Hipospadias ameliyatı için özel profesör mü, devlet mi seçmeliyim?

0 oy
150 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (124 puan) tarafından

Arkadaşlar ben daha önce de bir Post açmıştım çocuğum için oğlum da doğuştan peygamber sünneti hipospudios 2 aylıkken kasık fıtığı ameliyatı oldu 15 aylıkken bu peygamber sünnetli birinden ameliyatı oldu zor geçti bir hafta sondalı kaldı sonra taburcu olduk falan geldik tekrardan idrar deliğinin hemen altında fistül gelişti Oradan da yapmaya başladı tekrar 2,5 yaşındayken bir ameliyat daha geçirdi operasyon Onda da tekrar aynı ameliyatı oldu ve tekrar yine aynı yerden fistül gelişti başarılı olamadı Geçenlerde Uludağ Üniversitesi'ne götürdüm çocuk ürolojisi bölümü orada asistan doktor vardı 2 ve 3 ameliyat olabileceğini söyledi doğuştan ayak parmakları da birleşik 3 ve 4 parmağı ama kemikleri tırnakları ayrı 1.ameliyat ağır olur O yüzden ikinci ameliyatta ayak parmaklarını yaparız ya da 3 ameliyatta ama hipospadyas ameliyatı 2 ya da 3 gözüküyor dedi bize yani çocuk ameliyat olursa bu 4 ameliyatı olacak sonrakiler zaten Bir daha olursa 5-6 olacak Ben de kim bu ameliyata giriyor dedim siz mi yapacaksınız evet dedi Profesör falan yok mu dedim ismini verdi Bir hocanın o hoca da orada değil dışarıdan muayenesi var Biz de götürdük Hoca  ilgiliydi muayene etti baktı Ben bir kere de bu ameliyatı yaparım ayak parmaklarımda hallederiz çocuk sürekli narkoz almasın anestezi iyi değil Hepsini bir arada çıkartırım dedi yani olumlu konuştu Evet sünnet derisi alt tarafında zayıf yama yapılacak dedi egrilik az gibi varsa da onu da onaracağız dedi Biz de ameliyat fiyatını sorduk özelde yapıyormuş o yüzden de 200 TL söyledi bize biraz bütçemizi ister istemez zorluyor Hele bu zamanda işte bir şey dememe gerek yok Uludağ'da yapar mısınız dedim Öğretim görevlisiyim yaparım ama başından sonuna kadar yapamam söz veremem Çünkü biz de eğitim veriyoruz dedi ani bir toplantı ani bir ameliyat bir şey çıkarsa mecburen ayrılırım dedi ama özelde yaparsa birebir kendi başından sonuna kadar kendi ilgilenecek ne Çok kararsızım Bu defer Uludağ randevusuna da bir daha gitmedim bir iğne yapılmıştı orda pipi büyütme pipisi ufak olduğu için onu tabii Uludağ Üniversitesi vermıştı yaptırdık Hoca Ondan sonraki görüntüsüne baktı ama üniversiteye götürmedik şimdi Kafamız çok karışık acaba üniversite götürsemiydim Bir kere de çözebilir miydi bu sefer gittiğimizde daha farklı konuşur muydu bu kadar para vermesek çocuk yaparlar mıydı ama bir yandan da emin konuştu Asistan ilk ya da üç gözüküyor dedi Bilmiyorum akıl verir misiniz bana lütfen kafam çok karışık Bir de aynı şeyler olursa bir yandan da insan onu da düşünmeden edemiyor

3 Cevaplar

0 oy
önce (9 puan) tarafından

Başka şehşre giderbilrsen ankaradaydı sanırım tarkan soygür ve yusuf kibar ikiside alanında başarılı doktorlar cnm 

önce (124 puan) tarafından

Canım çok uzak orası anca bursa cevresi bide okadar zamanımız yok malesef 

önce (9 puan) tarafından

Daha önceden demiştim mete kayayı ama ona amelıyat olmuştnz başka iyi doktor özelde vardr anck şehşr hastanesi ve uludağa gitmedm ama nizamettn diye bi doktor vardı tavsiye etmem biz gitmiştik hiç memnun kalmadım dahada gitmedim özel klipini vardı

Bizde gecen hafta ona gittik neden acaba memnun olmadınız ona düşünüyorduk özel muayenesine gittik pazartesi günü kafam çok karışık korkuyorum da

-Reklam-
0 oy
önce (6,372 puan) tarafından

Ben olsam parasına bakmam özelde ameliyat ettiririm. 

Mevzu zaten para değil bu ameliyat biraz sıkıntılı ameliyat tekrar aynı şeyi Yaşar mıyız diye korkuyorum ama işte parada ufak bir para değil 

0 oy
önce (368 puan) tarafından

Size daha önce de yazmıştım İstanbul da Selçuk yüceli bir araştırın alanında en iyi doktor o parayı vermeden gelip bir görüşseydiniz keşke 

Ben bir de Yalova'da oturuyorum O yüzden biraz gidip gelmek sıkıntılı İstanbul'da olsaydım hiç beklemez giderdim

image

ben size daha önce de yazmışım aslında çağrı hocayı da 

İnşallah başarılı bir ameliyat olur o süreci bildiğim için yazdım hem çocuk için hem sizin için 

Allah razı olsun inşallah kolay başarılı geçer sizde 1 gün hastanede kalıp taburcumu oldunuz bizi 1 gün sonra sondalı taburcu edeceğini söyledi

Yok biz 12 gün kaldık hastanede 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hipospadias ameliyatında üniversite hastanesi mi yoksa özel klinik mi seçilmeli?
Hipospadias ameliyatı için seçim yaparken cerrahın deneyimi, operasyonun karmaşıklığı ve hastane altyapısı en önemli kriterlerdir. Üniversite hastanelerinde eğitim süreci nedeniyle ameliyata asistanlar dahil olabilirken, özel kliniklerde cerrah genellikle operasyonun başından sonuna kadar bizzat yer alır. Karar verirken cerrahın bu spesifik alandaki vaka sayısını ve başarı oranlarını sorgulamak, cerrahi ekibin operasyon süresince tam kadro bulunup bulunmayacağını teyit etmek kritik öneme sahiptir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hipospadias ameliyatında fistül gelişmesi neden olur ve nasıl önlenir?
Hipospadias sonrası fistül gelişimi, idrar kanalı onarımı sırasında doku iyileşmesindeki komplikasyonlar veya teknik yetersizlikler nedeniyle ortaya çıkan yaygın bir durumdur. Fistül riskini azaltmak için doku canlılığının korunması, cerrahi tekniklerin titizlikle uygulanması ve ameliyat sonrası süreçte idrarın bölgeyi tahriş etmemesi için sondanın doğru yönetilmesi gerekir. Başarısız cerrahi girişimler sonrası tekrar eden fistüllerde, doku kalitesini artıracak yama teknikleri ve uzmanlaşmış çocuk ürolojisi cerrahisi gerekebilir.
Çocuklarda hipospadias ameliyatı ile aynı anda başka ameliyatlar yapılabilir mi?
Hipospadias ameliyatı ile eş zamanlı olarak başka cerrahi müdahalelerin yapılıp yapılamayacağı, çocuğun genel sağlık durumu, anestezi süresi ve cerrahinin teknik zorluğuna bağlıdır. Genel anestezi riskini en aza indirmek için cerrahlar bazen kombine ameliyatları tercih edebilir ancak bu durum operasyon süresini uzattığı için komplikasyon risklerini de beraberinde getirebilir. Karar verirken çocuk cerrahisi ve anestezi uzmanlarının ortak değerlendirmesi alınmalı, her iki işlemin tek seansta mı yoksa ayrı zamanlarda mı yapılmasının daha güvenli olduğu netleştirilmelidir.
Hipospadias cerrahisinde cerrahın ameliyat başında bulunması neden önemlidir?
Hipospadias cerrahisi, idrar kanalının onarımı ve estetik doku düzeltmeleri gerektiren oldukça hassas bir süreçtir; cerrahın operasyonun her aşamasında başında bulunması başarı şansını doğrudan artırır. Özellikle doku zayıflığı olan veya daha önce başarısız cerrahi geçmişi bulunan hastalarda, cerrahın vaka sırasındaki anlık kararları ve doku yönetimi hayati önem taşır. Cerrahın eğitim veya idari süreçler nedeniyle ameliyattan ayrılma ihtimali, operasyonun sürekliliği ve cerrahi disiplin açısından risk teşkil edebilir.
Başarısız hipospadias ameliyatlarından sonra ikinci operasyon ne zaman yapılmalıdır?
Başarısız hipospadias ameliyatı veya fistül gelişimi sonrasında ikinci bir operasyon için genellikle dokuların iyileşmesi ve ödemin tamamen geçmesi beklenir. Çoğu çocuk ürolojisi uzmanı, doku kalitesinin cerrahiye hazır hale gelmesi için önceki ameliyattan sonra en az 6 ay ile 1 yıl arasında bir süre geçmesini önerir. Bu süre zarfında doku esnekliği kazanılır ve cerrahın daha sağlıklı bir doku üzerine çalışma yapmasına olanak tanınarak yeni bir başarısızlık ihtimali minimize edilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 225 göst.
30 Nisan 2026 Diğer kategorisinde Buğlemsinem (124 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 76 göst.
+2 oy
9 cevap 336 göst.
0 oy
0 cevap 996 göst.

Kategoriler

1,510,890 soru