28 Eylül doğumlu çocuğum okula başlamaya hazır mı?

0 oy
425 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (49 puan) tarafından

28 eylül doğum lu çocuğum okula başlamak zorunda ama gözü acık değil çok çok saf bi çocuk kim nere cekse oraya gider kanar yani hani bu yaşlarda büyümüşte küçülmüş derler ya öyle değil sanki 3 4 yasında gibi üzülüyorum saf bi çocuk

Napcam bilmiyorum

7 Cevaplar

+2 oy
(13,919 puan) tarafından

İlk önce çocuğuna saf deyip önüne sen set çekme çocuğun yapısı çekingen olabilir benim kızımda çekingendir zaten yapısı buysa 30 yaşındada aynı kalacak okula göndermesen evde dahada içine kapanacak 

(512 puan) tarafından

İçimi yazdin buraya koydun canım iki kelimesinin biri çocuğa saf demek sen böyle dersen ohoooo

-Reklam-
0 oy
(2,306 puan) tarafından

Zamani geldiyse baslatin okula bence 

(49 puan) tarafından

Benle alakası yok öyle birisi saf yani yapmadgm etknlık oyun evi sosyal ortam kalmadı sürekli de seyahat ederiz ama kapı arkasında kalma gibi dünyadan bi haber 

(2,306 puan) tarafından

Yada oturup dusunun size mi oyle geliyor diye olmadi bir psikologa goturun 

(49 puan) tarafından

Çevremdekiler de öyle diyor Denver testi yaptırdım 5 yasına yaklasırken normal dediler

(2,306 puan) tarafından

O zmana bir de psikologa kendiniz gorunun kucuklukten kalan bir tranvaniz varsa ondan cocugunuzu yetersiz goruyor  alabilirsiniz 

(49 puan) tarafından

Canım arkadası alay etti mesela oğlum anlamadi hala onunla oynamaya calıstı çocuk kendini kovalatıp eğleniyor cocgum bunun farkında değil mesela

0 oy
(4,617 puan) tarafından

Cam fanusta yetiştirdiğiniz sürece hayatı tabiki öğrenemez bırakın şu çocukları okulda dışarda hayatı öğrensinler

(4,617 puan) tarafından

Bizim zamanımızla şimdikiler bir değil şimdikilerin gözü bizden daha fazla açık herşeyi erken yaşta öğrenip hayata daha erken başlıyorlar ve inanın 2 3 defa ters birşey olduğunda 3.kendileri izin vermiyorlar

(49 puan) tarafından

Oğlum benım gibi ama 

(4,780 puan) tarafından

Ram raporu çıkarmak hayatını mahvetmek olmuyor ki. Arkadaşım 78 aylık çocuğuna parmak kasları gelişmemiştir diye rapor çıkartıp geç verdi okula. Çocuk 7.5 yaşında başladı. Sonraki sene de çocuk büyüdüğü için parmak kasları gelişmiştir diyerek rapor kaldırıldı. Zorbalıktan ziyade bilişsel gelişimde illaki ayının küçük olması fark yaratacağı için herkes geç veriyor artık ilkokula.

(4,617 puan) tarafından

Parmak kasları gibi geçici durumlardan tam olarak emin değilim ama dil dikkat eksikliği (hafif) gibi geçici durumlarda çıkarılan raporlar sistemden silindi olarak görülsede maalesef silinmiyor yada silinse bile sistem hatasından kaynaklı ileri yaşlarda raporu var görünüyor hatta bununla ilgili bir çok haber çıktı geçmiş yıllarda

(49 puan) tarafından

Mesela bugün arkadası alay etti ama onun peşinde hala koştu alay edildiğini anlamadi

0 oy
(8,024 puan) tarafından

Anaokuluna göndermedin mi daha önce

(49 puan) tarafından

Etkinlik katılıyor ama arkadaşlarıyla genel olrak iyi ama içe dönük dedi

(8,024 puan) tarafından

Arkadaşlarından göre göre nasıl davranması gerektiğini öğrenir. Sen öğretmeniyle rehberlikle hep iletişim halinde ol. 1 yıl daha ertelemek o çocuğa hiç bir şey katmaz, zarardan başka.Maddi durumun iyiyse özel okullarla görüş. Orada daha dikkat edeler ve sosyal etkinlikler daha çok oluyor. 

(49 puan) tarafından

Malesef borca girdik şuan özel okula gönderecek durumumuz yok bilmiyorum devlet okulunda o kalabalık sınfta ögretmen hangi birine dikkat edecek benim çocuğum nasıl basedecek

(8,024 puan) tarafından
+1

Saf dediğin çocuğun 1 yıl içinde uyanık hale gelebilecek mi. Erteledikçe senin korku ve endişelerin daha çok artacak. İyi bir kurs bul hocayla konuş çocuğunun kendini koruyamadığını içine kapanık pasif karakterli biri olduğunu anlat ve dövüş sporları kursuna gönder.

(49 puan) tarafından

Dövüş sporları iyi gelir mi bu yaz göndercem

0 oy
(31,857 puan) tarafından

Anaokulu deneyimi varsa zorlanmaz bence. Ki Eylül doğumlu ise erteletme şansın yok. Okula gitmesi biraz daha sosyalleşmesi gözünün açılması açısından iyi olur 

(49 puan) tarafından

Saf asırı derece de bilmiş olır bu yaşta çocuklar beter olur ama oğlum saf nerede nasıl davranır kendini birine karsı nasış korur hala bilmiyo nereden ne gelir hiç hayatı okuyamıyor bana her dedigini yaptırmak için huysuzlgu var sadece

0 oy
(2,608 puan) tarafından

Cevaplarınızın çoğunda çocuğunuza saf diye hitap ediyorsunuz farkindamisin öyle düşünüyorsaniz bir doktora söyleyiniz danışın kontrol etsin çocuğu 

(49 puan) tarafından

İnanın öyle bir çocuk Denver testi yapıldı geçen sene yaşıyla uyumlu çıktı 

0 oy
(160 puan) tarafından

Hanfendi okudum yazdıginiz cvplarinizi hepsinde saf demissiniz cocugunuza siz oyle derseniz tabi yaşıtları da oyle der benim kizimda cekiniyordu yaklasmaiyordu kimseye krese gidince düzeldi ..her cocuk farklidir .

(49 puan) tarafından

Aslnda çekingen değil bak daha yeni arkadası alay etti oğlum onun pesimde koştu çocuk kendini bilerek kovalattı bilerek kaçtı eğlendi oğlum bunun farkında değil mesela

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

28 Eylül doğumlu çocuğum okula başlamaya hazır mı?
Eylül doğumlu çocukların okula başlama durumu gelişimsel hazırlığa ve yönetmeliklere bağlıdır. Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatına göre 69, 70 ve 71 aylık çocukların velileri yazılı dilekçe ile ilkokula başlamayı bir yıl erteleyebilir. Çocuğunuzun sosyal ve duygusal olgunluğu, okuma yazma öğrenmeye hazır olup olmadığını belirleyen en kritik faktörler arasındadır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuğumun okula hazır olmadığını nasıl anlarım?
Çocuğunuzun okula hazır olup olmadığını anlamak için dikkat süresi, yönergeleri takip etme becerisi, öz bakım yetenekleri ve sosyal etkileşimlerine bakmalısınız. Eğer çocuk 3-4 yaş seviyesinde bir safiyet gösteriyor, sosyal ortamlarda kaygı duyuyor veya yaşıtlarına göre daha geride kalıyorsa okul olgunluğu testi yaptırmak sağlıklı bir karar olacaktır.
Okul olgunluğu testi nedir ve nerede yapılır?
Okul olgunluğu testi, çocuğun ilkokul müfredatına akademik ve sosyal olarak hazır olup olmadığını ölçen uzman değerlendirmesidir. Bu değerlendirme genellikle rehber öğretmenler veya klinik psikologlar tarafından oyun temelli testlerle yapılır. Test sonucunda çocuğun bilişsel becerileri, görsel algısı ve motor gelişimi objektif verilerle ortaya konur.
Okula başlama yaşını ertelemek çocuğa ne kazandırır?
Okula başlama yaşını bir yıl ertelemek, çocuğun bilişsel ve sosyal becerilerini geliştirmesi için ek süre tanır. Bu süreçte çocuk daha özgüvenli hale gelebilir, sosyal ilişkilerinde güçlenebilir ve akademik süreçleri daha az stresle karşılayabilir. Gelişimsel olarak hazır olmayan bir çocuğun okula zorla başlaması, öğrenme isteğinin azalmasına ve okul korkusuna yol açabilir.
Okul öncesi eğitim saf çocuklarda nasıl bir değişim yaratır?
Okul öncesi eğitim, sosyal becerileri zayıf veya saf çocukların yaşıtlarıyla güvenli bir ortamda etkileşim kurmasını sağlar. Anaokulu ortamı, çocuğun sınırlarını öğrenmesine, karar verme becerisini geliştirmesine ve çevresindeki uyaranları analiz etme yetisini güçlendirmesine yardımcı olur. Bu deneyim, ilkokul süreci için gerekli olan sosyal olgunluğu doğrudan destekler.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 401 göst.
1 Temmuz 2026 Diğer kategorisinde Asabii (1,467 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 436 göst.
5 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Azra05 (262 puan) tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 1,078 göst.
28 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Hira &ikra (8,853 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,098 soru