4 yaşındaki çocuğumla Güneydoğu gezisi çok sıcak olur mu?

0 oy
424 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,102 puan) tarafından

Kızlar eşim bu ay sonunda 10 gün izine ayrılacak. Antep Urfa mardin Diyarbakır. Buralara gideceğiz . Araba ile. 4 yaşında bi kızm var. Acaba çok mu sıcağa kaldık. Normalde mayıs sonu gidecektik. Ama gündüze geçti. Bide izinleri hep iptal etmişler. O yüzden gidemedik. Geçen sene ekim ayı idi niyetimiz aslında o zamanda tarlada kayın babama yardım etti gidemedik. Bu ay sonu gittik gittik bir daha kalır dedi. Çok mu sıcak olur acaba oralar. Bide gidenler ortalama kaç bin TL harcama yaptınz. Yazarsanız çok sevinirim 🫶

10 Cevaplar

0 oy
(4 puan) tarafından

Urfa iki gündür sıcak olmaya başladı o zamana kadarda tam sıcak olur

-Reklam-
0 oy
(5,243 puan) tarafından

Sıcaga alıskınsanz sorun olmaz benim oğlum sıcagi seviyor o dayanır mesela ama ben sanmıyorum bu tamamen size kalms

0 oy
(9,587 puan) tarafından

Siczktada zor oraları gezmek gezmek tabi yaşayanlar daha iyi bilir ama gündüz gezmeleri çok sevmiyorum sıcakta zevk almazsinda

0 oy
(4,727 puan) tarafından

Geçen sene Ağustos ortasında Diyarbakır, Van ve Erzurum'a gittik. Diyarbakır dehsetti. Ben böyle bir şey görmedim. İkindi vakti 5 gibi vardık Diyarbakır'a, 6dan sonra düzgün nefes alabildik. Van ve Erzurum iyiydi ama. Biz 4 gece kaldık ve bu güzergahta 20bin harcadık.10bini otellerdi zaten. Eşim et yemiyor o yüzden yemeğe de fazla harcamamıştık. 

0 oy
(187,380 puan) tarafından

biz gecen yil agustosta 12 gun kaldik adana antep urfa diyarbakir donustede kapadokya gittik nefes alinmiycak bi sicakdi ama tabi agustostu 

(694 puan) tarafından

Burda durmak kolay degil

cok degisik bi sehirmis melto

(694 puan) tarafından

Çok sıcak aşırı sıcak nefes alamazsın duramazsin. Eylül'de Ekim'de gelecen

kanka eylul ekim okul sezonu olmuyoki bize denk gelmez

(694 puan) tarafından

Aynen kanka malesef bak biz bile yazın cikmayiz

0 oy
(2,293 puan) tarafından

mardindeyim ay sonunda kesin çok sıcak olur şimdi biraz akşamları iyi diyarbakır mardindende sıcak urfa da aynı ama sıcağı seviyorsanız olabilir. gerçi sevilecek sıcağı yok ama 😅 pişik kremi alın mutlaka yanınıza sıcağa alışık değilseniz çocuklar için iyi olur :)

0 oy
(20,105 puan) tarafından

35 derece bugün. Öğlen çıkmıyoruz biz artık. Konum Diyarbakır. Beyni delen bir sıcak var. Yürümek de zulüm açıkçası. Geç kalınmış maalesef. İlkbahara ya da eylül sonu ekim ayı daha uygun

Fiyat da sormuşsun kahvaltı kişi başı 750 idi en son. Yemekler de iki kişi 1500 civarı ödüyoruz biz oturunca bir yerde içecek vs ile. Urfa da böyledir. Ayrıca Urfa daha sıcak olur her zaman buradan. 

0 oy
(694 puan) tarafından

Urfa aşırı sıcak akşam üstü gezilir ancak

0 oy
(506 puan) tarafından

Urfadan bildiriyorum şu an baya sıcak, öğleden akşama kadar biz dışarı çıkmıyoruz. Ben Urfa'ya gelin gelmeden önce turla gelmiştim Mart sonuydu o zaman hava çok iyiydi. Bence bu sıcakta zorlanırsınız Ekim ayı ideal bu sene için. Eylül bile sıcak oluyor. Bir de ben yazın Karadeniz turunu daha mantıklı biliyorum biz şahsen öyle yapacağız bu sene

0 oy
(64,900 puan) tarafından

bosver sicaga dayanirsin hazir imkan olmus git sapka krem falan alnyaniniza

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Güneydoğu Anadolu bölgesine yaz sonu 4 yaşındaki çocukla gitmek uygun mu?
Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaz sonu hava sıcaklıkları genellikle 35-40 derece civarında seyrettiği için 4 yaşındaki bir çocukla seyahat etmek oldukça zorlayıcı olabilir. Özellikle öğle saatlerinde yüksek nem ve güneş etkisi artacağından, planlamanızı sabah erken saatler veya akşamüzeri aktiviteleri üzerine kurmanız çocuğunuzun sağlığı ve konforu açısından en güvenli seçenek olacaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Mardin ve çevresini gezmek için en ideal mevsim aralığı nedir?
Mardin ve Güneydoğu Anadolu bölgesini gezmek için en ideal zaman dilimi hava sıcaklıklarının daha yumuşak seyrettiği mart, nisan, mayıs ayları ile eylül sonu ve ekim aylarıdır. Yaz ayları aşırı sıcaklar nedeniyle hem fiziksel yorgunluğu artırır hem de açık hava gezintilerini kısıtlar, bu nedenle bölgeye yapılacak planların bahar aylarına kaydırılması çok daha keyifli bir gezi deneyimi sunar.
Güneydoğu Anadolu araçla 10 günlük gezi için ortalama bütçe ne kadar olmalı?
Güneydoğu Anadolu bölgesinde 10 günlük bir araçlı gezi için konaklama, akaryakıt, yeme-içme ve müze girişleri dahil ortalama bütçe, tercih edilen tesis standartlarına göre 35.000 TL ile 60.000 TL arasında değişmektedir. Bu tutar, ailedeki kişi sayısı ve tercih edilen restoranların kalitesine göre esneklik gösterebilir, bu nedenle günlük ortalama bir harcama limiti belirlemek bütçe kontrolü sağlamanıza yardımcı olur.
4 yaşındaki çocukla Güneydoğu Anadolu turunda nelere dikkat etmeliyim?
Küçük çocukla bu bölgeyi gezerken en önemli nokta, güneşten korunmak için şapka, yüksek faktörlü güneş kremi ve bol sıvı tüketimini ihmal etmemektir. Gezi rotanızı çok sıkıştırmadan, çocuk için mola noktaları oluşturarak ilerlemek ve günün en sıcak saatlerini kapalı müze veya klimalı ortamlar gibi serin alanlarda geçirmek gezinizin daha verimli ve yorucu olmadan tamamlanmasını sağlar.
Antep, Urfa, Mardin ve Diyarbakır rotası için kaç gün ayırmak gerekir?
Dört şehri kapsayan kapsamlı bir Güneydoğu Anadolu rotası için en az 7 ile 10 gün arasında bir zaman ayırmak, şehirlerin kültürünü ve mutfağını derinlemesine keşfetmenize olanak tanır. Her şehirde en az iki gün geçirmek, tarihi yapıları acele etmeden gezmenizi ve özellikle çocuklu bir aile olarak tempoyu yavaşlatarak bölgenin tadını çıkarmanızı kolaylaştıracaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 149 göst.
12 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Berensuay (57 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 141 göst.
26 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Beyaz Gül (720 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 439 göst.
2 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde prensbioglum (353 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 652 göst.