Hamilelikte saç kestirmek bebeğe zarar verir mi?

0 oy
258 göst.
önce Diğer kategorisinde (205 puan) tarafından

Bir saçma inaniş ilk gebelimde saçlarımı kesmisdim herkes bana kızdı saç kesmek bebek ömrünü kisaltir diye bense inanmiyorum bu tip şeylere. Yine hamileyim daha yeni oğrendim şimdi saç kestirmeye Yine çekiniyorum sag olsunlar. Sizde bu tip inanişlar varmı? 

12 Cevaplar

+2 oy
önce (2,210 puan) tarafından

batıl inanç ya islamiyette var mı öyle şeyler ya da bir hadiste okuduk mu hayır tabi ki en güzeli sahabe hayatlarından okuduk mu o zaman bulandırma aklını ben kestim arkadaşlarımda kesti olabilecek şeyler bunlar kötüyü anma 

önce (205 puan) tarafından

Amma işte insanı huzursuz ediyorlar ilk gebelimde kestirdim kaynanam esimle benle kavga etdi. 

-Reklam-
+1 oy
önce (8,867 puan) tarafından

Hiç inanmam her hamilelikte kestirdim

Benim saçım mı belirlicek çocuğumun kaderini

En doğrusu ✌️ takmamak daha iyi

+1 oy
önce (2,468 puan) tarafından

Evet Belki batıl inançtır ama eskilerle hep derken gebelikte saç kesmeyin ben her zaman derim eskilerin vardır bir bildiği

🤔 Nasıl yanı, Ben de eskilerden gelen bazi tavsiyeleri haklı bulurum amma bunun ne mantiği ola bilirki? 

Canm şimdi sana bişe anlatsam etkısımde kalırsın o yüzden ben eskılerı dınlıyorum artık şuan gebeyım saçlarım beyaz ve aşırı uzadı kesmiyorum artık uzasın önemli degıl yani o yüzden bana belkı kızan olucak ama eskıler gecırmış görmüş derım hep

Bak şuan korkutunuz beni. O zaman ben bildiyim yolu izliyim çünki bazi şeyler təsadüf de ola bilir, bir kaç kişide gozlemlenen şey herkesin gerçegi olamaz diye düşünüyorum 

Kork dıye yazmadım ben bizim aıleye ıyı gelmıyor nesala

0 oy
önce (678 puan) tarafından

Allah'ın ömür verdiği bir canlının ne kadar yaşayacağını biz vücudumuza ait bir kılı keserek belirleyebilir miyiz? Duyduğum en batıl inançtı hiç takılmadım 2 gebeliğimde de kestirdim.

Ben de inanamam amma diye diye insanı karamsarliğa itiyorlar kaynanam kəndi anemm herkes bana surat yapmıştı kestirdim diye 

0 oy
önce (209 puan) tarafından

Banada kuaforcu dedi 7 aya kadar kesmedim ama gecen ay kestim 8 aylik hamikeyim 

Saglikla kucaginiza alın. Ben de kestiriyim daha sonra hamile olduğumu soylerim herkese😃 

0 oy
önce (30,884 puan) tarafından

Batıl inanç var evet lohusalık bitene kadar kesmeye laf ediyorlar ben inanmıyorum ama içim huzursuz olur diye de kesmedim hoş ihtiyacım da yok zaten kısa saçlarım. Ama Rabbim ömür biçiyor Kader yazıyor o bebeğe benim saçımı kestirmem bu süreyi kisaltabilecek kadar kadere etkili olabilir mi düşününce çok saçma. Delinin biri kuyuya taş atmış misali eskiler inanmış işte 

0 oy
önce (5,501 puan) tarafından

Bana da demişlerdi saç kesilmez diye. Allah ın biçtiği ömür zaten Bebek doğmadan daha belli. Sen ben saçımızı kestik diye ömrünü kısaltacak değil. Boşver aldırma sen bende kestirmiştim bana da dediler sonradan niye kestin ömrü kısa olur diye. Saçmalık.

0 oy
önce (2,652 puan) tarafından

Tamamen batıl inanç

0 oy
önce (1,060 puan) tarafından

İnanmıyorum böyle şeylere 

0 oy
önce (711 puan) tarafından

Benim kaynanam da. Güya saçlarını kestikten Bi ay sonra nişanlı kardeşi vefat etmiş sonra Bi kaç kişi daha vefat etmiş Bi daha hayatı boyunca hiç saçını kesmemiş şimdi kızlarının ve gelinlerin de saçlarını kesmesine izin vermiyor   ben kesiyorum Vala şimdide hamileyim  kestim batıl inançlar hep  besmele çek kes saçını Bi poşete koy çöpe at  ha eğer çok korkuyorsan kestikten sonra 3 ihlas Bi fatiha oku  o şekil poşete sar çöpe at için rahat edecekse

0 oy
önce (367 puan) tarafından

Yani sonucta ortada bir bilgi var batıl ya da degil bence sabredin kestirmeyin. 

0 oy
önce (1,637 puan) tarafından

Benimde saclarim cok uzadi ve bunladim iyice zaten reno degistirme asamasindaydim suan kas hizasindan asagisi Allah ne verdiyse rengarenk ust taraf kendi sac rengim siyah beyaz karisik bu halde doguma gitmek hic istemiyorum gonlum istiyo ki guzel bi kahkullu percamli bi kesim yapayim uzerine uygun bi renk boyayim oyle gideyim de batil matil bisey cikardilar insan ister istemez cekiniyo bilemiyorum aslinda dinen ne kulturel olarak bilen biri aciklasa keske 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hamilelikte saç kestirmenin bebeğe bir zararı olur mu?
Hamilelik döneminde saç kestirmenin bebeğin ömrü veya sağlığı üzerinde hiçbir olumsuz etkisi yoktur. Saç kesimi sadece keratin yapısındaki ölü hücrelerden oluşan bir işlem olduğu için vücudunuzun biyolojik süreçlerini veya bebeğinizin gelişimini etkilemesi tıbben mümkün değildir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebelikte saç kestirmek ile ilgili inanışların bilimsel bir temeli var mı?
Gebelikte saç kestirmenin bebeğe zarar vereceğine dair inanışların bilimsel hiçbir dayanağı bulunmamaktadır. Bu tür batıl inançlar tamamen kültürel kökenlidir ve modern tıpta saç kestirmenin anne veya bebek üzerinde fiziksel bir risk oluşturduğuna dair herhangi bir kanıt yoktur.
Hamileyken saç boyatmak mı yoksa kestirmek mi daha risklidir?
Saç kestirmek fiziksel bir işlem olduğu için hamilelikte tamamen güvenlidir, ancak saç boyatmak kimyasal içerik nedeniyle genellikle ikinci trimesterdan sonra ve bitkisel boyalarla tercih edilmelidir. Kestirme işlemi bebeğe hiçbir şekilde ulaşmadığı için endişe edilecek bir durum içermez.
Hamilelikte saç bakımı yaparken nelere dikkat edilmelidir?
Hamilelikte saç bakımı yaparken saç kestirmek tamamen güvenli bir yöntemdir. Önemli olan nokta kimyasal içerikli boya ve perma gibi işlemlerden uzak durmak veya doktorunuzun onayladığı, amonyaksız doğal içerikli ürünleri kullanmaktır; saçınızı kestirerek hem rahatlayabilir hem de bakımınızı kolaylaştırabilirsiniz.
Hamileyken saç kestirirsem bebeğimin gelişimini etkiler miyim?
Saç kestirmek bebeğinizin fiziksel gelişimi, ömrü veya sağlığı üzerinde hiçbir etkiye sahip değildir. Saç uçlarından yapılan kesim işlemi sadece estetik bir tercihtir ve bebeğinizin içinde bulunduğu amniyotik sıvıdaki gelişimini hiçbir şekilde kısıtlamaz veya olumsuz yönde değiştirmez.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 453 göst.
1 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 1,747 göst.
4 Ocak 2019 Güzellik-Bakım kategorisinde Meriçç (46 puan) tarafından soruldu
+1 oy
34 cevap 1,834 göst.
8 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
44 cevap 1,151 göst.