Parkta diğer anneler tarafından dışlanıyor muyum?

0 oy
385 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (51 puan) tarafından

Merhaba kizlar içinden cikamadigim bir sorun içindeyim bana fikirlerinizi soylermisiniz ?

Bir erkek çocuğum var parka götürüyorum arada fakat parktaki diğer kadınların hareketlerine anlam veremiyorum düz bir insan değilim ben herşeyi düşünürüm şimdi mesela bugün gittim kadın söyle bir süzdü kafasını çevirdi noluyor dedim digeride bı göz altı baktı öteki tarafa döndü digerlri biraz baktı hemen yine kafa cevirdi. 

Bu ne kiskancliktir vallahi çözemedim giyimime özen gosteriyorum yani evden yazma ile çıkmıyorum parka acaba hafif özenli olduğum icinmi dışlama gibi algılanıyorum hadi yazma giyip cikiyorum bazen bir suzusleri var moral bozuyor.

Herkes birbirini tanıyor ve grup halinde oynatıyor çocukları aşırı zoruma gidiyor benim yavrum yalnız kalınca.

Birde ben çekingen biriyim  bana selam vermeyenle konuşmuyorum tebessüm göstermeyenle konuşamıyorum bu sebeple benim bebeğim yalnız kalıyor bende savasmayami geldim deyip alıp cikiyorum çocuğu ama içten içe kendimi yiyip bitiriyorum diğer anneler gibi çocuğumu parka götürüp eglendiremedim diye kahroluyorum.

Yani sanki .çocuklar değilde anneler oynamaya gelmiş gibi anne anneyi gözü tutmazsa çocuğunu tutuyor nedir bu çocukları pamukseker gibi 

Ben mesele çocuk kimle oynarsa oynasın karışmam tehlikeli hareket olmadıktan sonra annesi pek umrumda olmaz çocuk mutlu olsun derim.

Ne biliyim ben napicam çocuğu cikarmasam geri kalıcak diğer çocuklardan napicam ben biri daha konu açmış onu görünce bende yazmak istedim sanki tek sorun bende değil gibi.

12 Cevaplar

+5 oy
önce (10,337 puan) tarafından

Yani biri beni süzdü diye ne çocuğumu parktan alırım ne de günü kendime zehir ederim biraz fazla alıngansiniz sanırım böyle yaparak çocuğa da kendine hayatı zehir etme sen kimse için gitmiyorsun ki bakan baksın sen bakmazsan görmezsin diye düşünüyorum 

önce (51 puan) tarafından

Orda biri beni süzdü diyemi yazmışım acaba fazla alıngan değilim grup çoğunluğu site burası tanıyorlar birbirlerini bir kişi değil çoğunluk öyle kimse için gidiyorum demedim onlarin hareketi çocuğuda engelliyor kendi çocuklarını birbirlerinin çocukları ile oynatiyorlar banada bakıp kafa ceviriyorlar cekemiyor cocgunlugu düzgün kılık kıyafet belli. Ben fikrimi değiştirdim canım kimseye bakipta yalvarmayacagim çocuğu özel gruplar var ücretli onlara götürürum öyle derdimde kalmaz buranın parkı böyle başka parklarda sürekli böyle sorunum yok. Cocuga niye hayatı zindan ediyim sorun olmasa yazmazdim buraya. Grup var diyelim oraya koşup merhaba efendim benide alinmi diyeceğim😂 grupların zaten kimseye ihtiyacı olmuyor konusmayada pek meyilli değiller sığıntı gibi yanlarına mi kosuyum biraz empati yapın ya yazarken.

-Reklam-
+3 oy
önce (8,960 puan) tarafından

İnsanların bakışların altında kıskançlık olduğunu nasıl anladın ki. O sana baktığında gülümseyerek merhaba diyebilirsin. Ben genelde herkese gülümserim bu hemen kanka arkadaş olacağın anlamına gelmiyor. 

Gülümsemek bi sadakadır mesela öyle düşün . Onların bakışına karşı senin sadaka işlemen ne güzel olur. 

Anlaşılıyor o sen anlamiyormusun birinin sana bakışından ben anlıyorum. 

O bana **** **** bakınca ben kocaman gülümseyip merhaba mi diyeceğim😂

Ilımlı yaklasana ben gülüyorum zaten diğer türlüsü ile konuşmuyorum selamda vermiyorum normal şartlarda asla umurumda olmayan birsey çocuk için endişelendim için konu açtım.

önce (8,960 puan) tarafından

Normaldede ılımlı biri değilsin herkese verdiğin ters ters cevaplardan belli.

Madem herkesi tersliceksin niye post açıyorsun . Başka parka götür ozamn çocuğunu 

Burda insanlar başka bakış açısından bakıyor ama yoookkk benim açım doğru diyorsun 

Devam et ozamn yoluna .

Hayırdır iki cevap yazdın diye insanların üstünde hak mı iddia etmeye çalışıyorsun?

Nasıl bir kafa yaşıyorsun sen devam et öyle mal gibi gülemem ben insanlara iki yorum yazdın diye herşeyi doğru yaptığınımi zannediyorsun ya da yazdığının doğru olduğunumu düşünüyorsun ?

Karsimda kim var onu bile bilmiyorum ki yani çokta ciddiye almamam gereken kişi sensin galiba ya da parktaki o kişilerden olabilirsin.

Tabiki aklıma uyan cevaplara ılımlı yazacağım senin gibi tuhaf yazanlarada tepkimi vereceğim bu kadar basit.

Surda akşama kadar yazdığın yorumlardan aldığın puanlarin gücü ile mi havalara girdin sen 😂

Benim o kadar boş zamanım yok bu sebeple fazla puanım olamaz burada senin gibilere cevabım bu tek sana değil.

Herkesi tanıyorum burada senden daha eski takipciyim sen yoluna devam et.

+1 oy
önce (869 puan) tarafından

Sen fazla alıngan bir insan olabilir misin acaba? Yani hani sorun yaşadığın biri olur veya sorun yaşamasan da biri senden gıcık alır da tüm kadınların derdi sen olamazsın diye düşünüyorum. Sadece son zamanlarda insanlar yabanileşti, akrabalar bile birbirini arayıp sormuyor, belki onlarda asosyaldir, konuşmaya girmeyi bilmiyordur, sende zaten konuşkan değilim diyorsun. Öyle olunca kaynaşamıyorsunuzdur

Ya ben kaynaşmak istemiyorum çocuk kendi halinde oynasa diğerleri ile sorun yok bunlar bı kıskanç bakıyorlar buradaki Halk çoğunlukta böyle bir yere oturdum bir kadın beni yemek yedim bitirdim en az yarım saat takip etti arkasina dönüp bakıp bakıp eşim hiç dikkat etmeyen bir olmasına rağmen kadın seni izliyor dedi bana komşular mesela çocuğum git doger komşunun çocuğuyla oyna diyor mesela benimkinde ağlıyor yanımda bende oynucam diye bu şekilde olaylar.

önce (869 puan) tarafından

Ben nereye gitsem hiçkimseyi tanımasam bile biriyle göz göze geldiysem selam veririm. İnsanları çok sevdiğimden değil ama çocuğumum oynayacağı arkadaşı olsun diye. Kaynaşmayıp ne yapacaksın ki, çocuğun büyüyecek okula gidince anneli çocuklu görüşmeler başlayacak, sen kaynaşmazsan çocuk hep yalnız kalacak

0 oy
önce (656 puan) tarafından

Ya bende insanlarla muhattap olmayı sevmem çocuklarım parkta tanıştıkları ile oynar ben anneleriyle muhatttap olmam

İşte bende konuşmuyorum ama benim çocuk arkadaşlarla oynamak istiyor napicagimi şaşırıyorum anne gel benimle oynamiyorlar diyor anneleride yanında çıkmaza girdim ya gururumu ezipte bana bakmayanla konusmak istemiyorum bende

önce (656 puan) tarafından

Yok canım boşver bir tepki gelirse konsursun.

0 oy
önce (532 puan) tarafından

Ne takıyorsun aşkım. Ben bazen yazma ile bazen iş çıkışı olunca gayet şık bir şekilde bebeğimi parka götürüyorum. Kimse umrumda olmuyor çocuğumla doya doya oynayıp geliyoruz. Onunla kaydırağa salıncağa biniyorum kızım bazen orta yerde dans etmeye başlıyor hiç bozmuyorum onunla zıplayıp dans ediyorum 😄 gayette kızımın hoşuna gidiyor. Diğerleri de kukuman kuşu gibi oturup sadece çocuğunu izliyor 

Önemli olan senin çocuğunu mutlu etmen 

Benimki benle oynamak istemiyorki ya çekiniyor hani diyor anne gel kaydiraga binemiyom :) biniyorda başka çocuk var diyor yani tam ifade edemiyor benle oynamıyor bensiz de yapamıyor kadınlar kukuman kuşu gibi bakıyor çok üzgünüm çocuk için.

0 oy
önce (494 puan) tarafından

Canım bnde senin gibiydim parkta herkes donla.geziyo nerdeyse afedersin bn de biraz ozenirim bilmiyorum cekiniyorum da yalan yok binaların hepsi parka bakiyo sonuçta .iğnede takarım tulbentimin önüne .sen doğru olanı yapıyorsun .2.olarak benim kızımda 3 yaşına kadar öyle çekingendi ki ikimiz oynardık cocuklar bir tarafta bn kizimla başka bir tarafta ikimiz oynadik.Butun anneler oturur biz ikimiz oynardık  .kimseyle konusuyum diye de kendimi yiyip bitirmedim .burda da gruplaşma var hatta bazen dışarı bile çıkmak istemedim.Acaba çocuğumu parka goturmemekle haksızlık mı ediyorum acaba dedim .ama o öyle olmuyo .Bn kızıma nereye götürsem yine aynıydı içlerine karışmak istemedi zorlamadim .evde de bı şekilde vakit gecirdik .Sonra kardeşi oldu şimdi 3 yasinda kızım .Çok fazla kafaya takmışım diyorum  .Canı isterse gidiyo oynuyo başkalarıyla çokta kimseyi aramiyo .Kimse geri filan kalmiyo emin ol .Zaten çocuklar bence 5 6 yaşına kadar oyun oynamayı bilmiyorlar.Anneyle vakit daha kaliteli bana kalırsa .Eninde sonunda kendilerine alan edinecekler ,arkadaş edinecekler

Aynen gruplaşma insanın canını acıtıyor ne kadar guvensende kendine insan bı durup dusunuyor nerde eksiğim diye ama evet ya bu yaşlarda pek eksiklik yapmaz degilmi çocukta kendimi yiyip bitiriyorum 

önce (494 puan) tarafından

yok hiç bişey olmaz emin ol .bak benim kızım öyle çekingendiki gelenden gidenden çekinirdi çocuklardan da öyle .gitmezdi yanlarına .onu öyle görünce güvenli ortam oluşturmaya çalıştım onun için yani hıc zorlamadim agladigim zamanlar da oldu .Kardeşi doğunca kendine özgüven geldi .Şimdi gelen kim olursa olsun oturup konusuyo.Bana diyorlardı kızın niye böyle diye .Şimdi de kardeşi yabancılıyo artık herkesi .Sn parkta yanında dur hep onunla oyna eglenmenize bakın kimseyi gözün bile görmesin.hiiicc canını sıkma 

bn bu dönemlerin alâsını yaşadım .

0 oy
önce (5,158 puan) tarafından

Bıızm park eve yakın ben ıkı adımlık markete bile şalımı baglar feracemi giyer çıkarım çöpe bile oyle cıkarım parkada oyle gıderım bızımde parkta gruplaşma var kızıma odaklandıgım ıçin sohbet etme isteği bile gelmiyor kızım yorulunca eve gıdıyoruz 

Bende öyleyim evden bir adım çıksam feracem şalim eksik olmaz ha uzun yol ha park ha bakkal aynı yani dış görüntüde takintiliyim. Demekki heryerde var gruplaşma bendeki sorun benim çocuk beni birakmiyorki illa milletle muhattap edicek mesela diğer çocuk salıncakta bizimkide istiyo bekliyorum bekliyorum kalkmiyo en son annesine doğru rica etsem bizimkide binse diyorum illa bir şey buljyor benim çocuk söyle parka bıraksam banka otursam bende muhattap olmuycamda işte sorun öyle basloyor

önce (5,158 puan) tarafından

Ben oturamıyorum ki anne benı salla anne kayarken yanımda dur dıye dıye dıbınde dolasıyorum 4 yasında o halde bıle kımseyle muhattap olmuyorum 

İşte o ben aynı 4 yaşında dibimde dolaş diyor benimkinde söyle otursam banka o kossa beni muhattap etmese keske

0 oy
önce (4,078 puan) tarafından

Medine dilencisi gibi herkesle konusurum😂🤣 bakdım bazen özensiz olurum beni süzer ben tiye alır kacırırım🤣🤣eşref gibi tekim

Ben karşıdakine göre konuşuyorum ya herkesle konuşamıyorum seninki daha iyi tabiki 

Herkesle konusur😂 ama herkesle arkadas olmam🤣🤣

Kendi memleketimde aynen boyleydim şimdi farklı bir yere hiç bilmediğim bir yere taşındım ve kadınları çok yabani bende böyle çekingen oldum açıkçası aşık suratlilar. Bende konuşur arkadaş olmazdım çoğunluk tel numaramı isterdi mesela hatta arkadaşlığı ilerletmek için.

Bende gırbetteyim... oyle bakma mevzuya.. senin yaşadığın her yer memleket sana...   

Değil canım istanbulum nerede şuan oturduğum yer nere Dünya kadar görgü farkı var alışamadım kabaliğa ben ya sorun orda.

0 oy
önce (1,773 puan) tarafından

Ben bunu istanbulda yaşamıştım. Hiçbir çocuk oğlumla oynamıyodu herkes kendi geubuyla oynuyodu o kadar üzülmüştüm ki. Sonra urfaya taşındık site içindeyiz sitenin bütün çocukları birlikte oynuyo oğlumun  bir sürü arkadaşı var başka şehire tayinimiz var çok üzülüyorum gittiğimiz yerde yine dışlanırsa diye 🥲

Bizde sitedeyiz yazikki burda durum gruplaşma halinde İstanbul'da da güzel bir semtteydim elitti çoğu ultra zengin bakicilarla bakıyordu parkta çocuklarına ama naziklerdi bende kapaliyim mesela cahil olmayan kısım normaldi yani nazik güzel konuşuyorlardi. Şuan dogudayim sevemedim bazı şeyleri özellikle kadınlarını keşke bizimde tayin çıksa hemen ya size neresi çıktı acaba 

0 oy
önce (187,191 puan) tarafından

bu park olayi sadece turkiyedemi var arkadas yaa grup oluyolar toplu oynuyolar falan bak ben belcikadayim 1 insan bile senin gibi dusunmez burdada parklar var herkesin cocugu kendi oynar mıç mıç bi suru cocuk bi arada takilmazlar annelerde uzulmez hayati fazla ciddiye aliyosunuz deymez

Millet grup oynuyorsa benim çocuk dislaniyorsa sorun bende niye olsun anlamadım seni ben niye anormal düşünen oldum şuan ?

Benim çocuk tek oynasa benle oynasa ne biliyim parktakilerle oynasa sorun yok illa beni milletle muhattap ediyor sorun orda. 

Belçika'da olsam belki bende düşünmezdim ama burası Türkiye herkes bulunduğu duruma göre düşünüp hareket ediyor.

kadın beni süzdu kafasini cevirdi bu ne kıskanclik falan diyosun yaa insanlar arkadas ortamiyla parka piknige vs gider gidebilir sorun degil tabiki ama sorun olan seni suzdugunu hissetmen kıskandigina nasi bagladinki mesela bende arkadas grubuyla bi yere gitsem 1 tek baska bi kadin gelse doner bakarmiyim hani umrumda olmazda bakan biri niye kiskansin hani tek olsam biri banami bakti kiskandimi benimi süzdü aklima bile gelmez hani birinin bana baktigini gormem icin benimde ona bakmam gerekir yasadigin yer cevredekilerin egitim seviyesi vs cok onemli ama ya cocugunu tek oynamaya alistiracaksin yada zorda olsa o gruba selam verip dahil olmaya calisacaksin veya baska bi parka gideceksin

Yani evet canım kadın süzdü şuna bak der gibi kafa çevirdi şimdi ben anormal olmadigima göre hani aynada kendime bakınca gördüğüm dış görüntüden bahsediyorum kötü durmadigi için tam tersi demekki kıskanıp kafa çeviriyor aşın Allah aşkına ya insan kendini begenebilir hani beni kıskandı da diyebilirim tastamam eziklik mi seviyorsunuz nedir bak sen bile nerden anladin diye taktın o kısma.

Senin aklına gelmez anladım ama bende aklıma geldiği için değil gördüğüm muameleye göre söylüyorum evet 3 dört kişi aynı şekilde baktı niye mi kıskansın kendinden daha güzel gördü demekki yada giyimimi beğendi olabilir.

Her neyse gruba katılmak istemiyorum ki sadece cocukalarida kendi isteklerine göre yönlendirdiler o için benim çocuk yalnız kalınca dertleniyorum. Tek oynama alistirmiyorum o grubada selam vermiyorum başka parka gidiyorum genelde seçenek olarak sağol.

Sen eskiden böyle değildin 5 senedir takipteyim eski Sevda yok sende sitedeki o huysuzlara benzedin artık. Arada yorumlarda denk gelirdik ordan diyorum.

Hayata bakış acımı degistirdim tek yonlu degil cogul dusunuyorum o kadar cok paylasim gorup okudumki okudugum yazdigim tum paylasimlardan aldigim tek ders hic biseyin tek tarafli olmadigi senin icin demiyorum genel olarak diyorum kaynana gorumce elti  diye post acanlarin yuzde 95 olayi kendi acisindan anlatiyo yaziyo empati yapip karsi tarafin acisindan olaya bakinca haliyle ters dusuyolar buda son bi kac yildaki yeni uye problemi sana donecek olursam insanlarla diyalig kurmayi iletisim halinde olmayo sevmeyebilirsin ama cocugun okula gitmiyo sanirim cocugun okula basladigi an hayat bambaska olucak okul wp grubu sinif grubu arkadaslari olucak onlarin aileleri istesende istemesende bi gruba dahil olucaksin ve malesefki bundan kacis yok okula cocugunu kayit yaptirdigin gun wp gruplarina ekleniyosun dogum gunleri vs daha aktif olucaksin haa okul grublarimdamda uzak dururum dersen o zaman cocugun hep yanliz kalır buda seni uzer

0 oy
önce (1,438 puan) tarafından

Benom oğlum 4 uasınfa bizim apartman dakı bı kadın oğluyla bızı dıdlamaya çalışıyo ama bı kafım ilk başlarda hep tek tı sımdı benım oğlumun oynadıgı bı cocugu sureklı krndı tarafına çekmeye çalışıyor ama benim oğlumla da oynatmak ıstemıyo geçen tartıstımxatrn o kadinla ve bende oğluma sureklı söyluyorım artık sende onınla oynama bıde o çocuk vurup bağırıyor  scoterla  vuruyor oğlumun elinden oyuncahı çekiyor oğlum da sınırlendı buna  vurmaya yrltendı kadın gelip oğluma bağırıyo bana dıyo  bı daha oynamasınlar drdım oynamadan oynamasınlar çok ta onemlımı okı dk sonra gelip omuzuma dokunuyor ben sinirlendim vs o günden berı oynatmıyorum o çocıkla kadınında suratına bakmıyor um aslında kadını çaya cagırdım ilk tasındıklarında kadın  duydu kıracıyım benı dışlama ya başladı oglumuıda  dıslamaya başladı

önce (1,438 puan) tarafından

Senın  yapman gereken şey böyle çocuğunu kaynaştırma k baktın  oğlum bak arladasla oynamak ıstermısın vs    bıde hergün aynı kişilerle oynarsa bı süre sonra kabıllenırler yanı dıslamazlar

0 oy
önce (5,872 puan) tarafından

Çocuğun henüz okula gitmediği için bazı şeyleri eksik yorumladığını düşünüyorum. Gruplaşma oluyor diyorsun fakat bu kötü bir şey değil. Herkes kafa dengi insan ile konuşmak istiyor. Mesela benim de parkta konuştuğum 3 kişi var. Birbirimizi görünce oturup konuşuyoruz, çocuklarımız da birbiri ile iyi anlaşıyor. Kenarda oturup, dahil olmak istemeyen kişiyi hadi gel aramıza demeyiz ki. O kişinin en azından bir selam vermesi, girişken olması gerekir. 

Kendi kaygılarından ötürü çocuğunu çıkarmamazlık yapma. Okula başlayınca her şey biraz daha farklı olacak zaten. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Parkta diğer anneler tarafından dışlandığımı hissediyorum, ne yapmalıyım?
Park ortamında kendinizi dışlanmış hissettiğinizde öncelikle çocuk odaklı bir yaklaşım benimseyerek sosyal kaygınızı azaltabilirsiniz. Diğer annelerin tutumuna odaklanmak yerine çocuğunuzun oyun süresini önceliklendirin ve gerekirse daha az yoğun olan saatleri tercih ederek çocuğunuzun oyun arkadaşlarıyla etkileşimini doğrudan destekleyin.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çekingen bir anne olarak parktaki gruplara nasıl dahil olabilirim?
Çekingen bir yapıya sahipseniz doğrudan gruplara girmek yerine çocuk üzerinden küçük iletişimler başlatabilirsiniz. Çocuğunuzun diğer çocuklarla oyununa aracılık ederek kısa bir selamlaşma veya gülümseme ile iletişimi başlatmak, üzerinizdeki sosyal baskıyı azaltacak ve yavaş yavaş ortama adapte olmanızı sağlayacaktır.
Parkta annelerin birbirini süzmesi veya dışlaması normal mi?
Park ortamında anneler arasında oluşan gruplaşmalar ve dışlayıcı davranışlar genellikle kişisel değil, mevcut arkadaşlık bağlarının bir yansımasıdır. Bu durum tamamen sosyal dinamiklerle ilgilidir; sizin giyim tarzınız veya karakterinizden bağımsız olarak, yerleşik gruplar kendi içlerinde daha kapalı bir iletişim biçimi sergileyebilirler.
Parkta çocuğumun yalnız kalmaması için neler yapabilirim?
Çocuğunuzun yalnız kalmaması için parkın kalabalık olmadığı saatleri seçebilir veya farklı parklar deneyerek yeni gruplar gözlemleyebilirsiniz. Çocuğunuzu başka çocuklarla oyun oynarken izlemek ve gerektiğinde oyunlarına dahil olmak, onun sosyal gelişimini desteklerken sizin de sosyal izolasyon hissinizi azaltacaktır.
Parkta dışlandığımı hissettiğimde kendi moralimi nasıl düzeltirim?
Parktaki olumsuz etkileşimler sonrası moralinizi korumak için odağınızı tamamen çocuğunuzun eğlencesine ve kaliteli vakit geçirmeye çevirin. Kendi değerinizi başkalarının tavrına bağlamak yerine, park ziyaretini sadece çocuğunuzun fiziksel ve sosyal aktivitesi olarak tanımlamak içsel çatışmalarınızı azaltacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 330 göst.
29 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Mirketanne (634 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 68 göst.
16 saat önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Ysfpnr (1,061 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 268 göst.
+1 oy
15 cevap 822 göst.

Kategoriler

1,510,451 soru

24,642,935 cevap

365,893 kullanıcı

...