Aşırı sıcaklar yüzünden gece uyuyamıyorum ne yapabilirim?

0 oy
117 göst.
önce Diğer kategorisinde (5,848 puan) tarafından

Selamlar, 

Yaklaşık 1 hafta 10 gündür aşırı sıcaklar var. Şuan oda sıcaklığı bu🥵  Dün gece de uyuyamadık. Kışın soğuk olunca yaz gelsin, yazın sıcak olunca da kış gelsin diyenlerdenim 😇

Sizde durumlar nasıl 😌

image

12 Cevaplar

0 oy
önce (8,872 puan) tarafından

Nirdesin baco sen. Konya'da hâlâ yağmurlu havalar devam ediyor bi bugün yağmadı ondada kapalı ve esiyordu .. 19 20 derece arasıydı bugun 

önce (5,848 puan) tarafından

Fransanın kuzeyindeyim 🤗 Mayıs ayında bu kadar sıcakları ilk defa yaşıyoruz. 

önce (454 puan) tarafından

Anam donduk valla Derbent e koca koca dolu yagmis bugün de baya ayazdi

Şuan o soğuk havayı yaşayasım geldi 😅 

-Reklam-
0 oy
önce (19,951 puan) tarafından

Canım Türkiye bugün yine serince aksine bir aydır güneydoğuda donuyoruz. Normalde çoktan klimaya geçerdik 

Her yerin havası altüst olmuş desene🫠 

0 oy
önce (30,890 puan) tarafından

Biz hala kombi yakıyoruz coğrafya kaderdir 😅

İnanır mısın, 1 hafta öncesine de kadar geceleri kombi otomatik açılıyordu, gece soğuk diye. Birden sıcaklar bastırdı 

0 oy
önce (780 puan) tarafından

Samsundayiz bayram günü çok güzeldi hava sıcaktı. Şuan kazakla geziyoz

Kışlıkları kaldırmalı mı, bırakmalı mı bilemiyor insan 😐 

önce (780 puan) tarafından
+1

Aynen ya dolaplar kışlık yazlık karışık şuan 😂

0 oy
önce (13,499 puan) tarafından

Dün 41° idi yandık resmen yağmur başlayınca serinledi dedik sel başladı 🤷

Hataydayım kuzum nemde çok malesef 

Ayy çok kötü 🫨 İstanbulda da aşırı nem olur. Fransaya geldikten sonra oranın havasını unuttum tabi. Bir kere ağustosta İstanbula gitme gafletinde bulundum. İlk ve son oldu 😁 

Temmuzda hataya beklerim nefes alınmıyor nefes 😂

🙂‍↕️ Asla gelmem😁 o sıcaklarda  gündüz hiç dışarı çıkmamıştık. Ben artık serin havanın insanı oldum.

Erzurum'da yaşarken öyle alışmıştımki burası zor geliyordu yazın gelince ama yaşayınca alışıyor insan 

0 oy
önce (13,960 puan) tarafından

kapı pencere açık, hava 25 derece sadece ara ara esiyor 😂 

Keşke bizde de esse 😌 

0 oy
önce (3,591 puan) tarafından

Çok soğuk yağmurlu ve hava buz gibi hiç yazlık giyemedik soba ve isiticiyla oturuyoruz 

Bir hafta önce bizde durum bu şekildeydi, birden değişti. 

0 oy
önce (1,643 puan) tarafından

Insanoglu oyle nankor iste Allah dunyayi ayaklarimizin altina sermis sicaktan soğuktan sikayetciyiz bizde burasi bugun kapaliydi ya cocuk usudum dedi hatta sort tsort giyiyodu uzun giydirdim 

Ortası olsun işte, ilkbahar /sonbahar, mis 🤗 

Oyle olsa cennetin ne anlami kalirdi ki 

Ahirete bağlama kız, istemek serbest sonuçta 😇 

Ahahah o da mantikli da gercek bu ama bu dunya sikinti dunyasi heran herseyle imtihan olacagiz ki Mevla teala onun icin sabrediyo mj diye bizi sinayacak cenneti kazanmak kolay degil ha yok yine de baglama dersen de su var mevsimler gecisler olmasaydi yasam olmazdi bende ne sicaga ne soguga gelemeyen biriyim zorlugunu cok icten yasiyorum ama yazin o sicaklar olmasa kisin yagmur kar yagmayacak sonrasi kuraklik kitlik bi dunya sey soylemek istedikleri cok iyi anliyorum ve katiliyorum bununla beraber bende bunaldigim donemlerde bu sekilde kendimi teselli mi denir teselli etmeye calisiyorum yoksa kisin evden cikmadigim soguk yuzu gormedigim halde hava kapali diye bunalima giren yataktan cikmak istemeyen yazin sicaklardan parkelerin fayanslarin uzerinde uyuya kalan biri var 🤭

0 oy
önce (1,769 puan) tarafından

Hava yagmurlu köyde . Kalorifer sobasıni yaktık ısınmak için.

Yağmur olmasın ama soğuk havaya hayır demem şuan. 

0 oy
önce (7,123 puan) tarafından

Ankarada da 4 mevsim yasiyoruz 

Yagmur dinmiyor

0 oy
önce (64,782 puan) tarafından

hiç kış gelsin istemiyorum mis gibi hava cok guzel 😊

0 oy
önce (1,215 puan) tarafından

Ankara’da montla geziyoz bacım

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aşırı sıcak havalarda evde oda sıcaklığı nasıl düşürülür?
Oda sıcaklığını düşürmek için en etkili yöntem gün içerisinde güneş ışığını engelleyecek şekilde perdeleri kapalı tutmak ve çapraz havalandırma sağlamaktır. Özellikle akşam saatlerinde dış ortam sıcaklığı düştüğünde pencereleri açarak evin içindeki hava sirkülasyonunu artırmak, oda sıcaklığının hızla normal seviyelere gelmesine yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Uyku kalitesini artırmak için sıcak havalarda neler yapılmalı?
Sıcak havalarda daha rahat uyumak için pamuklu ve terletmeyen hafif kıyafetler tercih edilmeli, uyumadan 1-2 saat önce ılık bir duş alınmalıdır. Ayrıca yatak odasını gün boyu karanlık tutmak ve uyku öncesi hafif bir ortam hazırlamak, vücut ısısının dengelenmesine ve uykuya dalışın kolaylaşmasına doğrudan katkı sağlar.
Aşırı sıcaklar karşısında vücut ısısı neden yükselir?
Vücut ısısı, dış ortamdaki aşırı sıcaklık nedeniyle terleme yoluyla soğuma mekanizmasının yetersiz kalması sonucu yükselir. Yüksek nem ve yüksek hava sıcaklığı, vücudun ısıyı dışarı atmasını zorlaştırarak halsizlik, uyku bozukluğu ve dehidrasyon gibi semptomları beraberinde getirebilir.
Ev içindeki sıcaklığı dengelemek için hangi yöntemler etkilidir?
Ev içindeki sıcaklığı dengelemek için vantilatörlerin önüne buz dolu bir kap yerleştirmek havayı anlık olarak soğutabilir. Ayrıca elektronik cihazların yaydığı ısının azaltılması, gün içinde kullanılmayan odaların kapılarının kapalı tutulması ve mümkünse nem giderici cihazlar kullanılarak iç mekan konforunun artırılması hedeflenmelidir.
Sıcak havalarda yaşanan uyku problemleri ne zaman geçer?
Sıcak havalarda yaşanan uyku problemleri genellikle mevsimsel sıcaklık dalgalanmalarının sona ermesiyle veya dış ortamın gece saatlerinde serinlemesiyle azalır. Meteorolojik veriler gece sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesiyle vücudun gece boyunca kendini yenileme süreci normale döner ancak geçici durumlarda serinletici ekipmanlar uyku kalitesini korumak için elzemdir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 191 göst.
+1 oy
14 cevap 686 göst.
9 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde honkiponkitoninok (13,957 puan) tarafından soruldu
+1 oy
19 cevap 644 göst.
24 Temmuz 2025 Aile & Aşk kategorisinde Ayaz Vakti (578 puan) tarafından soruldu
+1 oy
18 cevap 1,181 göst.

Kategoriler

1,509,774 soru

24,635,577 cevap

365,447 kullanıcı

...