2,5 aylık bebeğim mamayı içmiyor, ne yapabilirim?

0 oy
637 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (108 puan) tarafından

Hdhkjgukmhybbdgmmbnn

12 Cevaplar

+8 oy
(20,364 puan) tarafından

Mamayı gizli verecek bir evlat doğurdunuz yani bu herife. Saçmalamayın iki buçuk aylık bebeğe eğer onu içmediyse mecbur başka vereceksiniz Sütünüz hiç de olmayabilir. Aç mı kalacak çocuk eşiniz söylenir diye ki ne münasebet ya ne demek söylenmek. Vallahi deli çıkıcam bazen okuduklarım karşısında 

(187,527 puan) tarafından

2bucuk aylikmis bide yaa kıyamam bu adamdanda  baba mı oldu şimdi

(2,620 puan) tarafından

konu sutten ziyade adamin tavri ve tavrinin esinde biraktigi korku cekince. bebek pisik olsa bez markasi degistiremez ek gida zamani onu yemedi hunu yemedi herseyi denyip yemedigi ziyan olacak. buyuyecek onu istemedi bunu aldirdi sevmedi  olacak hep. benim essek kadar kiz bir ay once aldirdigi ayakkabiya dirdir edio simdi neymis begenmiomus. e niye aldirdin ozaman.  cocuklar hep boyle yapacak yani. sadece bbekken mamadan degil

(20,364 puan) tarafından

Canan ya konudan bağımsız kolajen ne kullanıyorsun 

(2,620 puan) tarafından

suan kullanmiyorum ama nutraxin anans arimali şase olan formu kullandim. guzel. ciltte degisim  ozellikle sacta annem koyde salca yapmaya gdince iki ayda gecensene sacim devasa uzadi kaynak yaptirdim sandi. o derece etkisi oldu. eklem agrisi o bu anlmiorum fayda ediomu kosturmaktan zaten heryanim agrioda. tirnakta uzatmiorum diye bilemiyorum etkisini . ama cilt ve sacta muazzam. 3 ay kullanip bir ay ara seklinde kullaniyorum suan aradayim

(20,364 puan) tarafından

Cilt benim kötü bu ara emzirme ile iyice çöktüm kiperin biraz meşhur ya da suda mı alsam bilemedim 

-Reklam-
+7 oy
(2,620 puan) tarafından

boyle sacma sapan bir sekilde nasil bebek buyutmeyi planliyorsunuz esin boyle en ufak seyde kari gibi dirdir yapacaksa ohooo ver kucagina kendi baksin buyutsun. cok biliosa kari hibi her boha burnunu sokup dirdir edecekse demekki kendi daha orofsyenel sekilde bakio buyutecek. ver ne halt cani istiosa versin bakalim bebege berebiliomu. sende boyle sacma sapan korkacaksan esinden ohooo o cocuk nasi buyuyecek

(2,620 puan) tarafından

girme strese girecek ne var. seninilgilendirmio diyeceksin kocana dirdir ediosa. bende bayilmiyorum mama vermeye sutum yok. sen boyle dirdir edip tepemde carladikca beni mutsuz ettikce zaten sutum fiskirsa bile ne hayri olacakki bebege diyeceksin. vok biliosa kendi emzirsin . her boka karismaz erkekler cok biliosan kendin bak diyecen kestirtecen sesini strese sendegil o girecek. karimi el ustunde tutayim kutlu edeyimki voluguma vocuguma mutlu huzurlu sekilde bakip buyutsun diye dusunup o kendini strese sokacak sen degil

(2,620 puan) tarafından

yok ya ne alaka . ekonomik ozgurlukle herkes bebegin ihtiyacini kafasina gore almioki. bebek bakarken ilk 6 7 ay canli cenaze gibi zaten kadin. herseyi esinden isteyecek esi alip getirecek zaten. bide esim

ne der diye dusunmen senin esinin tavri ve senin ondan cekinmen korkmanla alakali. bebek bu inunda akli fikri keyfi damak tadi var. o mama olmuosa hu mama . oburu ziyan olcaka. emzik onu emmesse diger marka alinacak . sonucta her verdigini kabullenecek robot degil bebek. derdini anlatsa ben aptamil istemem

bebelac isterim der  bebek size onu aldirirdi. derdini anlatip konusamayacagina gore deneme yanilmayla bebegin hangisini sevecegini bulacaksiniz. 

ek gidadada oyle onu yemedi cope bunu ismedi cope habire baska bise denicen yermi icermi diye. ziyan oluo diye esin dirdir edecekse ohooo osiniz cok zor

(23 puan) tarafından
+1

Ya bu yorumacvp vermem gerekiyor. Yorum sahibini dövmek istyrum. Nedemek karı gibi konusacakmi ?.   Nasıl kendi cinsinize cinsiniz üzerinden hajaretiddersiniz. Karı olmak yeğ birşey.mi. tükaka birseymi? Karı gibi olmak onur duyulacak birşey .. yeter artık bilinçlenin yaaa . 

Karı gibi konuşma diye bir hakareti kadın nasıl kullanıyor?

Erkekler başka erkeklere söyleyip alay ettiği bir hakaret türü bu.

Azıcık üzülse ağlasa erkek , karı gibi ağlama da diyorlar. 

(2,620 puan) tarafından

ben bunu dier manada kullaniyorum kadini yuceltmek adina. kadin herseye karisir herseyi konusur her konuda bilgisi tecrubesi vardir. erkek ise sadece susar oturur bilmedigi ise karismaz tecrubesi olmayan konudarda ahkam kesemez. o manada bilmedigin halta karismaz erkekler dedim zaten. 

(9,488 puan) tarafından

Bunu ekonomik özgürlüğe nasıl bağladın Allah'ını seversen ya. Bebeğine mama alacak kadar yoksa s.gitsin o koca

Hadi şimdi gizli saklı mama aldın. Kaç gün gidecek o mama sonra napacan. 

+1 oy
(79 puan) tarafından

Önce sütünüz gerçekten yetersiz mi bir uzman görüşü alın çünkü bizler hep doymuyor gibi hissediyoruz ama çoğu zaman yeterli. Eğer mamaya ihtiyaç da varsa eşiniz bebeğe en iyi gelen mamayı bulana kadar sürekli mama almak zorunda başka alternatifi yok bu sizin gizli yapacağınız bir iş değil gizlemeye çalıştıkça strese girersiniz mamaların da bir ömrü var az alıyor bitiremiyor olsun kutuyu üç hafta sonra açılmış mama verilmez zaten. İki haftada üç haftada bir gizli gizli nasıl mama alacaksınız bunun stresi bitirir sütünü zaten

+1 oy
(10,401 puan) tarafından

Üzerinde ki baskıdan dolayı çok üzüldüm adına ama insanları takmayi bırakıp kendine ve bebeğine odaklanman lazım . Bebeğinin kilo alımı nasıl ? Sağlık ocağına kontrole götürüp doktora sorabilirsiniz. Belki de boşuna evham yapıyorsundur mamaya hiç gerek yoktur . Kendi başına başlama 

0 oy
(91 puan) tarafından

Bı bebeğe mamayı gizli şekilde vermek hiç mümkün olan bir şey değil. Eşiniz evdeyken de ihtiyaç duyabilir mamaya, bı misafirlikte... Yada su ısıtıp soğutma, biberonu, mamanin paketi birinden birini illaki görür. Kaldı ki büyüdükçe tükettiği mama miktarı da artacak haftada üç pakete dört pakete çıkacak belki bilemezsiniz. Bir insanın sütünün olması yada olmaması tamamen bebeğin nasibiyle alakalı. Ben 6.5 ay emzirebildim sütüm en basindan beri azdı mama destekli gittik. Ama 6.5 ay sonunda ilaç kullanmam gereken sağlık sorunlarım oldu doktor sütten kesmemi söyledi. Tamamen kestim. Ondan sonraki nasibi baba ekmegindeymis yapacak bir şey yok. Allah ne şekilde nasip ettiyse öyle. Eşiniz bunu anlamayacak yapıda biriyse Allah yardımcınız olsun. Herkes ister sadece anne sütü verebilmek ama yoksa da napacaksin. Strese girmemeye çalışın bol su için mümkün oldukça dinlenin. Sütünüz yine de yetersizse ki bu yetersizliğe sizin karar vermeniz de zor bebeğin kilosuna göre takipli doktoru karar verse daha sağlıklı olur. Bazen bize doymuyor gibi geliyor ama derdi başka oluyor boşu boşuna mama başlanmış oluyor. Ben doktor dediği için mecbur kalanlardandim günde 60 cc den fazla cikmiyordu sütüm. Anneden nasibi oymuş geri kalan nasibi babasindanmis. Saklayarak halledebileceginiz bir konu değil. Kaldı ki mamalar almış başını gitmiş. Benim kızımın bir sene önce aylık mama masrafı 4 bindi şimdi aynı mama 6500 TL aylık. Sırf çocuk doysun diye şeker yüklemesi olan mamaları vermeye de gerek yok mama değil zehir onlar. Ve bir bebeğin sağlığı her şeyden daha önemli. İnşallah eşiniz bunun bilincine varir. Hipp combiotic keçi sütlü, baby goat gibi mamalar daha çok öneriliyor anne sütune yakınlığından. Ama tabi fiyatı da kalitesiyle paralel. Allah yardımcıniz olsun alma kolaylığı versin inşallah 

0 oy
(6,144 puan) tarafından

Burada ki yorumlara katılıyorum, aynisini twkrarlamak yersiz olur. Mamamil 199 tl bimlerde ve ebebeklerde denemek isterseniz

0 oy
(4,881 puan) tarafından

Eşin ha Aptamil almış ha başka mama almış ne fark edecek ki onun için. Ayrıca alerjisi olabilirdi Aptamile ya da sindiremeye bilirdi. Bir mama için falan olay çıkıyorsa ileride baş edemezsin o adamla. Bu mamayı sevmedi başka mama al diyeceksin oldu bitti

0 oy
(2,371 puan) tarafından

Stres sütü etkileyen bir faktör . Baskı altında mi yasiyorsun canim. Ne demek ondan gizli almak. Bakış acini değiştir yoksa zamanla hasta olursun. 

0 oy
(8,141 puan) tarafından

ben hip kullaniyorum anne sütüne çok yakın  Aptamil mamada pahali

0 oy
(2,580 puan) tarafından

Siz ikinizi de sağlıklı bir birey olduğunuzu düşünüyor musunuz

0 oy
(1,169 puan) tarafından

Bebelac kullanıyorum  ben a101 den alıyorum indirimli oluyor  hemde bebekler seviyor 

0 oy
(122 puan) tarafından

Güzelim yeni doğum yaptığın için doğum yardımı parası için başvurdun mu?

Ne demek eşinden saklı gizli mama almak ya

Çoçuk mama içemiyor diyeceksin 

Bostan korkuluğu gibi durmasın orda gitsin baska marka mama alsın çoçuğa yazık günah 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İki buçuk aylık bebeğim mamayı içmiyorsa ne yapmalıyım?
Bebekler bazen mamanın tadını, kıvamını veya biberon emziğini sevmedikleri için içmek istemeyebilirler. İlk olarak farklı bir biberon emziği denemeyi veya mamayı oda sıcaklığında vermeyi deneyin. Eğer bebek mamayı tamamen reddediyorsa ve kilo alımı durmuşsa, mutlaka bir çocuk doktoruna danışarak mamanın içeriğinin bebeğiniz için uygun olup olmadığını kontrol ettirin.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeklerin doymadığı nasıl anlaşılır ve belirtileri nelerdir?
Bir bebeğin doymadığının en somut göstergeleri gün içindeki idrarlı bez sayısı ve kilo alımıdır. Günde en az 6 kez bezini kirleten ve gelişim tablosunda düzenli kilo artışı gösteren bebek genellikle doymaktadır. Eğer bebeğiniz emzirme veya mama sonrası sürekli huzursuzsa, uzun süre ağlıyorsa ve genel gelişimi yavaşsa, doktorunuzdan bir değerlendirme isteyerek miktar takibi yapmanız gerekebilir.
Bebeklerde mama seçimi yaparken nelere dikkat edilmelidir?
Mama seçimi yaparken en önemli kriter, ürünün bebeğin ayına uygun olması ve sindirim sistemini destekleyen probiyotik veya prebiyotik içeriklere sahip olmasıdır. Bütçe dostu mama arayışında ise markaların içerik tablolarını karşılaştırın ve mutlaka sağlık bakanlığı onaylı, güvenilir üreticileri tercih edin. Seçtiğiniz yeni mamaya geçerken, bebeğinizin sindirimine uyum sağlaması için kademeli geçiş yapmanız önerilir.
Sütüm az olduğunda bebeğimi nasıl destekleyebilirim?
Anne sütünü artırmak için en etkili yöntem bebeği sık sık emzirmek ve süt kanallarını uyarmaktır. Yeterli sıvı tüketimi, dengeli beslenme ve dinlenme anne sütü üretimini doğrudan etkiler. Eğer sütünüz bebeğin ihtiyacını karşılamıyorsa, doktorunuzun onayıyla takviye mamaya geçebilir ve bu süreci bir emzirme danışmanı ile yöneterek anne sütünüzü korumaya devam edebilirsiniz.
Bütçeye uygun kaliteli bebek maması nasıl bulunur?
Uygun fiyatlı mama bulmak için eczaneler ve büyük marketlerin dönemlik kampanyalarını takip edebilir, bebek marketlerinin sadakat programlarından yararlanabilirsiniz. İnternet üzerinden çoklu paket alımları birim fiyatı düşürdüğü için bütçenizi korumanıza yardımcı olur. Ancak fiyat araştırması yaparken mamanın güvenilirliğini ve bebeğinizin o mamayı tolere edip etmediğini her zaman ön planda tutmalısınız.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 1,063 göst.
26 Ocak 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 463 göst.
18 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Ayparcasi-68! (350 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 468 göst.
7 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Hira &ikra (8,855 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 163 göst.