Kalp krizi sonrası sevk edilen hastam için ne yapabilirim?

0 oy
380 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (14 puan) tarafından

Karnı agırmış sabah kızını aramış karnım ağırıyor demiş kızıda anne çocuklarımı yedirip geleyim sen doktora git gelecem demiş küçük bir köy yerinde oluyor bunlar elazığ Kovancılar ilçesi sonra komşusuda onunla birlikte gidiyor bu kadın astım şeker hastası sürekli hastaneye gidip serum yiyen biri 58 yaşındaydı sonra anlattıklarına göre ona serum baglıyolar sonra kalp krizi geçiriyor orda serum bitten sonramı onu tam bilmiyorum sonra kalp masajı yapıyorlar sanırım kalp geri geliyor hemen ambulansla şehir hastanesine üniversite hastanesine oda 1 saatlik yol oraya sevk ediyorlar orda 2gün yoğun bakımda kalıp vefat ediyor nabzı yükselmiş sürekli yoğun bakımda acaba sizce bu kadın neden 1saatlik yola götürüldü kalp çalıştıysa bilgisi olan varmı canlar 

7 Cevaplar

0 oy
önce (8,899 puan) tarafından

Allah rahmet eylesin 

Sevk edilmesi gerekmiş demekki buna doktorlar karar verir. Yeni mi oldu bu olay . Cenaze evindenmi soruyorsun bunları orayı anlamadım

önce (14 puan) tarafından

SSöz hakkı bile vermeden bagıra bagıra konuşuyolar telefonda

önce (2,272 puan) tarafından

sen gtmek istiosan kimene gdecen onlar yikmus gibi onlara sumuk bile atmican. onlar kim. valla inadina giderdim. siz geberip gidince gelmem

meral etmeyin derdim karisirlarsa eger

neyse kayinbabana baksin dayilar madem okadar hayranlar . 

sana kayinbabana bak deseler sende bakacak gibisin he. beni cenazeye bile koymuosunuz . madem okadar hayransiniz bakin siz diyemeyeceksin pasa pasa bakacaksin sanki. alin hayrini gorun diyemezsin sen. insallh dersinde . umarim basina kalmaz. kalirsa ses bile cikaramaz pasa pasa sana okadar eziyet eden kisiye bakarsin gibime geldi.  

yani okadar sey cektirecekler bana siz bakin der kapatirim suratlarina telefoni sizde bana bole yapiodunuz derim

Evet canım aynen Allahın yaratmış olduğu kula resmen eziyet edip biz haklıyız diyorlardı hep 

-Reklam-
0 oy

valla cennetlik kadinmissin . sana yapilanlari bana yapsalar geberdi gtti der dahada kafami yormam. kac tane kaynananla ilgili pist actin. olumu sebi etkilemis. ettiklerimin cezasini onur tarafta ceksin bosver yorma kafani uc kuluballah bi  elham oku kafanda btsin yani ben olsam anca benden bunu alir oteki tarafta karsilasmak istemedigi. icin oda

Herkes kendine eder ama... Yinede hayatı seven biriydi yaşamayı seven biriydi ve tuhaf geliyor yani neden 1saatlik yola götürüldü acaba kadın kimseyede soramıyorum ama hastaneyi aradığımda buraya geldiğinde durumu çok kötüydü demişti 

önce (382 puan) tarafından

Başın sağolsun niye kimseye soramiyorsum peki 

Konuşmuyorlar ilk postumda yazıyor nedeni 

0 oy
önce (10 puan) tarafından

Başın sağolsun :((

Sağol cannım dostlar sagolsun

0 oy
önce (477 puan) tarafından

Ekipmanı ve şartları daha elverişlidir o yüzden canim

0 oy
önce (19,985 puan) tarafından

Kalp çalışmış fakat küçük yerlerde daha sonrası için techizat olmaz genelde. Siverekte yoktu misal merkeze ya da Diyarbakır a yollardı hekim hemen. Normal yani

0 oy
önce (9,380 puan) tarafından

Çünkü gerekli teşkilatlar üniversite hastanelerinde daha iyi ondan

0 oy
önce (1,819 puan) tarafından

Hastane yeterli donanıma sahip değil ve o an yer yoksa mecbur gönderirler 

Rabbim mekanını cennet eylesin 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kalp krizi geçiren hastalar neden daha donanımlı bir hastaneye sevk edilir?
Kalp krizi geçiren hastaların daha donanımlı merkezlere sevk edilmesinin temel nedeni, hayati riski yönetebilecek anjiyo laboratuvarı, kalp cerrahisi ekibi ve ileri yoğun bakım ünitelerine ihtiyaç duyulmasıdır. Küçük ölçekli sağlık merkezlerinde ilk müdahale ve stabilizasyon yapılabiliyor olsa da, kalıcı tedavi ve hastanın kalp fonksiyonlarının desteklenmesi için üniversite veya şehir hastaneleri gibi üst düzey merkezlerdeki uzmanlaşmış tıbbi ekipmanlar zorunludur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kalp krizi sonrası yoğun bakımda nabız yükselmesi ne anlama gelir?
Yoğun bakımda kalp krizi sonrası nabzın sürekli yüksek seyretmesi, kalbin vücuda yeterli kanı pompalamakta zorlandığını veya vücudun stres, ağrı ya da enfeksiyon gibi nedenlerle kalbi daha hızlı çalışmaya zorladığını gösterir. Tıbbi takipte bu durum, hastanın kalp ritminin stabil olmadığını ve hemodinamik destek ihtiyacının devam ettiğini işaret eden kritik bir bulgudur.
Kalp krizi geçiren hastaya serum verilmesi süreci nasıl işler?
Kalp krizi şüphesi olan veya kalp krizi geçiren hastalarda, damar yolunun açık tutulması ve ihtiyaç duyulan acil ilaçların hızlıca kana karışması için serum uygulaması yapılır. Serumun kendisi krizi tetiklemez; ancak kalp yetmezliği olan hastalarda sıvı yüklemesi yapılırken hekimler, akciğerde ödem oluşmaması için hızı çok dikkatli bir şekilde ayarlar ve hastanın durumunu yakından takip eder.
Kalp krizi sonrası hasta transferi hangi durumlarda hayati önem taşır?
Hasta transferi, mevcut hastanenin imkanlarının hastanın yaşadığı klinik tabloyu yönetmeye yetmediği durumlarda hayati önem taşır. Özellikle kalp kasında ciddi hasar, ritim bozukluğu veya çoklu organ yetmezliği riski varsa, hastanın hayatta kalma şansını artırmak için yoğun bakım kapasitesi daha yüksek olan merkezlere sevk edilmesi standart bir tıbbi zorunluluktur.
Şeker ve astım hastalarında kalp krizi belirtileri nasıl farklılaşır?
Şeker ve astım hastalarında kalp krizi belirtileri bazen tipik göğüs ağrısı yerine nefes darlığı, halsizlik, karın ağrısı veya mide bulantısı gibi atipik şekillerde ortaya çıkabilir. Diyabetik nöropati nedeniyle şeker hastaları ağrıyı tam hissedemeyebilir, bu da kalp krizinin daha geç fark edilmesine ve hastanın hastaneye daha kritik bir tabloyla gelmesine yol açabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 524 göst.
+1 oy
32 cevap 1,698 göst.
+2 oy
27 cevap 1,215 göst.
0 oy
10 cevap 513 göst.
24 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Esra kurucu (217 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,510,059 soru