Bebeğim neden sadece kucağımda uyuyor, nasıl alıştırırım?

0 oy
168 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,120 puan) tarafından

Yatacak ve oturucak başka yeri yok bebeğimin :))))  resim seçili cevapta bu 2. Bebeğim ilkine yaramaz derdim çok zor bebekti ama bu evin firlamasi  Allah eksik etmesin evlatlarimizi

6 Cevaplar

+1 oy
önce (96 puan) tarafından

En İyi Cevap

Tek degilsin canım ..sehpanin ustune oturmuslar birde fotorafimzi cek diye poz veriyorlar😂😁

image

Evt baya zor oldu çok şükür büyüdüler ..rabbim bizlere saglik güç kuvvet versin ..büyügü kreşe gidiyor seneye de kucugu gitcek rahat ederim en azından kafamı dinlerimm.. kocam 3uncuyu de istiyor😂😂😅

önce (1,120 puan) tarafından

Kocanı boşver canm önemli olan senin ne istedigin  benm eşimde hep bide oğlumuz olsun diyor ama  ne malum kız olmayacağı ben kız çocuklarını çok seviyorum ama tek büyütmek baya zor ben 3. Yu hiç istemem mesela :))

Zaten bende istemiyorum allah isteyenlere nasip etsin...yemekti bulasikti camasir vs anca yetisiyorum kizi okula getir  götür..vaktim bile olmuyor cay kahve icmeye..sosyal hayatim kısıtlandı resmen ama yine de şükürler olsun rabbime😊

Öyle tabi canm gece bile onlar uyurken eş de dahil biz hala ev işleriyle uğraşıyoruz annelik güzel ama çok zor 

🥰🫶

-Reklam-
+1 oy

....................

0 oy
önce (176 puan) tarafından

Bu mu yaramaz  😅 5 lt sıvı yağını halıya döküp çöp etmemiştir halılarını diye düşünüyorum 🤣 sandalyeyi alıp dış kapının üst kilidini açıp dışarı çıkmamıştır herkes uyuyorken . 1 dolu tencereyi bile isteye masanın üzerinden tutup yere fırlattıysa ben o çocuğa yaramaz çocuk derim 😁😁 devam edeyim mi 😅 herkes uyuyorken gece 3te kalkıp sandalyeyi alıp tuvalete gidip dolaptan makyaj malzemelerini alıp halıya çizim yapmamıştır çocuğun . Evet evet yanlış duymadın bu benim kızım 🤣😅 daha saymamı ister misiniz efendim 😁😅

Kız bu ne kiiii saysam inanamazsin evdeki makinalar bile illallah etti  kirmadik dokmedik bişey yok mutfağım açık mutfak çekmece dolap kilitleri aldm o kadar hepsini ya krdi ya açmayı başardı elimde bantla geziyorum tüm gardırobu aşağı indiriyor ev 24 saat yerlerde  daha 18 aylık :))) 

Benimde ikisi de kız 

önce (176 puan) tarafından

Vera benim ki cenavar 🤣 

@Elif12 yok valla ağlamadım da sinirlenmedim de, yaptığı zaman yanıma geldi "Annneeeee dökdüüü" dedi girdim baktım, halıyı topladım çöpe attım 😂 krem maceramızda var. Sudocreami aldı koltuklara halılara suratına kafasına sürdü , zor arındırdım 😁 daha neler neler. Kızlar hiç sakin değil valla ya 

Annelikkk aynen valla her yer bant izi oldu artık 🤣 canları sağ olsun eşya alınır ya

Aminnnn öyle gerçekten.

önce (2,640 puan) tarafından

Ya insan o an kızamıyorda olsun güzel zamanlar yine de valla zaman çok hızlı akıp geçiyor bir daha bu yaşlara gelmeyecekler 3 yaşında kızım 5 aylık oğlum var diyorum ne çabuk büyüdünüz 

0 oy
önce (208 puan) tarafından

Benim 2 oğlumda çekmeceye binerdi zar zor unuttular ,geçen parkeyi söktüler 🤦🏽‍♀️ bazen eşime diyorum bunlar büyüyene kadar evde sağlam bı yer kalmicak diye😂

Benim ilki hiç bişey kirmamis ya ikinci krmadik şey  bırakmadı 

0 oy
önce (1,038 puan) tarafından

Yaa maşaallah çok tatlı yaa napalım artık bu şekil büyüyecekler Rabbim sağlık versin hepaine

Aminnn canm 

0 oy
önce (57 puan) tarafından

Nerde tehlike varsa oraya giderler Maşallah kuzuya😃 

Sağol canm 18 aylık daha  bakalım biraz daha büyürse beler olucak

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebeğim neden sadece kucağımda uyumak istiyor?
Bebekler kucakta uyumayı, anne karnındaki güvenli ve kısıtlı alanı hatırlattığı için tercih ederler. Bu davranış genellikle doğumdan sonraki ilk aylarda gelişen güven arayışı ve dış dünyaya uyum sağlama çabasından kaynaklanır. Kucak, bebeğe ihtiyacı olan fiziksel teması, kalp atışını ve ritmik hareketleri sunarak derin bir uykuya geçişini kolaylaştırır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kucakta uyuyan bebeği yatağına nasıl alıştırabilirim?
Bebeğinizi yatağına alıştırmak için önce uykusunun en derin olduğu evreyi bekleyin. Kucağınızda uykuya daldıktan yaklaşık 15-20 dakika sonra, önce ayaklarını, ardından sırtını yavaşça yatağa bırakarak geçişi nazikçe yapın. Bebeği yatağa koyduğunuzda elinizi bir süre üzerinde tutarak varlığınızı hissettirmek, ayrılık kaygısını azaltmaya ve kendi başına uyumasına yardımcı olabilir.
Bebeklerde kucakta uyuma alışkanlığı ne zaman biter?
Bebeklerde kucakta uyuma ihtiyacı genellikle 4. aydan itibaren, gelişimsel süreçlerle birlikte azalmaya başlar. 6 ile 9 ay arasında bebeklerin kendi başlarına uykuya dalma yetenekleri gelişir ve daha bağımsız hareket etmeye başlarlar. Ancak bu süreç her bebekte farklılık gösterir ve sakinleştirici rutinler oluşturularak bu geçiş süreci daha kontrollü hale getirilebilir.
Bebeklerin kucakta uyuması uyku kalitesini etkiler mi?
Kucakta uyumak bebek için yüksek güvenlik hissi sağlasa da, hareket kısıtlılığı ve pozisyon değişiklikleri nedeniyle kesintisiz uyku süresini etkileyebilir. Bebekler derin uykuya geçiş aşamalarında çevrelerindeki değişimleri algılayabilirler. Kendi başına yatakta uyuyan bebeklerin, gece uyandıklarında tekrar uykuya dalma konusunda kucakta uyuyanlara göre daha hızlı adaptasyon sağladığı gözlemlenmektedir.
Kucak bağımlısı bebekler için uyku rutini nasıl oluşturulur?
Uyku rutini oluşturmak için her gün aynı saatte banyo, masaj veya ninni gibi sakinleştirici aktivitelerle bebeğinize uyku vaktinin geldiğini haber verin. Uyku öncesi ortamı loş ve sessiz tutarak bebeğin uyarılmasını engelleyin. Bebeğinizi tamamen uyumadan önce yatağına koyarak kendi kendine uykuya dalma pratiği yapmasını sağlamak, uzun vadede kucağa olan bağımlılığı azaltmak için en etkili yöntemdir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 267 göst.
0 oy
3 cevap 339 göst.
25 Ocak 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 201 göst.
18 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Civciv1234 (1,717 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 300 göst.
21 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Emine3529 (59 puan) tarafından soruldu