Adetime 3 gün kala test yaptım negatif, hamile olabilir miyim?

0 oy
126 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (20 puan) tarafından

Mrb kızlar benim adetime 3 gün var şu an ama normalde benim adete 14 gün kala göğüslerim hassaslaşir adet olana kadar öyle devam eder ve adete 4  5 gün kala küçük lekelenmeler olur yolu açılana kadar miktarı artar bu ay hiç bunları yaşamadım 😐 bide küçük karnimda farklı bir ağrı var sanki sancı ve batma gibi ben bir umut gebelik mi var diye test yaptım bugün tek çizgi çıktı aklım karışık sizce erken mi davrandım test için beklemem lazım demi 

2 Cevaplar

+1 oy
önce (6,079 puan) tarafından

Testi Adetin gecikirse yapman daha iyi olur, erken olabilir şu an. Ama dolunay vs de etkileyebiliyor, ben duzenli olurdum hep 1 hafta gecikti mesela. Bende korkup test yapmistim :)

-Reklam-
0 oy
önce (131 puan) tarafından

Valla benimde 6gün gecikme var reglin 1gunu yaptim bisey cikmadi ..1haftayi beklemek gerekiyormus test yapmak icin...bkle bence 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Adete 3 gün kala yapılan gebelik testi negatif çıkarsa hamilelik ihtimali nedir?
Adete 3 gün kala yapılan gebelik testinin negatif çıkması, henüz yeterli düzeyde gebelik hormonu (hCG) salgılanmadığı anlamına gelebilir. Erken yapılan testlerde hatalı negatif sonuç alma ihtimali yüksektir; bu nedenle kesin sonuç için adet gününün geçmesini beklemek en güvenilir yöntemdir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Adet öncesi göğüs hassasiyeti ve lekelenme yaşamamak hamilelik belirtisi olabilir mi?
Adet öncesinde alışılagelmiş PMS belirtilerinin olmaması hamilelik işareti olabilir ancak tek başına tanı koydurucu değildir. Hormonal değişimler her ay farklı seyredebilir ve bu durum bazen stres, beslenme düzeni veya mevsimsel değişikliklerden de kaynaklanabilir. Belirtilerin yokluğunu gebeliğe yormak yerine adet gecikmesini takip etmek daha sağlıklıdır.
Hamilelikte karında sancı ve batma hissi ne zaman başlar?
Karında hafif sancı ve batma hissi, gebeliğin erken dönemlerinde rahimdeki değişimlere veya yerleşme sürecine bağlı olarak görülebilir. Ancak bu belirtiler şiddetli ve sürekli olduğunda mutlaka bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ile görüşülmelidir, çünkü sadece gebeliğe özgü olmayıp idrar yolu enfeksiyonu gibi başka durumlardan da kaynaklanabilir.
Evde yapılan gebelik testleri en erken ne zaman doğru sonuç verir?
Evde uygulanan idrar testleri, beklenen adet tarihinden sonra yapıldığında çok daha yüksek doğruluk oranına sahiptir. En doğru sonuç için adet döneminizin en az 1 gün geçmesini beklemeniz önerilir; çok erken yapılan testler hormonu saptayamadığı için yanıltıcı sonuçlar verebilir.
Erken gebelik testini ne zaman yapmalıyım?
Erken gebelik testlerini, cinsel ilişkiden sonraki 10-14 gün içerisinde veya beklenen adet gününe 2-3 gün kala güvenle yapabilirsiniz. Eğer sonuç negatif çıkarsa ve adetiniz hala başlamadıysa, 3-4 gün daha bekleyip testi tekrarlamak veya kanda gebelik testi (Beta-hCG) yaptırmak en net sonucu verecektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 304 göst.
0 oy
0 cevap 169 göst.
0 oy
1 cevap 152 göst.

Kategoriler

1,510,667 soru

24,645,762 cevap

366,022 kullanıcı

...