Kaynanamla yaşadığım gerginliği eşime söylemeli miyim?

0 oy
285 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,866 puan) tarafından

Kızlar bilen bilir uzun zamandır burdayım ama hiç bu konuyla ilgili post acmamıştım eşim yurt dısında calıstıgı için kaynanam benle cok fazla bişeye karışmaz etmez ama bi huyu var bazı kişisel esyaları sormadan etmeden atar kızımın rahatsızlıkları var bildiği halde benim verme dediğim seyleri verir bazı konularda yapma dediğim seyleri inadına yapar gecen sene oğlum anneler günü hediyesi olarak okulda cicek dikmişti sıcaktan kurumaya döndü diye sokup atmıştı sormadan ozman da biraz sitem etmiştim gecenlerde o saaksının içini birşeyler dikmiş yesermiş bişey demedim az önce yine mevzu oraya geldi bide  ben yokmusum gibi davranması bişey söylediğimde duvara konusuyomusum gibi hissediyordum sürekli görmezden gelmesi de var tabi patlama yasadım istemeden agzımdan babanın evi değil dedim ama o anlamda söylemek istemedim beni görmezden gelme söylediklerime kıymet ver anlamında söylemek istedim agzından öyle cıktı kayınpederimle ayrılar ya bende ya görümcemde yada kaynımda kalıyo ama genelde bende hala kızıyorum kendime içim hiç rahat değil kalbini kırdım özür diledim o anlamda söylemek istemediğimi de söyledim hatta kurana el bastım çocukların üstene yemin ettim kötü anlamda soylemedim dedim eşime de anlatmayı düşünüyorum ama buyuk kavga çıkacak yine çünkü kalacak bir evi yok ya bende ya götümcemde uada eltimde kalıyo nasıl patladım Boyle bilmiyorum ilk defa Boyle oldum sizce eşime söylesem mi kaynanam kesin görümceme soyyler oda eşime soyler benim söylemem daha doğru ama nasıl söylicem bilmiyorum linclemeyin 10 yıllık birikimin patlaması oldu 

7 Cevaplar

+1 oy
önce (13,978 puan) tarafından

evet laf biraz ağır olmuş ama dediğin gibi birikmiş içinde. 

birlikte yaşam zordur, herkes birbirinin sınırlarına uymak zorunda 

keşke olmasaydı. 

yaşı çok yoksa, bakıma muhtaç değilse eğer çocukları bir araya gele küçük bir ev kiralasanız

önce (2,866 puan) tarafından

70 yaşında vardır ama cocuk gibi ilacları vs biz vermesek almaz aklına bile gelmez illa biz hatırlatıcaz ki aldın almadığında da aldım diye yalan söyler kac kere ilacları yuzunden eşimle tartışma yasadım hatta eşime böyle söyledim desem yurt dısında oldugu için kıyameti koparır onla aynı evde yaşayan benim eşim değil ama bi kac kere eşime anlatım yaptıklarını alttan al vs dedi bi kackere kavga ettik eşimle bosanma noktasınada geldik 

önce (13,978 puan) tarafından

çok zor böyle yaşamak, eşin yanında olsa en azından görür duyar. Allah sabır versin 

Aslında bazı seylerini gördü uyardı ama kimseyi takmayan bi yapısı var cahilliğide cok anlatıyosun anlamıyo eşime nasıl söylicem bilmiyorum boşanmaya kadar gidebilir işin sonu içim hiç rahat değil nasıl söyledim bu kelimeyi hala inanamıyorum kendime 

-Reklam-
+1 oy
önce (2,965 puan) tarafından

Eşin senden duysa daha doğru olur. Başkasından duysa tepki verebilir ama sen kendini bu defa doğru ifade edebilirsen eşine, bi sitem duyarsın sadece napacak ki? Söz ağızdan çıktı bi defa.

Kaynanan ne tepki verdi? Gıtmeyi mi düşünüyor 

Nasıl söylicemi düşünüyorum buyuk kavga cıkacak bosanmaya kadar gidebilir. Bişey demedi sadece seninde çocukların var senide görücez dedi gitmeyi düşünüyo mu bilmiyorum düşünse kaynımı arardı diye düşünüyorum yada cıkıp gitmeye kalkardı diye düşünüyorum bilmiyorum çok kotu hissediyorum kendimi affedemiyorum 

önce (2,965 puan) tarafından

Bu kadar korkma konuş ki öğrendiğinde kavga çıkmasın.

Söylediğim an cıkıcak zaten ama söyleyemedim az önce konustuk

0 oy
önce (2,245 puan) tarafından

agir olmus ama elden ayaktan dismediyse kendi evinde yasasin kayinpederinle ayriysada kadina bir ev acin gorumcen eltinler ve siz topasip

kirasini mirasini odersiniz zaten. siginti gibi kimsenin yanina kalmaz . bide esin yurt disi da calisiosada colugun var cocugun var duzenin var illaki kaynanan gelip senle olmasina gerek yokki. herkes kendi evinde daha rahat eder. elden ayaktan duskunse kizinin yaninda daha rahat eder gelinin bakmasindansa kizi bakar zaten

Elden ayaktan düşmedi ama cocukları ev acıp kira ödemeyi istemiyo görümcemin ev 1 + 1 kaynanama teklifte bulunmuş burayı satalım ortak ev alalım beraber yasayalım diye onuda kabul etmiyordu ama bugunden sonra eder gibi cocuklar hasta oldugunda birini komsuya bırakıp götürmek zorunda kalıyorum bazen kızımın kontrolleri oluyo işim uzun sürüyo buyugu okuldan geldi mi gelmedi mi haberim olmuyo aklım kalıyo o yuzdenn benle birazda 

önce (2,245 puan) tarafından

e kira odemeyi isetemeyen alacak yaninabakacak madem. az cok birazda senin isine yariomus gerci ama

0 oy
önce (19,967 puan) tarafından

Laf ağır olmuş valla. Ama burada dönmez gibi canım özür dileyeceksin eşine de izah et o demeden 

Özür diledim zaten ama eşime nasıl söylicem bilmiyorum hala sabahtan beri düşünüyorum burda olsa yuzyuze konusarak söylerdim ama uzakta olunca herseyi farklı yerlere cok cekiyor boşanmayaa kadar gidebilir sonu 

0 oy
önce (4,104 puan) tarafından

Hakliyken haksız duruma düşmüşsünüz

Malesef öyle oldu 

0 oy
önce (1,810 puan) tarafından

Biraz hakliyken haksız olmuşsun. Söylemin kırıcı olmuş 

Oyle oldu malesef çok kötüyüm sabahtan beri

0 oy
önce (342 puan) tarafından

Eşine durumu sen anlat başkasından duymasından iyidir evet kızar ama en azından senden duysun 

Nasıl anlatacagımı düşünüyorum sabahtan beri yuzyuze olsak daha kolay söylerdim uzakta olunca konu dahada uzuyo bosanmaya kadar gidebilir 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kaynanama istemeden kırdığım için özür dilesem de kendimi nasıl affederim?
Kırdığınız kişiden samimi bir şekilde özür dileyip niyetinizi açıkladıysanız, üzerinize düşeni yapmışsınız demektir. Kendinizi affetmek için 10 yıllık birikmişliğin yarattığı anlık patlamanın insani bir tepki olduğunu kabul edin ve vicdanınızı rahatlatmak için bu durumu zamanla telafi etmeye odaklanın.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kaynanamla yaşadığım gerginliği eşime anlatmalı mıyım?
Eşinize durumu anlatıp anlatmamaya karar verirken, olayın büyüme riskini ve ilişkinizdeki genel dengeyi göz önünde bulundurun. Eğer eşinizle aranızda güvene dayalı bir iletişim varsa, olayı objektif ve sakin bir dille, sadece yaşadığınız anlık patlamayı açıklamak üzere aktarmak ileride oluşabilecek yanlış anlaşılmaları önleyebilir.
Kayınvalide ile aynı evde yaşarken sınırları nasıl koruyabilirim?
Özel eşyalarınıza karışılması veya çocuklarınızla ilgili kuralların ihlal edilmesi gibi durumlarda, sınırlarınızı baştan net ve nazik bir dille çizmelisiniz. Kişisel alanınıza saygı duyulması gerektiğini, beklentilerinizi ve neden rahatsız olduğunuzu, öfkelenmeden sakin bir anınızda ifade etmek uzun vadeli huzur için en etkili yoldur.
Kaynanamın özel eşyalarımı atmasına karşı nasıl tepki vermeliyim?
Kişisel eşyalarınızın atılmasına karşı tepkinizi, eşyalarınızın sizin için manevi veya maddi önemini vurgulayarak net bir şekilde belirtin. Sakin ama kararlı bir tavırla, 'Bu eşya benim için önemli, lütfen sormadan hareket etmeyin' demek, sınırlarınızın ihlal edilmesini engelleyecek en sağlıklı yöntemdir.
Aile içi tartışmalarda fevri çıkışlar sonrası nasıl telafi edilir?
Fevri çıkışlar sonrası telafi sürecinde en önemli adım, savunmaya geçmeden sadece niyetinizi dürüstçe açıklamaktır. 'O anki birikmişlikten dolayı ağzımdan öyle çıktı, seni kırmak istemedim' diyerek duygularınızı ifade etmek ve karşı tarafa zaman tanımak, aradaki gerginliğin azalmasına yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 441 göst.
13 Mart 2026 Diğer kategorisinde Serifekaya (174 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 84 göst.
17 Ocak 2026 Diğer kategorisinde Yamukprenses (2,910 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 174 göst.
21 Şubat 2025 Ev & Yaşam kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 418 göst.