Kaynana ve görümce ile sorunlar yaşarken ne yapmalıyım?

0 oy
132 göst.
önce Diğer kategorisinde (216 puan) tarafından

Kızlar şöyle basliyim benim ailemin evi köyde iki ayda bir gidiyorum zaten. 

Bayramda da gidecektim neyse görümcem kaç defa bana gitme dedi et doğra bizimle falan diye soyendi benim zaten bir bebegim var istesem bile yapamam onunla. Neyse dedim ailemi özledim zaten iyi ay da bir görüyorum bir de bayram.

Size de vermiyor muyuz dedi.

Bilmem ne.

İşte eşim de sabah ezanyla gitmiş o kurbanliga kesimini yardım etmiş.

Baya yorulmuştu.

Dün köyden döndüm kaynanam eti verdi sadece bir market poşetine koyup hiç dogramadam dondurmus ben şimdi bu eti ne yapayım hepsini çözdürup dograsam mahf olacak pişirip atsam dolaba yine tadı kalmayacak.

Ya insan gelini için yapmasa bile oğlu için yapar değil mi eşim o kadar yorulmuştu mesela annem benim için bir sürü şey yıkadı eşim için mi yaptı hayır evladı için yaptı siz böyle bir durumda ne yapardınız 

4 Cevaplar

0 oy
önce (2,858 puan) tarafından

İade ederim kaynanama eti

önce (216 puan) tarafından

Hepisinimi ederdin çekilmiş et de vardı

önce (372 puan) tarafından

Ben alırım sesimi cikarmazdim da madem iade edeceksiniz hic almazdım sizin yerinizde olsam he doger eti verip  çekilmiş eti vermemek saçma olmaz mi :)))) insanın ya bir olaya karsi duruşu vardir ya da yoktur 

önce (2,858 puan) tarafından

Hepsini iade ederdim ben en basta almaman lazimdi aslinda sizede vermiyor muyuz dediklerinde 

-Reklam-
0 oy
önce (8,901 puan) tarafından

Bari ayrı ayrı küçük poşetlere koyup dondursaymış

Dışarda beklet biraz ayrılmaya başlayınca büyük bıçakla ayır hemen poşetle buzluğa tekrar at. Tüm et olarak at doğramadan

Canım çok iyi fikir ama iade etmeyi düşünüyorum 

Bir insan neden bu kadar kötü olur ki 

0 oy
önce (4,052 puan) tarafından

K.bkma hepsini fazla insan yerine alıyorsunuz ? Bizimle etdogra. İngiltere prensimi brifing verecek bana. Kaynana görümce..  Tava  kapağı kadar gereksiz  ama zorunlu arabadır.Tavayı aldın kapağı olur.amaben o  kapalı cöp muamelesi yapıp cok deger ve anlam yüklemem olmasa daha iyi olur gibi yaparsan... böyle nasihat dinlemez... doğranmamış...etide alma... verse minnet vermese zillet muhatab olma...

Aldım geri mi iade edeyim

önce (4,052 puan) tarafından

Almışsın..keşke hiç almasaydın.sunları su kadar gali alma..şimdiden eseriklii gelin ...olursun bunlar böyledir yakın mesafe davranmıcan eşine söyle... et doğradım doğranmış et verdi diye.braz.gösterin şu dilinizi..

0 oy
önce (9,388 puan) tarafından

Aynen bende yoktum bulgaristana hitmis kayinvaldem kavurma yapmis poşetleri ayırmış bana öyle teslim etti hayta gelince aç gelirsiniz diye yemekte yapmis  ki beb asla elimi.kurthana surmem eltim sever oyle şeyleri yardım eder banada kimse birsey demez sen neden yapmıyorsun diye

Maşallah canım ben gorumcemin doldurduğunu düşünüyorum bilmiyorum yinede

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Dondurulmuş et nasıl doğru şekilde çözdürülür ve pişirilir?
Dondurulmuş eti en sağlıklı çözdürme yöntemi, pişirmeden bir gün önce buzluktan alıp buzdolabının alt rafına koymaktır. Eğer et hızlı çözdürülüp tekrar dondurulursa bakteri üreme riski artar ve dokusu bozulur. Eğer et büyük parçalar halindeyse, buzdolabında tamamen çözülmesini bekleyip ardından istediğiniz porsiyonlara ayırarak pişirebilir veya vakumlu poşetlerde porsiyonluk olarak tekrar dondurucuya kaldırabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Görümce ve kaynana ile yaşanan ailevi gerginlikler nasıl yönetilir?
Aile içi iletişim problemlerinde beklentileri minimumda tutmak ve eş ile ortak bir sınır belirlemek en etkili yoldur. Kaynana veya görümce ile yaşanan sınır aşımı durumlarında, eşinizin kendi ailesiyle doğrudan konuşması ve sizin rahatsızlığınızı dile getirmesi, çatışmaların büyümesini engeller. Kendi çekirdek ailenize odaklanıp eşinizle aranızdaki iletişimi güçlü tutarak, dışarıdan gelen müdahalelere karşı duygusal mesafenizi koruyabilirsiniz.
Bebekli bir anne bayram ziyaretlerinde nasıl daha rahat eder?
Bebekle yapılan ziyaretlerde kendinize fazla sorumluluk yüklememek, enerji tasarrufu yapmanızı sağlar. Misafirliğe gittiğinizde bebek bakımı önceliğiniz olmalı, başkalarının işlerine yetişmeye çalışmak yerine kendi sınırlarınızı belirleyerek "bebeğim olduğu için şu an yardım edemem" şeklinde nazikçe durumu ifade edebilirsiniz. Bu tutum, üzerinizdeki fiziksel ve zihinsel yükü azaltarak tatil sürecini daha az stresli geçirmenize yardımcı olur.
Aile içi ilişkilerde beklenen ilgi ve desteği göremeyince ne yapılmalı?
Beklentiler karşılanmadığında hayal kırıklığı yaşamak doğaldır; ancak bu durumu eşinizle sakin bir dille paylaşmak en sağlıklı çözüm yoludur. Aile bireylerinden beklentilerinizi doğrudan onlara anlatmak yerine, eşinize kendi ailenizdeki dayanışma kültürünü örnek göstererek kendi beklentilerinizi netleştirin. Bu süreçte karşı tarafı değiştirmeye çalışmak yerine, kendi huzurunuzu merkeze alarak duygusal tepkilerinizi kontrol altında tutmak kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar.
Evlilikte kaynana ve görümce kıskançlığı ile nasıl başa çıkılır?
Kıskançlık veya haksızlık hissedilen durumlarda, olaylara kişisel bir saldırı olarak değil, aile dinamiklerinin bir yansıması olarak bakmak gerekir. Bu gibi durumlarda eşinize karşı savunmacı bir tavır takınmak yerine, hislerinizi "Ben" diliyle (Örn: "Bu durum beni değersiz hissettiriyor") ifade etmek iletişimi güçlendirir. Unutmayın ki evlilikte öncelik sizin ve eşinizin kurduğu yuvadır; dış etkenlerin bu huzuru bozmasına izin vermemek adına mesafe koymak bir seçenek değil, bir zorunluluk olabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 553 göst.
20 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Shr.45 (198 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 305 göst.
0 oy
5 cevap 352 göst.
3 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde duygu5524 (90 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 457 göst.

Kategoriler