Gurbette bayramda aramayan akrabaları ben de aramalı mıyım?

+1 oy
322 göst.
önce Diğer kategorisinde (622 puan) tarafından

Annem babam hariç kimseyi aramadım. 11senedir guebetteyim ne amcalarım ne dayialrjm ne halalarim kapı mi da çalmadı evime de gelmedi . Kuzenlerim naparsin diye aramadı . Ben onları çok aradım zamanında ama hep arayan ben oldum 

Bir daha asla aramayacam dedim bu bayram kimseyi arayıp bayramlaşma dim guebetteyim. Zor . Keşke orada olsaydim köyde . Herkes varken bende olsaydım 

11 Cevaplar

+1 oy
önce (4,096 puan) tarafından

Beni aramayan kimseyi aramam sormam dün çok kişi aramış beni kurban adak işleri ile uğraştım kimseye dönemedim bugün sırayla aramaya başladım hatta şuan ara verdim

-Reklam-
0 oy
önce (68 puan) tarafından

Ben kımseyı aramadım bir yıldır Annemlerle küsüm zaten akrabalarım aramadı ıyı mısın öldün mü kaldın mı bende aramadın

önce (622 puan) tarafından

Aman boşver en iyisi

0 oy
önce (2,471 puan) tarafından

Ben de gurbetteyim aynı senin gibi beni de arayanım sorunum yok ama ben her bayram ararım bayramda Bayram’ı ararım çok takılmıyorum beni arasın aramasınlar aman ne yapayım ben vazifemi yapayım de

Hiçbiri umrumda değil . Aramış olmak için aramaktan da hiç aramam 

Ben aramak ıcın aramıyorum kı ölümlü dünya 

Umrumda değil desem .

Degılse neden sole getırdım desem canm 

Aslında başka şeylere canım sıkıldı. Öyle yazdım işte.kimseyi sevmiyorum 

0 oy
önce (6,699 puan) tarafından

Yarın anne tarafını arayacağım  bugun baba tarafı ile konuştum öyle  beklentiye girmemek lazım 

Benim hiçbiri umrumda degil

0 oy
önce (13,961 puan) tarafından

akraba sevmem, çok şükür eşim de sevmez. görüşmediğim birkaç kişi var ama gerçekten arama işinden nefret ediyorum. telefonda konuşmayı da sevmiyorum 🤦🏼‍♀️ 

Aman boşver en iyisi aramamak 

0 oy
önce (2,521 puan) tarafından

Bende artık aramıyorum boşver gezmeye gelenleri çok güzel ağırlıyorum mutlu oluyorum gelince kimse naoiyrosun bile demiyor gelince kimseden ses çıkmamasi da ayrı kırıyor insanı sen ,11 yıldır az çok bunu fark etmen gerekiyor ben artık çok sevdiğim bile olsa mesafemi koydum kırıldım çünkü bana şakasına bile deseler ben kırk defa soruyorum gelecek misinz diye  boşver  kimse ekmeğimi aşimizi vermiyor kayinbabami biel akşam aradım umrumda da değil 

En iyisi canım 

0 oy
önce (30,890 puan) tarafından

Normalde iletişim kurmadığım hayırlı olsuna geçmiş olsuna nasılsına muhabbete girmediğim ve hep benim adım atmamla devam eden ilişkilerde ben yokum. Bende kendi çekirdek ailem ve eşimin ailesi dışında akraba aramadım 

0 oy
önce (167 puan) tarafından

Ya Ben aramak istemiyorum ama mecbur kalıyorum çünkü aramazsan küsüyorlar ben de mesaj attım bu ayran Her bayram arayamam dedim çok akrabam var zaten Önemli olan insanın anne babası anne babayı aradın mı Diğerlerine mesaj at gitti gitti diye düşündüm yani

0 oy
önce (474 puan) tarafından

Ben mesaj atarım aramayı fazla sevmiyorum konusmak yerine mesaj atmayı seviyorum 

0 oy
önce (187,096 puan) tarafından

Bu bayram çok zordu bende yeminliyim Halam Babam ve kardesim harici kimseyle muhattap olmuyorum ama ben kaynana oldum icin gelinimiz beni aradi🌷 aranan olmak guzelmis hacım

Valla senin için zordur elbet svedos 

0 oy
önce (766 puan) tarafından

Evin en kucuk cocugu ve en kucuk gelin oldugum icin iki ailede de her zimbirtida benden bekleniyor aramam ve ben de samimi buldugum sayili kisi haricinde hic kimseyi aramam zaten iletisim insani değilim derin bag kurdugum insanlar disinda baglarim kopuk bunda insanlarin zamaninda biraktigi kotu etkilerin payi var 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Gurbetteyken bayramda aramayan akrabaları aramamalı mıyım?
Gurbette uzun süre kalındığında iletişim tek taraflı sürüyorsa, sınır koymak duygusal sağlığınız için kabul edilebilir bir karardır. İletişimin sadece sizin tarafınızdan başlatılması sağlıklı bir ilişki dinamiklerini yansıtmaz; bu nedenle beklentilerinizi yeniden düzenlemek ve kendinize olan saygınızı korumak adına iletişimi azaltmak tamamen kişisel bir tercihtir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
11 yıldır gurbetteyim, akrabalık ilişkilerini nasıl yönetebilirim?
Gurbet sürecinde akrabalık ilişkilerini yönetirken, sizi destekleyen ve halinizi hatırınızı soran kişilere odaklanmak en sağlıklısıdır. Yıllarca arayıp karşılık bulamadığınız kişilerden beklentinizi kesmek, gurbet stresini azaltmanıza yardımcı olur. Enerjinizi sizi gerçekten arayıp soran ve varlığınızla ilgilenen yakın çevrenize ayırmanız önerilir.
Bayramlarda aranmayan taraf olduğumda ne hissetmek normaldir?
Bayram gibi özel günlerde aranmamak, gurbette yaşayan biri için yalnızlık ve kırgınlık duygularını tetikleyebilir. Özellikle sürekli siz arayıp karşılık görmediğinizde oluşan hayal kırıklığı oldukça doğaldır. Bu tür durumlarda kendi değerinizi başkalarının sizi arayıp aramaması üzerinden değil, kendi iç huzurunuz ve kurduğunuz diğer sağlıklı ilişkiler üzerinden tanımlamanız önemlidir.
Akrabalarla iletişim kopukluğu nasıl kabul edilir?
İletişim kopukluğunu kabul etmek için öncelikle çabanızın karşılıksız kaldığını kendinize itiraf etmelisiniz. İlişkiyi sürdürmek için harcadığınız enerjiyi, kendi yaşam kalitenizi artırmak ve gurbetteki mevcut hayatınızı iyileştirmek için kullanabilirsiniz. Bağları tamamen koparmak zorunda değilsiniz ancak beklentinizi minimuma indirerek duygusal yükünüzü hafifletebilirsiniz.
Gurbette bayram özlemiyle nasıl başa çıkılır?
Gurbette bayram özlemiyle başa çıkmanın yolu, uzaktaki akrabaların eksikliğini kendi seçtiğiniz sosyal çevre veya yakın arkadaşlarınızla doldurmaktır. Bayramı fiziksel olarak köyünüzde geçiremiyorsanız, anılarınızdaki güzelliklere odaklanıp, sizi gerçekten önemseyen insanlarla kaliteli vakit geçirmeye çalışın. Geçmişteki eksikliklere değil, şu anki mevcut huzurunuza odaklanmak psikolojik dayanıklılığınızı artıracaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 393 göst.
25 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Bencee (1,208 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 136 göst.
+2 oy
3 cevap 420 göst.
30 Mart 2025 Aile & Aşk kategorisinde Aytenli07 (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 1,147 göst.
18 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Aşık û maşuk.. (2,374 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,509,790 soru

24,635,828 cevap

365,460 kullanıcı

...