Görümcemin her şeyimi kıskandığını nasıl anlarım?

0 oy
120 göst.
önce Diğer kategorisinde (200 puan) tarafından

Kizlar , herkese göre değişik fikirler oluşan bir konu yaşadım size de sormak istedim.

Malum markanın dikey bir süpürgesi gorumcemde var.yaklasik 2 sene önce aldı.fakat iki sene önce o süpürgeyi beraber bakıp araştırıp karar vermiştik hatta bak bu Süpürge güzel ben bundan istiyorum filan diyip gösterdim.o dönem hemen o supurgeden aldı benim istediğimden ben de gurur duydum çünkü benim fikrimi mantıklı bulduğunu ve beğendiğini , beni ciddiye aldığını düşündüm o dönem.benim maddi durumum el vermedi ben alamadım.Bu süpürgenin gecen aylarda üst modeli çıktı hani şu siliyor süpürüyor vs ya onlardan.Ben de TV de reklamını görünce ,görümceme dedim ki ayy abla baksana yenisi çıkmış o zaman alabilirsem bunu alırım dedim.Hic ses etmedi.Hani hadi bakalım kızım inşallah vs demedi ben de takmadım.Gecen gün bana sürpriz yapıldı ailem tarafindan ve doğum günü hediyesi olarak o istediğim süpürgeyi almışlar.o kadar sevindim ki .sevinçle gorumcemi aradım anlattım.ne bir hayırlı olsun dedi ne başka birşey.O arada da annem yanimdaydi ve duydu konuşmayı.Arkadan bayrama gittik hep beraber görümceme ( görümcem annemden büyük o yüzden biz gidiyoruz) gene konu açıldı hatta annem kendi açtı.boyle böyle dünür diye.sadece düz bir ses ile kaça aldınız diye sordu.bayram telaşı vs eve döndük.annem beni köşeye çekti ve beni uyardı.aldigin ve alacağın hiç bir şeyi görümcene söyleme dedi.Neden dedim.kiskaniyor kızım hatta sen ilk telefon ile aramanda bile anladım qninda neşeli sesi biz kesti bir hayırlı olsun demedi ki senin çok istediğini biliyordu dedi.bayramda da özellikle acaba ben mi yanlış anladım diye konusunu açtım gene aynı buz kesti sadece kaça aldınız diye sordu ve daha sonra da ben de bakıyorum alacağım dedi dedi bana annem.Hatta ayıptır söylemesi geçen sene de annem kurutma makinesi almıştı.o güne kadar asla saçma bir makine yer kaplıyor benim balkonum harika diyen kişi bu gün bana bir de kurutma makinesi alacagim demeye başladı dedi.acaba ben mi safim ? Annem anlıyor bazı şeyleri yok sa annem mi abartıyor? O gece bana çok örnekler verdi annem sen saçını köyü yaptın arkadan aynı renk yaptı ,sen kestirdin gitti aynısını kestirdi seninle kakisiyor kızım dikkat et dedi.Bu nedir ?

6 Cevaplar

0 oy
önce (70 puan) tarafından

Arada kızkançlık vs olsa başta sen hissederdin. 

Beb aldım oda sonradan aldı ben beğendim dedim oda gitti aldı gibi şeyleride saçma buluyorum. Zaten herkes birilerinden görüp bi şeyler alıyo. 

Eskiden gereksiz bulduğu şeyi artık gerekli buluyoda olabilir her insanın fikri değişir. Bende başta saçma buluyodum ama bebej doğunca alıcam. 

Kaldı ki kadın tee annenden büyük yani bilemiyorum.

önce (200 puan) tarafından

Annemden bir yaş büyük.yasli değil.annemin dikkatini çeken konusu açıldığı anda surat asması.ki kendisi çok dikkat eder başkalarıni bana söyler bir hayırlı olsun demedi diye 

-Reklam-
0 oy
önce (9,819 puan) tarafından

Çok normal kim ne. Derse desin bu bir gerçek görümce ve etliye asla ne aldığını ne kadara aldığını demiyeceksin bende önceden öyleydim ama artık akillandim çünkü insanın kendi ailesinden badka kimse iyiliğini istemez 2 kere 2 4 yani 🤷🏼‍♀️net

Bide aklıma şey geldi bir görümcem eltime açık açık demiş ben herşeyi alıyorum beğeniyorum siz sonra alıyorsunuz ben zevkliyim demiş eltimde alakası yok zevkle bizde de zevk var ama paramız yok demiş o aklıma geldi 😂

Bilemiyorum canım.ilk makinayı da gösteren benim haberi dahi yoktu öyle birşey olduğundan.baktim iki gün sonra almış.ama ben en ufak kötülük ya da kıskançlık sezmedim.aksine çok mutlu oldum .kaç kere hayırlı olsun güle güle kullan dedim.ne zaman yeni model çıktı ben onu da beğendim ki zaten o markayı istiyordum benim hiç o tarz supurgem olmadi benimki eski tarz ve artık zaten çekmiyordu.bu yeni model çıkınca ay bunu çok beğendim alabilirsem bundan alırım dedim.sanirim ilkini alamayınca onu da alamam diye düşünüp kafaya takmadı.

0 oy
önce (769 puan) tarafından

Annen hakli canim mesafe koy derim. Her seyini anlatma sorarsa cok kisa cevaplar ver.

Şaşkın durumdayım.bunu anlayınca geriye dönük oturup düşündüm ve olaylar bence acaba mi ya döndü.geriye dönük baktığımda annemin dedikleri mantıklı geliyor ki kadın bu güne kadar hep fark etmiş ama bu güne kadar bir kere bile söylemedi ki ara bozulmasın.

0 oy
önce (1,810 puan) tarafından

Annen olayı çözmüş galiba. Sadece görümce de değil hanımlar söyle bir çevrenize bakın. Kimin ne olduğu iyi ve güzel günde belli olur. Yeni bir şeyler alınca veya statü olarak iyi bir yere gelince sözden bakıştan tavırdan anlarsınız. Yanlış düşünürsünüz de yanlış hissetmezsiniz

Ay vallahi insan yakına bile guvenemeyecekse çivisi çıkmış bu dünyanın.insan yakınının en iyi yere gelemesini ister.

0 oy
önce (10,331 puan) tarafından

Kadının sana bir kötülüğü yoksa takılma boşver araya boşuna soğukluk sokma sadece anne yüreği uyarmış seni sende dikkat et nazar edecek şeyler yaşıyorsan onları paylaşma gerisi de çok önemli değil alırsa alsın nolcak 

0 oy
önce (3,196 puan) tarafından

Yani bu sadece görümcen için değil herkese herşeyi anlatmak zorunda değilsin yada alacağın şeyleri demek zorunda değilsin ne kadar mesafe o kadar iyi diye düşünüyorum 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Görümcemin beni kıskandığını nasıl anlarım?
Bir kişinin sizi kıskandığını anlamanın en belirgin işaretleri, başarılarınıza veya yeni aldığınız eşyalara karşı ilgisiz kalması, olumlu bir tepki vermemesi veya kısa süre içinde sizinle aynı şeyi yaparak sizi taklit etmesidir. Özellikle sizin çok istediğiniz bir şeyi aldığınızda tebrik etmek yerine sessiz kalması veya maddi değerini sorgulaması, rekabetçi bir tutum sergilediğinin göstergesi olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Görümcenin sürekli beni taklit etmesi ne anlama gelir?
Görümcenizin aldığınız eşyaları alması, saç renginizi değiştirdiğinizde aynısını yapması veya fikirlerinizi sahiplenmesi, özgüven eksikliğinden kaynaklanan bir kıskançlık belirtisi olabilir. Bu davranışlar, kişinin sizin hayatınızdaki seçimleri kendisi için bir referans noktası olarak gördüğünü ve sizinle benzer statüye ulaşma çabası içinde olduğunu gösterir.
Kıskanç bir aile üyesiyle ilişkiler nasıl yönetilmeli?
Kıskançlık belirtileri gösteren aile üyeleriyle ilişkilerde en sağlıklı yöntem, özel hayatınızla ilgili detayları paylaşmayı sınırlandırmaktır. Aldığınız yeni eşyalar, finansal durumunuz veya kişisel kararlarınız hakkında konuşmak yerine daha yüzeysel konulara odaklanarak sınırlarınızı net bir şekilde belirlemek, aranızdaki gerginliği azaltacaktır.
Aile içindeki kıskançlık belirtileri nelerdir?
Aile içi kıskançlık, bir bireyin başarısını görmezden gelmek, olumsuz yorumlar yapmak veya sürekli olarak o kişinin yaptıklarını taklit ederek rekabet yaratmak şeklinde ortaya çıkar. Bu durum, özellikle samimi anlarda hayırlı olsun dememek veya karşıdaki kişinin heyecanını paylaşmamak gibi sessiz tepkilerle de kendini gösterebilir.
Görümcemin tavırları kıskançlık mı yoksa tesadüf mü?
Davranışların kıskançlık olup olmadığını ayırt etmek için kişinin sizin başarılarınıza verdiği tepkileri gözlemlemek yeterlidir. Eğer aldığınız her yeni şeyin ardından o da aynısına sahip olmaya çalışıyorsa ve sizin heyecanınızı hiçbir şekilde paylaşmıyorsa, bu durum tesadüften ziyade bilinçli bir rekabet çabası veya kıskançlık duygusu olarak değerlendirilmelidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 1,121 göst.
28 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Hicran_yldz!! (2,540 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 389 göst.
1 Eylül 2024 Diğer kategorisinde 2801 (1,501 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 1,793 göst.
4 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Elif.m.05 (1,540 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 1,394 göst.