Bexsero ve Nimenrix aşı takvimini nasıl ayarlamalıyım?

0 oy
113 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,192 puan) tarafından

Nimenrix i 3 5 13. Ayda olacak ama bexero hatırlamıyorum sizin nasıldı doktor bexeroya da 3 5 13 yazmış, ikisini aynı anda yaptırmayayım diye yaptırmamıştım 3. Ayda bexoroyu. 4 ve 6. Ayda yaptırsam olur mu acaba 

1 cevap

+1 oy
(14,104 puan) tarafından

hepsini aynı anda yaptırmıştım 3-5-13

önce (2,192 puan) tarafından

Hepsini bir yaptırmak istemedim eşimde aynı anda olmasın dedi doktora spdum 4,5 6,5 16 dedi bexsero için

önce (14,104 puan) tarafından

biz aynı anda olup kurtulalım dedik tek seferde ateşlensin bitsin diye😅 

önce (2,192 puan) tarafından

O da bir seçenek tabi :D nimenrix ateş yapmadı bexsero yapıyor ama sanırım oğlumda öyle olmuştu 

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bexsero ve Nimenrix aşıları aynı gün yapılabilir mi?
Evet, Bexsero ve Nimenrix aşıları aynı gün içerisinde farklı ekstremitelerden (bacaklardan) uygulanabilir. Birçok uzman doktor, aşı takvimini pratikleştirmek ve bebek üzerindeki iğne sayısını azaltmak adına bu iki aşının eş zamanlı yapılmasını uygun görmektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bexsero aşısının standart uygulama takvimi nasıldır?
Bexsero aşısı, bebeğin aşıya başlama yaşına göre farklı doz şemalarına sahiptir. Genellikle 2-5 ay arası bebeklerde 3 doz temel seri ve 12-15 ay arasında 1 doz hatırlatma dozu şeklinde uygulanır; ancak çocuğunuzun yaşına özel en doğru takvimi doktorunuz belirleyecektir.
Bebeklerde Bexsero ve Nimenrix aşı aralığı ne kadar olmalı?
Aşılar arasındaki sürenin belirlenmesinde bebeğin aşıya başlama zamanı kritik önem taşır. Genellikle dozlar arasında en az 4 ila 8 hafta süre bırakılması önerilse de, sizin özel durumunuzda olduğu gibi doktorunuzun oluşturduğu 3, 5 ve 13. ay takvimi ideal bir bağışıklık yanıtı için tercih edilebilir.
Bexsero aşısı 4. ve 6. ayda yapılırsa bir sorun olur mu?
Bexsero aşısının 4. ve 6. aylarda yapılması tıbbi açıdan sakıncalı değildir, ancak bu durum toplam doz sayısını ve koruyuculuk süresini etkileyebilir. Aşı takviminde yapılacak kaydırmalar için mutlaka kendi pediatristinize danışmalı ve çocuğunuzun aşılanma geçmişine uygun revize edilmiş bir şema almalısınız.
Bebeklerde menenjit aşılarının yan etkileri nelerdir?
Bexsero ve Nimenrix aşıları yapıldıktan sonra bebeklerde en sık karşılaşılan yan etkiler aşı yerinde ağrı, hafif kızarıklık, iştahsızlık ve düşük dereceli ateştir. Genellikle 24-48 saat içerisinde kendiliğinden geçen bu hafif yan etkiler, aşıların bağışıklık sistemini aktif hale getirdiğinin bir göstergesi olarak kabul edilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 254 göst.
10 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Alpingo!!45 (747 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 1,058 göst.
14 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 5,579 göst.
8 Haziran 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Narin (141 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 322 göst.
1 Ağustos 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Oglumveben (3,520 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,510,852 soru

24,648,393 cevap

366,170 kullanıcı

...