Boşanma aşamasındayken başka birinden hoşlanmak günah mı?

0 oy
868 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (355 puan) tarafından

Krkfldleşdllfşeöw fkfllfşf

17 Cevaplar

+8 oy
önce (687 puan) tarafından

Ufak çocuğun var kardeşim. Kır dizini otur. Bence. Benim fikrim. 

önce (1,290 puan) tarafından
+3

Ay ben de anlamıyorum madem ana baba olamayacaklar malum şeylerin peşinde koşacaklar neden çocuk doguruyorlar anası kalp hastası  onu dusunuyormus boşanmadan sevgili yapıyor küçük kızı taciz eder mi üvey baba onu düşünmüyor.

önce (1,290 puan) tarafından
+5

Her boku yiyip yiyip çevresindekilerine de kınamayın kiniandiginla sinanirsin der oldu insanlar.

Namussuzluk yapıyorsan namussuzsun demek kınamak değil bence eşinle anlasamiyorsan bosanirsin ama boşanmadan hoşlanıyoruz demek namussuzluk tür annen boşandın diye kalp krizi geçirmez ama boşanmadan başkasıyla sevgili oldugun ortaya çıkarsa garanti kalp krizi geçirip ölür

önce (2,490 puan) tarafından

👏🏻👏🏻👏🏻+++

-Reklam-
+7 oy
önce (4,104 puan) tarafından

Hani siz ahiretiniz için elti görümcenizin çocugunuza vurmasını dövmesini görüp ses çıkartmıyordunuz o ahiret kocanız için geçerli değil mi 

önce (30,899 puan) tarafından
+1

Annesi boşanmasını duyarsa kalp krizi geçirir diye boşanmayıp başka biri ile evli iken ilişki yaşamayı düşünüyor olmasına mı hayret edeyim bunun günah olup olmadığını sormasına mı yoksa yorumda boşanamam demiş olmasına rağmen açıklamada boşanma aşamasındayım diye savunmasına mı aşağıda da bana neden günah diye sormuş. Sanırsın üç senedir evleri ayrı davaları mahkemede her şey bitti nikah kağıt üstünde diyor. Adamla hala aynı çatı altında nikah altında yaşıyor dini ahlaki hukuki her boyutta kabahatli farkında değil 

+2

Valla öyle güzel yazmışsınız ki kızlar. Söyleyecek söz kalmamış

önce (19,967 puan) tarafından
+2

Ay Amin ya duan kabul olsun da gökten kemik yağsın. Oksijen sen çok alma bence evinde otur ki evli barklı halinle birilerine gönül kaydırma. Ne ala memleket valla ya. Destek beklediğiniz şeyin ahlaken ne berbat bir şey olduğuna ayılın siz bir önce. 

+1

Valla bacım evliyken başkalarından hoşlanan sensin. Bence senin beynine oksijen lazım. Nasıl bu kadar rahatsınız vallahi de billahi de anlamıyorum 

önce (4,104 puan) tarafından
+2

Bize oksijen lazım evet haklısın biz oksijen alıp karbondioksit verip yaşamsal faaliyetlerimize doğru bir şekilde devam ediyoruz sen oksijen yerine karbondioksit aldıgın için beynin yanmış onu ne yapacaz

+3 oy

Nick değişince unutuluyor sanıyorsunuz çocuğunuz ile ilgilenin gönlünüz ile değil

önce (355 puan) tarafından

Yok bakabilirsin postlarımı kapamadım tanımıyorsun netice de çocukça geldi ismim tek derdim gönlüm değil posta bakarsan aile de dışlanıyorum aynı evin için de yemek yediler herkesi tek tek topladılar beni yemeğe çağırmadılar eşim saygı sevgi ilgi göstermiyor ev dağınık olsa bela okuyup küfür eden biri hamileyim dedim ben yapmadım kim yaptıysa bilmirum kimdense bilmiyorum diyen birisi

+2

Senin ahiret elti görümce için yanıyor bir tek o zaman. Nikahın var farkında mısın boşanmadın ay cidden kiminiz çok akıl tutulması. Bahanelerin de hep bahane herkesin kalitesi karakteri kendine ailen eşin kötü diye sen de bu yoldan gitmeyi tercih ediyorsan sen iyi mi oluyorsun 

Kardeşim ben ilişki yaşıyorum demedim hoşlanıyorum dedim 

Adım atayım mı???? İlişki yaşayacağım bana birileri destek olsa kafi demek. Hoşlanamazsın da hanım abla.  Evli barklısınız boşanın nikahınız düşsün öyle hoşlanın. Adamlar yapsa olay çıkar normal karşılasın istiyorsunuz insanlar

Bir de adam da evli yuh ya yuh kere yuh. Adamın karısına yazık ya geçtim senin kocanı 

+3 oy
önce (1,215 puan) tarafından

Biri gitmeden birini buluyum açıkta kalmayım diyorsun yani 

Ne alaka alttaki yorumlarımı oku

+3 oy
önce (173 puan) tarafından

Kardeşim çoğu insan çocuğuna bak falan demiş Anladığım kadarıyla çocuğum var çocuğunun olması başka biriyle birlikte olamayacağını anlamına gelmiyor bir kere Tabii ki başkasıyla olabilirsin başkasının sevebilirsin zaten zorla evlenmişsin ama bence bunun için Kendine zaman ver Çünkü şu an duygusal boşlukta olduğunu hissediyorum yani Mantıklı düşünmen lazım Bunun için kendine zaman vermen lazım hayatımızda bir erkek olmak zorunda değil önceliğini çocuğuna ver bence sonra hayatına Tabii ki birini alabilirsin Ama bazen hisler yanıltıcı olabiliyor şu an Mesela sevdiğiniz zannediyorsundur ama aslında başka bir şeydir Tabii ki senin hislerin Seni ilgilendirir Ama acele ediyorsun gibi geliyor açıkçası sadece kendine zaman vermen gerekiyor

Zaten erkek erkek diye deliren bir cinste mesude değilim alttaki yorumları okur musun tek tek cevaplamak istemiyorum 

+2 oy
önce (460 puan) tarafından

Zaten en büyük hatayı en başta yapmışsın. Birini severken bile bile başkasıyla evlenmek... Hem eşinin hakkına girmişsin hem kendi hakkına. Ne denir bilemedim. 

Eşinle boşanma nedenin duygusal soğukluk mu sadece? Şiddet aldatma var mı? Eğer yoksa terapi almayı denedin mi mesela? Bir şeyleri çok kolay dağıtıyoruz, bak burada bunu konuşmazlar pek ama ben sana söyliyim. Boşandıktan sonra pişman olan o kadar çok insan var ki, hele ki sebep sadece ilgisizlik duygusal soğukluk vs. ise. 

Eğer iki insan hâlâ birbirini seviyorsa gerçekten toparlama şansları yüksek oluyor. 

Birinden hoşlanma meselesine gelince tamamen duygusal boşluktasın o yüzden. Zihnin sana onu hayatının aşkı olarak bile gösteriyor olabilir. Ama tamamen yanılmaca. Ben fikrimi paylaştım umarım en doğru kararı verirsin. 

Yok sevmiyordum ayrılmıştık zaten ama öğrense arkamdaduracak biri olsa karşıma aşır evlensek o zaman bir şey demezlerdi kötü ayrılmıştık o söylemekle tehtid edince bende. Mecbur kaldım 

+1 oy
önce (480 puan) tarafından

Yargılamak istemiyorum büyük konuşmak da istemiyorum ben de şu anda ayrılık evresindeyim ama hayatımla ilgili bu kadar önemli bir karar alırken çocuklar da varken üstelik yani yeniden birinden hoşlanacak vaktin nasıl buldun kendine çocuğun varmış Allah aşkına babasından hayır görmemişsin ki başkasından göreceksin daha bir de boşanma aşamasındasın sakın kendine yazık etme

Eşimin göstermediği ilgiyi o gösterdi eşim korumazken o korudu yanlış anlamayın sevgili falma değiliz abi gibi korudu 

önce (480 puan) tarafından

Vallahi benim kimsenin beni korumasına ihtiyacım yok ben kendimi de çocuklarımı da gayet yeterli bir şekilde korurum böyle çocuklarımın babasının vermediği ilgiyi de bana elin adamı vermesin sen de lütfen bu şekilde düşünme bak boşluğa düşersin yazık küçük çocuğunla önce bir hayatını kur kendi ayaklarının üzerinde dur daha birini bitirmemişken başka bir ilişkinin derdine düşme

Aşağı yazdım okur musun tek tek açıklamak istemiyorum 

+1 oy
önce (2,477 puan) tarafından

O hoşlanmak degıl kaçış yöntemi hatta yaparsın bence 

+1 oy

Çok geçerli sebeplerin varmış baskıcı seni zorla evlendiren ailen var ama sen onları düşünmek zorunda olduğun için bosanamıyorsun ve aldatma seçeneğine başvuruyorsun. Şuna birazda konfor alanımdan çıkmak istemiyorum deyin. Ama nikahlı iken yaşadığınız her şey hem günah hem suç. Eşin öğrendiğinde insaflı biri ise sadece boşamak ve çocuğun velayetini almakla yetinir. 

Biliyorum canım ahiretini düşündüğü için kendini ve çocuğunu şamar oğlanına çevirebilen biri zinanın haram olduğunu bilmiyor veya umursamıyor 

+2

Çocuğa kıymet veren zaten ilerde evladıma senin annen bunu yaptı demesinler diye bile şu fikirden uzak durur canım. Zaten insan diyor nasıl susar evladına böyle davranılırken diye kendi de çok kıymet verir bir tutumda değil buna bakarak 

Saçma konuşma istersen insanların günahını insanları tanımadan iki postuyla yargılamak buradaki insanların karakteri m ianlamadım insanların hayatımıbilmeden boş konuşmayın bence ben namazımda niyazımdayım ne o kişi yatma derdinde ne ben hoslantının ne olduğunu bilecek yaştayız neyin ne olduğumu bilecek yaştayız böyle bir durum yok arada nen sadece kalbimde yaşıyorum hoşlanıyorum sonuçta evlendiğim kişi de bana gül bahçesi vaad etmiyor suan koca delis değilim zaten hoşlanıyordum ondan evliliğim sorunluydu eşim beni herkese ezdirir savunmaz korumaz o korudu abi gözüyle savundu uzaktan masumca benim duygularım suan ben gidip yatağıma gireceğim gibisinden bir şey söylemedim boşanma aşamasındayız bir şey yapsam da eşim için aldatma olur mu anlamında soruyorum 

+1

Günahına ortak etme zaten git evli halinle evli adamla aşk yasa aşağıda Esra Erol'a çıkarsın yazmışlar ama sen büyük ihtimalle Müge Anlıya çıkmaya doğru gidiyorsun yolun açık olsun adama adım atacağım diyen sensin kendi içinde kafan duyguların karışıp içinde yaşamaktan bahsetmiyorsun önce dürüst ol bize değilse de kendine sonrada git ötete yaşa ne yaşayacaksın ibadet eden herkeste günahsız değil bu arada :) 

Ne anlatıyon sen ya... Adım at sen at adım. Yuvayı ben yıkayım diyorsun o halde de. Yaşın istediği kadar büyüsün bazı şeylere aklın belli ki ermiyor senin. Namaz niyaz da demek ki bazen ahlaka yeterli gelmiyor hemen de namaz niyaz. Bak ben kılmıyorum eşimle tartışma da oluyor cinnet de geçiriyorum yeri geliyor ama aklımın ucundan geçmez şu yazdıkların.  Annesiniz siz ya. Evladımın yüzüne nasıl bakarım bu şekilde demeniz lazım. Sadece yatınca aldatılıyorsa o zaman salalım çayıra herkes herkesle flört etsin. Mezhepler Konya ovası. Adamın yuvası var. Adım atayım diyen sensin bir de laf döndürme çabası. Haklı olduğuna inanıyorsun madem ne halt etmeye düzenledin postunu. Bir Allahın kulu var mı sana oh iyi yapıyorsun diyen şurada. Yanlışa yanlış diyene artık çamur atar oldunuz. Kimin evi gül bahçesi ya. Evlisin sen. Birinin soyadı üzerinde senin. Annesi kalp hastasıymış da ona bir şey olurmuş da boşanırsa bunlar hep senin kendini ikna çaban. Yeterince de postunu gördük burada kafi geldi

+1 oy
önce (3,132 puan) tarafından

Her evlilik sevgiyle devam edecek diye bir kural mi var çocugun varmı mesela varsa boşanmayı bekleyip öyle hareket etmelisin inş hoslandigin kişide evli değildir🤷

Hissettiğin şeyler gözle gorunmeye başlarsa tabikide günah sen evlisin hala

önce (3,145 puan) tarafından

Yok artık..

Şaka gibisiniz. Hiç komik olmayan bir şaka.

Bekar birine baksanız bu düşüncelere girseniz bile çok yanlış ama nasıl evli bir adama bu gözle bakıyorsunuz. Bu düşünceleri aklınızdan geçirebiliyorsunuz.

Allah akıl fikir versin bu yüzden ne yuvalar yıkılıyor bazı kadınlar çok tuhaf gerçekten benim namusumu ben kendi şerefim için korurum erkek kim kö.pek yani bide evli yazmışsın utanmadan 

Üstte cayır cayır kendini savunma derdine düşmüş bir de hemen namaz niyaz ortaya atılıyor dini bari bu noktada şahit etme. 

Okumadım dini ama zaten Allah'tan korkan insan merhametli olur eşini sevmesede Allah'ın haram kıldığı yola bulaşmaz 

önce (3,145 puan) tarafından

Allah’ın takdirine karışmak gibi olmasın lakin 

eğer hakiki bir namaz iman olsaydı, böyle düşünceler  içinde olmazdı.  Böyle yapmazdı 

Çok büyük bir günah Allah'tan korkardı Dini hakkıyla bilseydi, yalnızca Rabbini razı etmeye çalışırdı

+1 oy
önce (5,850 puan) tarafından

Kendin de diyorsun duygusal boşluktayım diye. Sağlıklı bir ilişki olacağı muamma. Boşanmadan atılan her adım bana göre yanlıştır. Boşandıktan sonra istediğini yaparsın. 

+1 oy
önce (26,992 puan) tarafından

Sonu esra Erol'da biterse şaşırmam. Sence öyle daha mı iyi olur. Bi düşün izzetinle boşansan sonraki çıkacak rezillillerden daha kolay ve iyi olmaz mı 

Aman Esra Erol’da görürseniz biz değilizdir Allah yanlış yola sokmasın dinimde kalbimde yaşıyorum namaxımda niyazımızdayız sadece duygusal boşluktayım 

+1 oy
önce (13,976 puan) tarafından

boşan sonra ne yaparsan yap

+1 oy
önce (2,965 puan) tarafından

Adım atmam günah olur mu diye soruyorsun ya sana bunun günah olmama ihtımalini düşündüren nedir be kardeşim? Tabiki günah! Zinadır! Allah zinanın her türlüsünden men olmamızı istiyor. Allah ne diyor İsra suresi 32de "Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, son derece çirkin bir iştir ve çok kötü bir yoldur." Zinaya girmeyin değil yaklaşmayın diyor. Sen adım atsam gunah olur mu diye soruyorsun adım atınca ne olacak? Gayrı meşru bir ilişki yaşayacaksın. Duygularına boşluktasın diye hakim olamamış olabilirsin ama iradene sahip çıkmak zorundasın. Önce Allah'a karşı sonra eşine karşı. Aranızdaki problem ne olursa olsun ona sadakatle yükümlüsün hepimiz tabi eşlerimize.

Kalbime nasıl söz geçireceğim ben yatağıma gireceğim demedim farkettiysen hoşlanıyorum kalbime engel olamıyorum 

önce (2,965 puan) tarafından

Farkındaysan adım atsam gunah mı diye sordun

gunah ve zinadır. Aynı yatağa girsen de girmes3n de duygusal birliktelik yaşamak istıyrosun.sevgililik zinadır. Artık ne yapıyorsanız sizin bileceğiniz iş. 

önce (1,539 puan) tarafından

Ya adamda evliymis bu nasil birsey bir tavayi yikiyor sunuz resmen nerden buldunuz by adami 

+1 oy
önce (176 puan) tarafından

Güzelim erkekler aynı pok 🤣 al birini vur ötekine . Yağmurdan kaçarken doluya tutulursun nutkun tutulur yani bas tekmeyi kocana otur çocuğuna bak 😁

+1 oy
önce (1,456 puan) tarafından

Sen kendi acindan günahımı diye soruyorsun. Evli adamı ayartmak günah mı bir de onu sor. Ne utanmaz arlanmaz insanlarsiniz. 

0 oy
önce (9,063 puan) tarafından

Soruyu sorup cvp vermişsin zaten anneni düşünüp nasıl boşayacağım diyorsun başka biri ile duygusal boşluğunu doldurmak istiyorsun annen bunu duysa kesin kalpten gider erkek yada kadın boşanmadan evleri dahi ayırsa yeni bir arayışa nasıl gidiyor anlamıyorum illa hemen birisimi olacak hayatınızda evlatlarınız yokmu sonra ikinci üçüncü koca eskiyor bakmadan anlamadan bodoslama hayatlarınıza birini almayın biraz sakin kalın yahu

Birisi olacak demiyorum illa postumu tekrar oku ben severe evlenmedim birinden hoşlandım namazımda niyazımda dinimdeyim içimde yaşıyorum 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Boşanma aşamasındayken başka birinden hoşlanmak dini açıdan sakıncalı mıdır?
Dini açıdan evlilik resmi olarak sona ermeden başka bir ilişkiye başlamak veya duygusal yakınlık kurmak ciddi sorunlar doğurabilir. İslam hukukuna göre taraflar nikah bağı altında kaldığı sürece birbirlerine karşı sorumlulukları devam eder; bu nedenle boşanma süreci resmen tamamlanmadan yeni bir ilişkiye adım atmak manevi açıdan uygun görülmez.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Resmi olarak boşanmadan yeni bir ilişkiye başlamanın hukuki sonuçları nelerdir?
Resmi boşanma davası devam ederken başka bir ilişki yaşamak, Türk Medeni Kanunu kapsamında sadakat yükümlülüğünün ihlali olarak kabul edilebilir. Bu durum boşanma davasında karşı tarafın kusurlu bulunmanıza yönelik kanıt sunmasına ve tazminat haklarınızın olumsuz etkilenmesine yol açabilir.
Evlilik fiilen bitmiş olsa bile boşanma süreci tamamlanmadan duygusal boşluk nasıl yönetilir?
Duygusal boşluğu yönetmek için öncelikle profesyonel bir psikolojik destek almak, duygusal kararlarınızı sağlıklı bir temele oturtmanıza yardımcı olur. Bu süreçte aceleci kararlar yerine, önceliği yasal boşanma sürecini tamamlamaya ve kişisel sınırlarınızı korumaya vermeniz, gelecekteki huzurunuz için daha sağlıklıdır.
Boşanma süreci devam ederken neden yeni bir ilişki için acele edilmemelidir?
Boşanma süreci hem hukuki hem de duygusal olarak karmaşık bir dönemdir; bu süreçte yeni bir ilişkiye başlamak mevcut boşanma davasının seyrini zorlaştırabilir. Ayrıca, henüz önceki evliliğin getirdiği travmalar iyileşmeden başlanan yeni ilişkiler, genellikle sağlıklı ilerlemez ve kişiyi daha fazla duygusal yıpranmaya sürükleyebilir.
Evlilik bitmişse bile boşanma süreci neden resmi olarak tamamlanmalıdır?
Resmi boşanma süreci tamamlanmadığı sürece evlilik hukuken devam eder ve taraflar eş statüsünü korur. Bu süre zarfında hayatınıza giren kişiler veya yaşadığınız duygusal durumlar, boşanma davasında aleyhinize kullanılabilir veya mal paylaşımı gibi süreçlerde belirsizlikler yaratabilir; bu nedenle öncelikle hukuki sürecin kesinleşmesi gerekir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 406 göst.
30 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Havin06 (4,353 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 897 göst.
15 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Memuranne& (1,800 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 577 göst.
25 Ağustos 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde yagmurzamani (265 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 717 göst.

Kategoriler

1,509,847 soru

24,636,616 cevap

365,507 kullanıcı

...