33 aylık oğluma tuvalet eğitiminde nasıl destek olabilirim?

0 oy
71 göst.
önce Diğer kategorisinde (39,638 puan) tarafından

33 aylık oğlumla bugün tuvalet eğitimine başladım. En son 4 yıl önce ortanca oğlana öğretmiştim. Bu kadar yıl aradan sonra bayağı zorlanacam sanırım. İlki kız idi hiç zorlamadi beni. İkinci oğlan illallah ettirmisti. Bakalım bundan nasıl olacak. Sabah ya Allah dedim halıları kaldırdım savan serdim yerlere. Çiş yaparsa makineye atıp yıkamak kolay olsun diye. 2 kere çiş yaptı altına. Aslında çişin tuvalette yapılması gerektiğini biliyor. Ama altına kaçırıyor. Sanırım ilk günün verdiği tecrübesizlik. Yavaş yavaş tutmayı da öğrenir abisi gibi bezdirmez inşallah. 

3 Cevaplar

0 oy
önce (14,092 puan) tarafından

kaka dışında benim problemim olmadı, inşallah sen de sorunsuz bitirirsin. 

benim kız çişim geldi diyor gidiyoruz azıcık kaçırmış oluyor altına ama taytına bile geçmemiş oluyor o derece. sadece 2.gün çok fazla kaçırdı altına. çok şükür iyiyiz, kakayı klozete ya da lazımlığa yapmak istemiyor. çömelerek yapmak istiyor, evde de maalesef alaturka tuvalet yok😅 yere poşet koyuyorum ona yapıyor 😝😝 

önce (39,638 puan) tarafından

Bende her ikisi tuvalet de var. Hatta tuvalet eğitimi için olan klozetten de var. Ama erkek çocuğu klozete olmuyor. Ben belki yapar diye ne olur ne olmaz oturttum üstüne ama çişim yok ki diyor 😁.  

önce (14,092 puan) tarafından

birkaç kez ortalığı batırır o zaman😅😅 benim kız kendi istedi. bayram sonu başlarım ben diyordum ama bayram öncesinde kendi dedi anne çişim geldi diye gitti yaptı, gün içinde böyle devam etti bezi kuru kalınca da tamam dedim bağlamıyorum. o şekilde bıraktık 2.gün işte oyuna daldı unuttu hep şimdilik böyle idare ediyoruz 😅

bazı çocuklarda tam alıştıktan sonra gerileme de olabiliyormuş, inşallah olmaz😂 

-Reklam-
0 oy
önce (2,012 puan) tarafından

Kolay gelsin . Çiş kulodu bizi çok kurtarmıştı o dönem. Altına kaçırıyor ama dışına sizdirmadan hallediyorduk. Koltukların üstüne kalın battaniye örtmeni tavsiye ederim bide. Öğrendikten sonra insan o günleri çabuk unutuyor 

+1

Koltuk odasını kilitliyorum canım. Oraya yapsa koltukları kurtaramam zaten

0 oy
önce (678 puan) tarafından

Nisandan beri uğraşıyorum halada işine gelmedi mi altına yapıyor büyüğünü küçüğünü ama ne yapayım idare ediyorum tamamen almışsa bir çocuğu sevindirecem 

Benim ortanca çocuk da 3 ay ugrastirmisti beni. Umarım bu o kadar sürmez.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

33 aylık çocuğum tuvalet eğitiminde neden sürekli altına kaçırıyor?
33 aylık çocuklarda tuvalet eğitiminin ilk günlerinde altına kaçırma oldukça normal bir uyum sürecidir. Çocuk tuvaleti kullanması gerektiğini bilse de kas kontrolünü tam sağlaması ve alışkanlık kazanması zaman alabilir. Bu süreçte çocuğun tuvalet sinyallerini fark etmesi için zamana ihtiyacı vardır, dolayısıyla ilk günlerde kazalar yaşanması eğitim sürecinin bir parçası olarak kabul edilmelidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
33 aylık çocuklarda tuvalet eğitimi süreci ortalama kaç gün sürer?
Tuvalet eğitimi süreci her çocukta farklılık gösterse de genellikle 3 gün ile 2 hafta arasında yoğun bir alışma dönemi yaşanır. 33 aylık çocuklarda tuvaleti tam olarak benimsemek ve kaçırmadan süreci yönetebilmek için sabırlı olmak gerekir. Çocuğun gelişimsel hazırbulunuşluk seviyesi, eğitim sürecinin ne kadar süreceğini doğrudan etkileyen en önemli unsurdur.
Tuvalet eğitimine başlarken halıları kaldırmak doğru bir yöntem mi?
Tuvalet eğitimine başlarken halıları kaldırmak, temizliği kolaylaştırmak ve çocuğun kaza anındaki baskısını azaltmak için kullanılan etkili ve pratik bir yöntemdir. Çocuğun altına kaçırdığında ebeveynin tepkisi stres yaratabilir, bu nedenle yerlere yıkanabilir örtüler sermek ebeveynin üzerindeki temizlik yükünü azaltarak süreci daha sakin yönetmeye yardımcı olur.
33 aylık oğlumun tuvalet eğitimine hazır olduğunu nasıl anlarım?
33 aylık bir çocuğun tuvalet eğitimine hazır olması için bezinin birkaç saat kuru kalması, çiş veya kaka yaptığında rahatsızlık duyması ve tuvaletini yapacağı sinyallerini vermesi beklenir. Çocuğun tuvaletin ne işe yaradığını bilmesi ve basit yönergeleri takip edebilmesi, tuvalet eğitimine başlamak için fiziksel ve zihinsel olarak hazır olduğunun en güçlü göstergeleridir.
Tuvalet eğitiminde ilk gün altına kaçıran çocuğa nasıl davranmalıyım?
Tuvalet eğitiminin ilk gününde altına kaçıran çocuğa karşı sakin ve anlayışlı bir tutum sergilemek, eğitim başarısını artırır. Çocuğa kızmak veya suçlamak yerine durumun normal olduğunu hissettirerek, tuvalete gitmesi gerektiğini hatırlatmak ve olumlu pekiştireçler kullanmak çocuğun özgüvenini korumasına yardımcı olur. Kazaları birer öğrenme fırsatı olarak görerek sürece kararlı ancak baskısız devam etmek önemlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 415 göst.
+1 oy
10 cevap 424 göst.
0 oy
0 cevap 104 göst.
26 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Miniminnak (5,074 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 228 göst.
8 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde hanimeli (604 puan) tarafından soruldu

Kategoriler