Evde maya kalmadı, mayasız poğaça nasıl yapabilirim?

0 oy
217 göst.
Diğer kategorisinde (9,050 puan) tarafından

Kızlar ya poğaça yapmam lazım evde maya var zannediyordum bitmiş mayasız poğaça tarıfınız var mı 

4 Cevaplar

0 oy
(9,147 puan) tarafından

Kabartma tozu ile yap bir sürü tarif var nette

(9,050 puan) tarafından

Yumuşak oluyormu kı acaba 

(9,147 puan) tarafından

Puf puf kabarmaz . Ama lezzetli kıyır bir pohaca olur 

(9,050 puan) tarafından

Arkadasıma götürcem peynirli yapıcam markete gitmiştim evde var diye akloma gelmedı şimdi tekrar gitmeyede üşendim sıcakta

-Reklam-
0 oy
(3,355 puan) tarafından

Yapma ozaman kabarmiyor kabartma tozuyla yumuşak olmuyo ya

(9,050 puan) tarafından

Arkadasıma gidicem canım da yapmam lazım birde markete gittim ben evde var diye almamıstım baktım yok mayam gitmeyede üşendim geri

(3,355 puan) tarafından

Yakınsa eğer al yoksa ben koydeyken yapmıştım kabartma tozu yok olmadı malzemene yazık 

0 oy
(1,587 puan) tarafından

Dere otlu poğaça tarifi var kabartma tozu ile yapılıyor çok güzel onu begenerek yapıyorum canım 

(9,050 puan) tarafından

Peynirli yapcaktım ben ama olur mu kı

0 oy
(13,662 puan) tarafından

2 yumurta birinin sarısı yüzüne 

1 s.b yoğurt 

1 s.b sıvıyağ 

1 tatlı k. Tuz 

1 pamet kabartma tozu 

Aldığı kadar un 

(9,050 puan) tarafından

Yoğurtta yok canım ya süt var 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evde maya yoksa poğaça yaparken kabartma tozu kullanılır mı?
Evet, evde maya kalmadığında kabartma tozu kullanarak poğaça yapabilirsiniz. Maya yerine kabartma tozu kullanıldığında poğaçalarınız bekletme süresine ihtiyaç duymadan hızlıca fırına girmeye hazır hale gelir ancak hamur daha kıyır ve bisküvi benzeri bir dokuya sahip olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Mayasız poğaça yaparken süt yerine ne kullanılabilir?
Mayasız poğaça tariflerinde süt yerine yoğurt veya ayran kullanmak hamurun kıvamını daha iyi tutturmanızı sağlar. Yoğurt içindeki asit, kabartma tozu ile birleştiğinde hamurun daha güzel kabarmasına yardımcı olur, bu nedenle elinizde süt yoksa yoğurt daha etkili bir alternatiftir.
Mayasız poğaça hamuru ne kadar sürede hazırlanır?
Mayasız poğaça hamuru, mayalanma süresi gerektirmediği için yaklaşık 10-15 dakika içinde hazırlanıp fırına verilebilir. Hamuru yoğurduktan sonra şekil verip doğrudan pişirmeye başlayabilirsiniz; bu yöntem özellikle acil misafir durumlarında veya kahvaltılarda büyük zaman tasarrufu sağlar.
Mayasız yapılan poğaçalar yumuşak olur mu?
Mayasız poğaçalar, mayalı hamurlara göre daha sert ve kıyır bir yapıya sahip olur ancak içine yeterli miktarda yağ ve yoğurt eklendiğinde oldukça yumuşak bir sonuç elde edilebilir. Hamuru çok fazla yoğurmamak ve un miktarını kontrollü eklemek, mayasız poğaçalarınızın kurumasını önleyerek daha yumuşak kalmasını sağlar.
Kabartma tozlu poğaça tarifi için hangi malzemeler gereklidir?
Kabartma tozlu poğaça yapmak için temel malzemeler; 1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta, 2 paket kabartma tozu, bir çay kaşığı tuz ve aldığı kadar undur. Tüm malzemeleri homojen bir hamur elde edene kadar yoğurmanız ve ardından şekil verip 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirmeniz yeterlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 490 göst.
0 oy
10 cevap 294 göst.
20 Kasım 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde eylul123 (143 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 332 göst.
23 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Sevgiii (132 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 291 göst.
4 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Gri Kedi (2,940 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,511,965 soru

24,663,051 cevap

366,842 kullanıcı

...