2 aylık hamileyim, maydanoz yersem bebeğime bir şey olur mu?

0 oy
316 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (47 puan) tarafından

Kızlar ablam Hamile arkadaşları çevresi demiş ki maydanoz tüketirsen düşük yaparsın Ablam da 2 aylık hamile korkuyor maydanoz tüketemiyor o yüzden size sorayım dedim daha önce hiç öyle bir şey duymadım

11 Cevaplar

0 oy
(2,438 puan) tarafından

arkadaslari sacmalamiz. 50 hektar maydinoz yiyemez heralde. yedigi uc bes dal 

(9,122 puan) tarafından

,🤣🤣🤣 ya canan ya

-Reklam-
0 oy
(31,327 puan) tarafından

Bir tutam maydonozdan hiç bir şey olmaz 

0 oy
(2,922 puan) tarafından

Oluyormuş bende inanmamıstım doktoruma sordum ilk 3 ay tüketme demişti 2 hamileliğimde de ilk 3 ay yemedim 4 vü ayın sonlarında yemeye baslamıstım ama az az yiyodum 

0 oy
(14,372 puan) tarafından

çayını içmesin. 1 demet yese bile düşmez 😅 salatadaki azıcık maydanozdan ne olacak 

0 oy
(1,222 puan) tarafından

Evet doğru bende tüketmedim birazcık yiyebilir ama az 

0 oy
(258 puan) tarafından

Ben maydanozu çok severim sabah kahvaltıda yerdim hamile kalınca doktorum 3 aya kadar tüketme dedi bi tek maydanoz değil ama oda yasaklar arasındaydı 3 ay boyunca hiç yemedim

0 oy
(1,130 puan) tarafından

Hamilelikte pek önerilmiyor bende 16 haftalık oldum yemiyorum

0 oy
(4,549 puan) tarafından

Hamileliklerim 5 aya kadar kanamalı ve düşük riskli. Bu nedenle aile baskısıyla n limon nede maydonoz yedim. İşin kötüsü bide limonu deli gibi aşeriyorum. Doktora söyleyince zülüm etmişsin kendine. Kasa kasa yesen tmm ama az maydanoz ve limondan düşük olmaz dedi. Bu nedenle birşey olmaz diyorum

0 oy
(2,250 puan) tarafından

İlk üç ay tehlikeli oluyor diye biliyorum bende çok severim hamileliğimde çok az olacak şekilde tükettim düşük riski yoksa çok az tüketebilir 

0 oy
(243 puan) tarafından

İlk 3 ay tüketmeye dikkat etmek lazım.sonucta idrar sokturmek için ve enfeksiyon sokturmek için maydanoz kullanılıyor 

0 oy
(9,122 puan) tarafından

Demet Demet yemiyorsa bişey olmaz salata olan maydanoz da bebeğe zarar gelmez

Ha bide kekik adaçayı maydanoz suyu önermez doktorlar özellikle kekik suyu 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hamileyken maydanoz yemek bebek düşürür mü?
Hamileyken ölçülü miktarda maydanoz tüketmek genellikle güvenli kabul edilir ve bebek düşürmeye neden olmaz. Maydanozun düşük riskini tetiklemesi için normal yemek porsiyonlarının çok üzerinde, uçucu yağ veya aşırı miktarlarda tüketilmesi gerekir. Dengeli ve çeşitli bir beslenme programı içerisinde az miktarda maydanoz yemekte herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebelikte fazla maydanoz tüketimi neden riskli görülebilir?
Maydanozun içerisinde bulunan apiol ve miristisin gibi maddeler yüksek konsantrasyonlarda tüketildiğinde rahim kasılmalarını tetikleyebilir. Tıbbi veya yoğun bitkisel takviye dozlarında alınmadığı sürece, salatalara veya yemeklere eklenen birkaç dal maydanoz bu tür bir risk oluşturmaz. Gebelikte her türlü bitki tüketiminde olduğu gibi aşırıya kaçmamak temel kuraldır.
Hamileliğin ilk aylarında hangi besinlerden uzak durulmalı?
Hamileliğin ilk aylarında özellikle çiğ et, pastörize edilmemiş süt ürünleri, yüksek cıvalı balıklar ve aşırı kafein tüketiminden kaçınılmalıdır. Maydanoz gibi yaygın kullanılan otlar normal tüketim miktarlarında tehlike oluşturmazken, çiğ tüketilen sebzelerin iyi yıkanması toksoplazma riski açısından çok daha önemlidir. Beslenme alışkanlıklarınızda ciddi bir değişiklik yapmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.
2 aylık hamileyim, maydanoz yersem bir sorun olur mu?
Hamileliğin 2. ayında yemeklerinizde veya salatalarınızda kullandığınız normal miktardaki maydanoz bebeğinize zarar vermez. Endişelenmenize gerek yoktur; maydanoz C vitamini ve demir açısından zengin, sağlıklı bir yeşilliktir. Önemli olan tüm yeşil sebzeleri iyice yıkayarak tüketmek ve aşırı miktarlarda (kür şeklinde) kullanmaktan kaçınmaktır.
Hamilelikte bitki çayları ve maydanoz kullanımı nasıl olmalı?
Hamilelik döneminde bitki çayları ve maydanoz gibi otlar, yoğunlaştırılmış formda (çay, özüt veya kür) tüketilmemelidir. Mutfakta baharat veya garnitür olarak kullanılan küçük miktarların düşük yapma riski taşıdığına dair bilimsel bir veri bulunmamaktadır. Sağlıklı bir hamilelik süreci için diyetinizde çeşitliliği korumalı ve şüpheli durumlarda sadece doktorunuzun önerilerini dikkate almalısınız.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 324 göst.
7 Aralık 2025 Diğer kategorisinde MusavireAnne (2,657 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 168 göst.
+2 oy
10 cevap 337 göst.
0 oy
2 cevap 947 göst.

Kategoriler

1,511,685 soru