Bebeğim haftasından çok önde görünüyor, kaç kilo doğar?

0 oy
501 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,464 puan) tarafından

Amacım kıyas veya yarış değil bebeğim haftasına göre çok çok önde 34 haftalıkken 3600 dediler perinataloji bölümünde suyum aşırı fazla şekerim yok amniyosentez suyundan örnek alındı bebektede bişey çıkmadı. Normal ultrason dese çok takılmazdım ama cihazları iyi olduğu için korkuyorum çok kilolu olacak diye 37. Haftaya gün verildi doğum olacak. İllaki fark oluyor ama sizin nasıl oldu son zamanlarda kaç dediler bebek kaç doğdu ??

33 Cevaplar

+2 oy
önce (1,189 puan) tarafından

Kardeşim 1 hafta önce doğum yaptı 3.700 diyorlardı 4.180doğdu

önce (187,222 puan) tarafından

gozler sende senden doguma alindim postu bekliyom

önce (3,330 puan) tarafından

Ayyy o kargaşada açabilir miyim bilmiyorum sevdoş olmadı mesaj atarım tabi o heyecanla aklıma gelirse 🤭

önce (187,222 puan) tarafından

sen haber et post isi bende 😎

önce (1,189 puan) tarafından

Yaa uyu uyu inanki sonra uyunmuyor 🌼 anaaa yarın mı doğum günün iyiki doğduuuun iyiki varsın💖💕

önce (3,330 puan) tarafından

Ahhh uyuyabilsem keşke canım çok agirlaştim dönemiyorum nefes alamıyorum vallahi mideme oturuyor resmen minik 🤭

Yaa çok teşekkür ederim canım benim evet Allah razı olsun iyiki sende varsin iyiki tanımışım seni 💜🌹

-Reklam-
+1 oy
önce (3,868 puan) tarafından

Kontrole gittiğim gün  doğuma aldılar son muayenede 2800 dediler 2610 doğurdum aynı günde 200 gr yanılma

önce (2,464 puan) tarafından

Büyüdükçe ölçün daha zor oluyormuş sanırım. 3 haftada 1 kilo aldı doktorun bu ölçümüne göre.

+1 oy
önce (125 puan) tarafından

Bna 2010 gram dendi 1670 gram doğdu tbi erken doğdu ya. 🥺

Yaaa ama çok fark var nerdeyse yarım kilo 

önce (125 puan) tarafından

Evwt acildeki soylemştii ustunden 5 gün sonrada doğum yapmıştım 

+1 oy
önce (3,204 puan) tarafından

Banada hep iri bebek dediler 2 hafta önce dediler bende hep kilo olarak düşündüm ama 38 haftalık doğdu 3.500 kilo doğdu boyu uzundu 

Valla 4 e bile razıyım 31 ken 2700 dedi 34 de 3600 olunca 3 haftada bi kilo alırsa 4500 üstü doğacak diye korkuyorum. 

önce (3,204 puan) tarafından

Çok doğru olmuyo korkma bir şekilde gelecek nasilsa

Orası öyle tabi 

+1 oy
önce (4,158 puan) tarafından

3500 dediler 2750 doğdu 38.haftada normal doğumla

Aa çok fark varmışş inşallan benimde yanlış ölçümdür 

önce (4,158 puan) tarafından

Ben yurtdışında doğum yaptım burda 500 grama kadar yanılma payı olabiliyor benim doğumdan bir gün önceki ölçümde yanılma olabileceğini söylemişti doktor çünkü ölçümden bir saat önce tam 5 kilo mandalina yemiştim buda anlık bebeğin kilosun da yanılmaya sebep olacagını söylemişlerdi

5 kiloda seni durduran ne oldu 😀 inşallah dediğin gbi yarım kilo yanılma vardır su fazla olduğundan falan doğru ölçülmüyordur 

+1 oy
önce (6,776 puan) tarafından

36+5 de 2600 denildi 2620 doğdu  

Doğru ölçüm olmuş senin. Benim suyunda çok fazla biraz onun yüzündende yanlış ölçüleceğine inanıyorum

+1 oy
önce (8,998 puan) tarafından

200 300 aşağı doğar genelde ve doğduktan 1 hafta sonra 200 300 daha düşer şişi iner

+1 oy
önce (1,958 puan) tarafından

3900 4 kg arası dedi 3400 doğdu bi yakinimiz iri bebek diye sezeryan oldu bebek 2 buçuk kilo doğdu 

Benimkinin biraz iri olduğu renkli ultrasonda belli  tombik duruyor valla 4 kiloyu geçmesin diye dua ediyorum zaten zorunlu sezaryen olcak ama yinede ortalamanın üstünde olmasın ya 

+1 oy
önce (4,703 puan) tarafından

40+3 TE doğum yaptım, karnım küçüktü. Doktor 3200 lerde demişti, kızım 3640 Gr doğdu. Doktor da şaşırdı o karından o kiloda bebek çıkmasına 

Benim karnım ikiz gibi suyum aşırı fazla onunda büyük etkisi var. 

+1 oy
önce (374 puan) tarafından

Ay beni de kızım da öyle korkuttular ki iri bebek diye 4 200 filan dediler kızım oldu 3800 yani  yanılma oluyor 

Ayy inşallah benimde öyledir 12 gün sonra doğum olacak 

+1 oy
önce (2,920 puan) tarafından

Büyük oğluma 3200 demişti doktor gerçekten 3200 doğdu aynı gün kontrol sonrası doğum için yarışım yapılmıştı yani aynı gün ölçüm yapıldı küçük oğlumda 3100 demişti doktor 2 gün sonra doğuma gittim 3160 gr doğmuştu boyları zaten dediği gibi çıkmıştı doğum sonrası çok güzel kilo boy artışı gösterdiler ikiside çok şükür 

Maşallah zaten ortalama kiloda doğmuşlar yanılma olmamış. Sağlıkla büyüsünler 

+1 oy
önce (2,090 puan) tarafından

Kaç kilo dediyse doktor hepside doğru çıktı canim 

Demeee 😊

+1 oy
önce (813 puan) tarafından

2800 dendi ayni gun dogumum basladi 3030 gr dogdu kizim. 

Genelde fazla söyleyip az oluyor ama senin gbi bi kaç kişide tersi olmuş 

+1 oy
önce (2,645 puan) tarafından

3700 dediler 3150 doğdu 40+6 da ilk çocuğuma da 3400 demişlerdi 3200 doğdu 41 de 

Maşallah senin çocuklarda son güne kadar beklemiş hep :) ilkinde çok yanılma olmuş benümde öyledir umarım

İlkinin cinsiyeti kız dı herkes kız erken doğar derdi suni sancı vermeseler daha gelmeye niyeti yoktu :) ikincisi erkekti 1 gün sonraya kalsa suni sancı vereceklerdi gerek kalmadı kendi gelmeye karar verdi :) ultrason çok yanıltıyor ya kilosunu tam net belirlemiyor eşimin kuzeni de aynısı oldu 4 kilo çocuk sen normal doğum yapamazsin dediler sezeryana aldılar çocuk doğdu 3200 boşuna sezeryana almışız dediler 

Ben zaten asla normal istemiyordum ikimci doğumum ilki normaldi devletteki doktorlardan çok memnunum inşallah özele para vermeye gerek kalmadan zorunlu sezaryen yaparlar diyordum bişeyi çok dersen olurmuşun örneği oldu şimdi de strese girdim :) renkli ultrasondaki cihazlar çok iyi ya o kadar yanılma olmaz bende sanki ama 4 kilo doğsa ona razıyım

Yok canım onda da yanılma oluyor çünkü bende renkli ultrasona giriyordum 

+1 oy
önce (2,197 puan) tarafından

İlkini en fazla 3 kilo doğar dedi 2960 doğdu bu kızımda da gittim son kontrol 37 haftalık falandı 3bucuk dedi 40+5 doğdu 3120 boşa korkuttular beni 

Oo baya fark olmuş 4 kiloya razıyım inşallah fazlası olmaz benim

önce (2,197 puan) tarafından

İnşallah sağlıkla kolay doğumla alırsın kucağına canım 

+1 oy
önce (305 puan) tarafından

2.ci kızımda kontrole gittim bebegin kilosu fazla dendi suni sancıyla doğur dediler yoksa sezaryen olursun  

Doktorun söyleylediği kilo 4 kilo 

11 saat sonra doğdu 3.430 dogdu. 

Şok oldum dedim bilseydim günümü beklerdim 

+1 oy
önce (14,146 puan) tarafından

2400 dendi, 1985 gram doğurdum aynı gün 

+1 oy
önce (16,072 puan) tarafından

Valla bana dediği kilo çıktı ikisşndede özel hastanede doğum yaptım aynı doktorda büyük olan artık ölçülmüyor ama 4 üstü demişti doktorum 39 da 4300 doğdu. Küçükte 37 de aldı oda ilerdeydi 3600 dpgdu kız olan oda dursa 39 a kadar 4 üstü olacaktı

+1 oy
önce (10,030 puan) tarafından

Bana da tam ne dediyse o çıktı 38 haflatik 2700

+1 oy
önce (232 puan) tarafından

üç ay önce doğum yaptım 34 haftalıkken gittiğimde bebek çok zayıf çok küçük karın çevresi çok küçük acil sezeryan dendi kabul etmedim evime geri döndüm ama içimde hep bir korku vardı 37 haftalıkken tekrar gittim tekrar aynı şeyi söylendi Bebek çok küçük çok zayıf sancılara dayanamaz acil sezaryen açılmam nişanım suyum bile gelmemişken beni normal doğuma aldılar zorla doğurttular ama Bebeğim doğduğunda çok şükür kilosu da güzeldi boyu da güzeldi karın çevresi küçük de değildi yani boş boş erken doğum yaptım ben 3 hafta asla kulak asmayın sağlıkla gelsin kilo hiç önemli değil bir buçuk kilo denmişti 2 800 doğdu gayet de sağlıklı çok şükür 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Ultrason ölçümleri ile doğum ağırlığı arasındaki fark neden olur?
Ultrason ölçümleri bebeğin vücut bölümlerinden alınan tahmini değerlere dayandığı için gerçek doğum ağırlığından sapmalar gösterebilir. Cihazın kalitesi, bebeğin pozisyonu ve amniyotik sıvı miktarı bu tahminlerin %10 ile %15 oranında yanılma payına sahip olmasına yol açabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
34 haftalık gebelikte bebeğin önden gitmesi ne anlama gelir?
Bebeğin ultrason verilerine göre haftasından önde gitmesi, genellikle büyüme eğrisindeki bir farklılığı ifade eder ve mutlaka bir sağlık sorunu olduğu anlamına gelmez. Ancak amniyotik sıvı artışı veya yüksek kilo tahmini gibi durumlarda, hekimler genellikle gebelik şekeri gibi faktörleri ekarte etmek için detaylı taramalar isteyebilir.
Gebeliğin son haftalarında bebekte aşırı kilo artışı nasıl kontrol edilir?
Son haftalarda bebeğin kilo alımını doğrudan kontrol etmek mümkün olmasa da, anne adayının kan şekeri dengesini koruması ve hekimin önerdiği beslenme düzenine uyması önemlidir. Eğer doktorunuz bebeğin çok iri doğabileceğini öngörüyorsa, doğumun planlanması veya doğum yöntemi konusunda sizi bilgilendirerek gerekli önlemleri alacaktır.
Amniyosentez sonucunda bebekte sorun çıkmaması neyi ifade eder?
Amniyosentez sonucunun temiz çıkması, bebeğin genetik yapısında incelenen kromozomal bozuklukların bulunmadığını ve büyüme farklılıklarının genetik bir sendromdan kaynaklanmadığını doğrular. Bu durum, bebeğin kilosunun ve gelişiminin yapısal veya çevresel faktörlere bağlı bir seyir izlediğini gösterir.
37. haftada planlanan doğumda bebeğin kilosu neye göre değerlendirilir?
37. haftada planlanan doğumda bebeğin kilosu, ultrasonla yapılan tahmini ölçümlerin yanı sıra annenin gebelik seyri ve klinik değerlendirmelere göre yorumlanır. Hekimler, bebeğin akciğer gelişimi ve tahmini doğum ağırlığı verilerini birleştirerek, hem bebeğin hem de annenin sağlığı için en güvenli doğum zamanlamasını belirler.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
39 cevap 2,904 göst.
14 Mart 2019 Aile & Aşk kategorisinde Meryem Ana (507 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 692 göst.
1 Ekim 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Lalee (163 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 903 göst.
0 oy
48 cevap 4,783 göst.
27 Kasım 2019 Diğer kategorisinde ♥️Leylaaa♥️ (341 puan) tarafından soruldu