Bir yıldır arayan ailemin telefonlarını açmalı mıyım?

0 oy
382 göst.
Diğer kategorisinde (90 puan) tarafından

Kızlar bir yıldur aılemle görüşmüyorum bir aılemden kımse arayıpta öldün mü kaldın mı soran yok. Son beş gündür benı arıyor teyzem bende acmıyorum doğru mu yapıyorum? 

4 Cevaplar

+1 oy
(981 puan) tarafından

Aranızda ne geçtiğine bağlı canım 

(90 puan) tarafından

Ben Annemlerle esım yüzünden barıstım dıye altınlarımı istedım dıye sırtlerını döndüler

(981 puan) tarafından
+1

Canım eğer eşin sana Bir hata yapmışsa ve ailen arkanda durup seni korumak istemesine rağmen sen adamla baristiysan o zaman ailen haklı. Böyle bir durum varsa ailenle barış bence. Sonuçta anne babamiz kaç zamana kadar var ki Allah korusun ama onlar göçüp gittikten sonra vicdan azabı çekme en azından 

-Reklam-
0 oy
(2,554 puan) tarafından

Doğru yapiyosun tabiki.  Ama ben ikinci üçüncü aramasında açıp ağzıma geleni söylerdim. 1 yıldır sormuyorsunuz. Daha da arayıp sormayın diye.  

Bu arada sen neden aramadin

(90 puan) tarafından

Bunca zaman nerdeydıler annem olsa bile nıye üçüncü kısıler arıyor

0 oy
(32,039 puan) tarafından

Zaten görüşmüyorsanız aramamaları normal. Teyze bu küslüğün neresinde bilmiyorum ama çokta gerekli değil zaten ailemle konuşmuyorken teyze ile iletişim ama sanırım ben durup durup şimdi neden aradılar bir şey mi oldu diye meraktan açardım 

(90 puan) tarafından

Kesın gıt barıs dıyecekler yada kızımı yolla diye teyzem normalde de pek konusmazdık

0 oy
(10,314 puan) tarafından

Kibir iyi değil ama sanırım bende acmazdim

(90 puan) tarafından

Benımkı kibir değil  böyle kızgınlık cünkü erkek kardesım ne yaparsa yapsın  ona gelınce hemen af ediyor lar bana gelınce kötu davranıyorlar

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bir yıldır görüşmediğim ailemin aramalarına nasıl karşılık vermeliyim?
Uzun süreli küslükten sonra gelen telefon aramalarına yanıt vermek, öncelikle kendi duygusal hazırbulunuşluğunuza bağlıdır. Eğer bu görüşme sizi psikolojik olarak yıpratacaksa hemen açmak zorunda değilsiniz; sınırlarınızı korumak adına önce kendinizi dinleyin ve neden aradıklarını anlamak için kendinize zaman tanıyın.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Aile ile iletişimi kopardıktan sonra arandığında ne yapılmalı?
İletişimi kopardıktan sonra gelen aramalarda, görüşüp görüşmemeye karar vermeden önce arayan kişiyle aranızdaki ilişkinin geçmişini ve neden uzaklaştığınızı hatırlamanız önemlidir. Eğer iletişim kurmaya karar verirseniz, beklentilerinizi net bir şekilde dile getirmek ve sınırlarınızı baştan belirlemek, gelecekteki olası çatışmaları önlemeye yardımcı olabilir.
Teyzem veya akrabalarım beni aradığında nasıl bir tutum sergilemeliyim?
Teyze gibi aile üyeleri aracılığıyla kurulan iletişim çabalarında, arayan kişiye olan mesafenizi koruyarak nazik ancak kararlı bir dil kullanmanız faydalıdır. Konuşmayı kabul edip etmemek sizin tercihinizdir; eğer kendinizi hazır hissetmiyorsanız, durumu sakin bir dille ifade edebilir veya daha sonra iletişime geçeceğinizi belirtebilirsiniz.
Aile bireyleriyle yaşadığım küslük sürecinde sınır nasıl korunur?
Küslük sürecinde sınırlarınızı korumak için en etkili yol, kendi huzurunuzu önceliklendirerek duygusal bir mesafe belirlemektir. İletişime geçmek zorunda olmadığınızı kendinize hatırlatın ve eğer görüşmeye karar verirseniz, sizi rahatsız eden konulara karşı hayır demeyi veya gerektiğinde konuşmayı sonlandırmayı öğrenin.
Uzun süre aramayan ailemle tekrar görüşmeye başlamak doğru mu?
Uzun süreli sessizlikten sonra gelen iletişim denemelerinin doğru olup olmadığı, tarafların değişim isteğine ve aradaki kırgınlıkların aşılabilirliğine bağlıdır. Eğer taraflar hatalarını kabul ediyor ve sağlıklı bir iletişim ortamı sunabiliyorsa yeniden görüşmek bir seçenek olabilir; ancak aynı döngünün tekrarlanma riski varsa, mesafeyi korumak kendinizi korumanın bir parçasıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 367 göst.
13 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,393 göst.
1 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde 1sa3g (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 1,014 göst.
30 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 604 göst.