Klomen sonrası kanamam oldu, normal mi ne yapmalıyım?

0 oy
90 göst.
önce Cinsel Yaşam kategorisinde (20 puan) tarafından

Kızlar ben Klomen kullandım bu ay adetimin 4. Günü başladım 5 gün kullanıp bıraktım bırakalı 4 gün faln oldu 3. Gün hafif lekelenmem oldu bugünde birsen kan boşaldı şimdide adet oluyomuş gibi tuvalete falan gidince kan geliyo başına gelen varmı bi yardım olurmusunuz lütfen birşeymi oldu siye korkuyorum 

1 cevap

0 oy
önce (1,994 puan) tarafından

Post üste çıksın canım benim bir bilgim yok 

önce (20 puan) tarafından

Teşekkür ediyorum 🙏♥️

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Klomen kullanımından sonra ara kanama olması normal mi?
Klomen kullanımı sonrası erken dönemde görülen lekelenme veya kanamalar, ilacın hormon seviyeleri üzerindeki etkisine bağlı olarak gelişebilir. İlaç bittikten kısa süre sonra başlayan bu kanamalar, vücudun tedaviye verdiği yanıtın bir parçası olabileceği gibi, hormonal dalgalanmalardan da kaynaklanabilir. Ancak, şiddetli kanama durumunda mutlaka uzman bir hekime danışılmalıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Klomen tedavisi sırasında lekelenme neden olur?
Klomen, yumurtalıkları uyarmak için kullanılan bir ilaçtır ve tedavi süreci boyunca östrojen seviyelerinde geçici değişimlere yol açabilir. Bu değişimler, endometriyum dokusunda hafif kanamalara veya lekelenmelere neden olabilir. İlacın bırakılmasından sonraki ilk birkaç gün içinde bu tür belirtilerin görülmesi, genellikle ilacın yan etkileri veya yumurtalıkların uyarılma süreciyle ilişkilendirilir.
Klomen kullanırken adet kanaması ne zaman başlar?
Klomen tedavisi gören kadınlarda adet döngüsü, ilacın kullanım süresine ve vücudun verdiği yanıta göre değişiklik gösterebilir. Genellikle ilaç bitiminden sonraki 5 ile 10 gün içerisinde normal adet kanamasının başlaması beklenir. Eğer kanama çok erken başladıysa veya normalden çok daha yoğun seyrediyorsa, durumun takibi için doktorunuza başvurmanız en güvenli yoldur.
Klomen kullanımı sonrası kanama kaç gün sürer?
Klomen tedavisine bağlı gelişen düzensiz kanamalar veya lekelenmeler genellikle 2-3 gün içinde kendiliğinden azalır ve durur. Eğer kanamanız bir ped dolusu kadar yoğunsa ve 3 günden uzun süredir devam ediyorsa, bu durum normal kabul edilmeyebilir. Bu tür bir tabloyla karşılaşıldığında, yumurtalıklarınızın durumu hakkında bilgi almak için bir jinekolojik muayene gerekebilir.
Klomen tedavisi sırasında ne zaman doktora gidilmeli?
Klomen tedavisi sırasında şiddetli karın ağrısı, yoğun kanama, baş dönmesi veya bayılma hissi gibi belirtiler yaşarsanız vakit kaybetmeden doktora başvurmalısınız. Özellikle kanamanın yoğunluğu normal adet kanamanızdan farklıysa veya uzun süredir durmuyorsa, ilacın dozajının veya tedavi yönteminin yeniden değerlendirilmesi gerekebilir. Sağlık durumunuzu riske atmamak adına belirtileri takip edip uzman görüşü almanız önemlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 196 göst.
23 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Papatyaa0 (93 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 471 göst.
6 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Aliyee (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 195 göst.
4 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Deniz16 (402 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,509,787 soru

24,635,786 cevap

365,457 kullanıcı

...