Çay saatinde pişi yapsam misafirlerime nasıl olur?

0 oy
133 göst.
önce Diğer kategorisinde (17 puan) tarafından

Yarın arkadaşlarım bana çaya gelecekler sık sık toplanıyoruz zaten sizce pişi yapsam nasıl olur

9 Cevaplar

+1 oy
önce (5,530 puan) tarafından

Olabilir neden olmasın. Ama ben pişiyi reçel ve peynirle yemeyi sevdiğim için kahvaltıda tercih ediyorum. 

önce (17 puan) tarafından

Daha önce arkadaşlarıma kahvaltıya da yapmıştım ama herkes sade yemişti o zaman şimdi yanına bir çeşit salata ve tatlıyla yapsam acaba olur mu diye düşünüyordum

önce (5,530 puan) tarafından

O zaman olur tabii. Pisi günün her saatinde yenilebilen birşey. Afiyet olsun şimdiden.

Teşekkür ederim 

-Reklam-
+1 oy
önce (61 puan) tarafından

Benim için pisinin saati günü yoktur. Yapılabilir. Waffle gibi yanına çikolata tarzı şeyler koyarsanız öyle de yenir ama sadece çayla da sevilir bence 

Yanına yoğurtlu bir salata ile Ferah da olur Ben de çok seviyorum

+1 oy
önce (1,695 puan) tarafından

Geçen arkadaş çaya çağırdı oda pişi yapmıştı tatlı da vardı 

Bende yanina tatlı ve salata düşünüyorum 

+1 oy
önce (1,093 puan) tarafından

Çay yanına pişi ile beraber ekstra birşeyler yapılabilir. Pişi sadece kahvaltıda yenmez 

Teşekkür ederim bende salata ve tatlı yapacağım inşallah 

+1 oy
önce (9,084 puan) tarafından

Bugün öğlen yaptım yanına patates kızartması salata domates ve kavurma vardı  onu koydum bide çay demledim mis gibi oldu

Afiyet olsun bende her zaman yerim valla 🙂

+1 oy
önce (27,014 puan) tarafından

Pişiyi her öğün yiyebilirim. 

Bende bende 😀😋

+1 oy
önce (13,556 puan) tarafından

Tek başına yeterli olmaz gibi

Yanina yoğurtlu bir salata birde tali yapicam

+1 oy
önce (8,914 puan) tarafından

Patates salatası ile güzel gidiyor bence . Yanına bide kek tamam dır

Evet güzel olur bende gelin pastası düşünmüştüm

+1 oy
önce (5,869 puan) tarafından

Gayet güzel olur. Yanına reçel, bal, çikolata, meyve de ekleyebilirsin. Ki sade bile güzel olur. 

Salata ve tatlı yapmayı düşünüyorum şimdi tatlımı yapsam iyi olurdu ama artık herseyi sabah halledicem 

önce (5,869 puan) tarafından

Gayet iyi düşünmüşsün. Çay yanına iyi gider öyle. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Pişi sadece kahvaltılarda mı ikram edilir?
Pişi geleneksel olarak kahvaltılarda tercih edilse de günün her saatinde tüketilebilen, çay saatlerinin ve beş çayı davetlerinin vazgeçilmez bir eşlikçisidir. Özellikle sıcak servis edildiğinde öğleden sonra yapılan arkadaş buluşmaları için oldukça doyurucu ve sevilen bir atıştırmalık alternatifidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Beş çayına gelen misafirler için pişi nasıl servis edilir?
Misafirleriniz için yapacağınız pişileri peynir çeşitleri, zeytin, domates veya ev yapımı reçellerle zenginleştirilmiş bir tabakla servis edebilirsiniz. Pişinin yanında sunacağınız taze demlenmiş bir çay veya ayran, ikramın lezzetini tamamlayan en iyi eşlikçilerdir.
Az yağ çeken pişi hamuru nasıl hazırlanır?
Az yağ çeken bir pişi elde etmek için hamuru gereğinden fazla yumuşak tutmamalı ve kızartma yağının yeterince sıcak olduğundan emin olmalısınız. Yağın sıcaklığı düşük olduğunda hamur yağı içine hapseder; bu yüzden orta-yüksek ateşte ve kızgın yağda pişirme işlemi yapmak çıtırlığı artıracaktır.
Pişi hamuru hazırlarken nelere dikkat edilmelidir?
Mükemmel bir pişi için hamurun iyi mayalanması ve pürüzsüz bir kıvam alması temel kuraldır. Hamuru yoğurduktan sonra en az 45 dakika ılık bir ortamda dinlendirmek, pişilerin daha iyi kabarmasını sağlar; ayrıca içerisine ekleyeceğiniz bir miktar yoğurt hamurun daha yumuşak olmasını destekler.
Pişinin yanına hangi yiyecekler yakışır?
Pişi nötr bir tada sahip olduğu için hem tatlı hem de tuzlu ekstralarla harika uyum sağlar. Ezine peyniri, bal, kaymak, çemen veya mevsim yeşillikleri ile donatılmış bir sunum, çay saatlerinde arkadaşlarınızla hem keyifli hem de doyurucu bir deneyim yaşamanızı sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 1,051 göst.
0 oy
7 cevap 219 göst.
11 Mart 2026 Yemek-Tarifler kategorisinde Gurbetci_Saban (5,523 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 431 göst.
15 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Ozlem52 (204 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 500 göst.
28 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Gencanne12 (1,353 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,510,286 soru

24,641,196 cevap

365,800 kullanıcı

...