatlı kurabiye alirim tamam

En iyisi boşver ☺️ bende temizlik yapmazdım ama normalde bi motivem olmuyo şimdi bayram diye bi gayret gireyim yoksa kalacak dedim iyi oldu. Yiyeceklerde bizim için gelen giden yok bizede 🤭 

0 oy
önce (5,840 puan) tarafından

Ellerine sağlık 🌸 Ben, yarın bayram olduğunu unutmuşum. Hatta kız kıza piknik planladık yarın için 😅 Yorulmayalım diye de her şeyi hazır alacağız. 

Teşekkür ederim ❤️ sanırım yurtdışındaydın yanlış hatırlamıyorsam tabi ki ☺️ orda unutmak normal olur☺️ afiyet olsun iyi eğlenceler şimdiden ❤️ 

0 oy
önce (1,632 puan) tarafından

Hayirli sabahlar cicegim ♥️ bende sarma sariyorum 3 gundur hemde bugun 4uncu gun bayram icin degil de buzluga koycam ben temizlik falan ev aldi basini gidiyo yapragin icinden cikamadim neyseki yarin esim calisiyo herkes kurbanlikla ugrasir gelen giden de olmaz bugun yapragi bitirip yarin temizlik yapcam insaAllah cam kapi giremiyorum zaten bi supurur silerim sadece 2inci gun de biz kaynanama gidecez 3uncu 4uncu gun esim calisiyo annemle gezerim muhtemelen o yuzden hic bisey yapamadim ben bu bayram 

Hayırlı sabahlar bacıkom❤️ ellerine sağlık ama keşke yormasaydın kendini 🤲 boşver temizliği napcan 😅 ben geleyim dedim bacım 3 çocukla yapardık Muhammedle toprak oynardı sende gülceyle alıştırma yapardın bende cam kapı girer çıkardım geleyim yapayım bacım ❤️ benimde eşim bugünde geceye gidecek yarın sabah çıkacak eve gelir uyur sonra mezarlığa gidecez ordan da eşimin teyzesine gidecez kurban kesecez inşallah teyzesi ve kuzeninin eşi Allah razı olsun buraya gel birlikte kesip poşetleyelim 2 çocukla yapamazsın dediler 🤲 ben gidene kadar onlar kendi kurbanını hallederler bizimki geç kesilecek onların erken, gidince de Allah nasip ederse bizimkini halleder eve geçeriz eve gelincede sütlaç ve börek yapcam bugün mü yapsam dedim ama hem gelen giden yok hemde yarın evde olmayız akşama kadar ertesi gün taze taze olsun dedim hatta böreği 2. Gün sabahtan yapsam daha iyi olur 🤲 

önce (1,632 puan) tarafından

Ahahahah kiz bacim 3 cocukla nasil temizlik yapcaz biz 😂😂 daha vakit cok yavas yavas yapcam bakalim esim de yardim edecek duvarlari silmeye mop falan aldi adam kendini baya hazirliyo ekipman aliyo camlara sineklik takilacak bayramdan sonra falan aman oyle karisik ki hersey neyi nasil yapcami da bilmiyorum bakalim nasil olacak sen benim dogumuma gel kiz kimse hastaneye gelmiyo gurbetci gibi aileler geliyo bi yalniz hissediyorum 🥲 teyzeden Allah razı olsun cok mutlu oldum senin adina insan boyle seylerde yalniz olunca ister istemez kotu hissediyo cok sevindim birlikte halletmenize kiz sutlacla boregin yapilacaginda ne var 5 dk da yaparsin bencede 1inci gun aksam sutlaci yap koy dolaba sogusun boregi de sabahtan yaparsin citir citir olur ellerine emegine saglik ♥️🤗

Erkekler oynar sende gülceye bakarsan ben hallederim temizliği 😅 sineklik şart bende olmasına rağmen yine börtü böcek giriyor 😕 aaa doğumda kimse olmayacak mı yanında? Valla Allah razı olsun inşallah çabuk hallederiz ilk defa kurban işine gircem birde 2 çocuk o yüzden banada iyi olcak hiç değilse seneye Allah nasip ederse nasıl halledeceğimi öğrenirim 🤲 evde durmayacaz ya o yüzden bende taze olsun istiyorum onlar basit zaten birde 2.gün sabahtan anneme Gidecez ablamlar da gelecek 6 kardeş bir sürü torun bir arada olacağız 😍 yani boş yere beklesin istemiyorum banada ablamlar gelir belki ondan dolayı sorunda olmaz teşekkür ederim bacım ❤️🩷 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İki küçük çocukla bayram temizliği en pratik nasıl yapılır?
Küçük çocuklarla bayram temizliği yaparken en pratik yöntem, temizliği günlere bölmek ve sadece en çok kullanılan alanlara odaklanmaktır. Çocukların uyku saatlerini fırsata çevirerek günde 1-2 saatlik kısa bloklar halinde ilerlemek, yorgunluğu azaltırken evin genel düzenini korumanıza yardımcı olur. Mükemmeliyetçilikten kaçınarak ulaşılabilir hedefler belirlemek, bu süreci daha yönetilebilir kılar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bayram ikramlıkları hazırlarken zamandan nasıl tasarruf edilir?
Bayram ikramlıklarını hazırlarken zamandan tasarruf etmek için önceden dondurulabilen yaprak sarması ve börek gibi yiyecekleri günler öncesinden hazırlayıp dondurucuya atabilirsiniz. Sütlaç gibi taze tüketilmesi gereken tatlıları ise bayramdan bir gün önce yaparak pişirme yükünü bölüştürebilirsiniz. Hazır ürünlerden destek almak veya sadece en sevilen birkaç çeşide odaklanmak, mutfaktaki süreyi kısaltan etkili stratejilerdir.
Çocuklara bayram havası yaşatmak için evde neler yapılabilir?
Çocuklara bayram havasını yaşatmanın en iyi yolu, onları mutfaktaki basit hazırlıklara dahil etmek ve geleneksel yemek kokularının eve sinmesini sağlamaktır. Evin genel temizliğinin ardından bayramlık kıyafetleri birlikte seçmek, şekerlikleri doldurmak ve çocuklarla birlikte basit süslemeler yapmak, bayramın manevi atmosferini ev içerisinde hissetmelerine yardımcı olur.
Kimse gelmese bile bayram için ev hazırlığı yapmak neden önemlidir?
Misafir beklenmese dahi bayram hazırlığı yapmak, evin enerjisini tazelemek ve aile içindeki bayram coşkusunu canlı tutmak adına psikolojik açıdan önemlidir. Temiz ve düzenli bir ev, bayram sabahı uyanıldığında çocukların ve ebeveynlerin kendilerini özel hissetmelerini sağlar. Bu hazırlık süreci, geleneklerin sürdürülmesi ve aile bağlarının güçlendirilmesi için bir ritüel görevi görür.
Evde bayram hazırlıkları için etkili bir temizlik planı nedir?
Etkili bir bayram temizliği planı, önce mutfak ve oturma odası gibi ortak alanları detaylı temizleyip, ardından yatak odası ve banyo gibi bölgelere geçmeyi içerir. Cam silme veya perde yıkama gibi ağır işleri bayramdan birkaç hafta önce bitirip, bayrama yakın günleri sadece toz alma ve süpürme gibi hafif işlere ayırmak enerjinizi korumanızı sağlar. Planlı hareket etmek, bayram sabahına yorgun girmemeniz için en temel şarttır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
3 cevap 274 göst.
30 Mart 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
+5 oy
18 cevap 996 göst.
0 oy
4 cevap 341 göst.
15 Haziran 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Simsek21 (1,796 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 554 göst.
13 Haziran 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Simsek21 (1,796 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,509,620 soru

24,633,725 cevap

365,286 kullanıcı

...