Başka şehre gelin gittiğim için çok yalnızım, ne yapmalıyım?

0 oy
342 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (3,064 puan) tarafından

3 sene olacak Ağustos ta eşinle evleneli. Eşimin şehrine geldim Diyarbakır'a ve burada hiç arkadaşım yok.  Bir yere çıkmak için birilerine yazmaktan bıktım. Ben eşimin kardeşini eltimi anlayamıyorum hiç. Eltim kıskancın önde gideni. Her şeyimi kıskanıyor. Oysaki ona hiçbir kötülüğü dokunmayan biriyim. Görümcem de evden dışarı çıkmaz. Biri evli Konya'ya gelin gitti. Onla anlaşıyorduk. Kafa dengimdi. Ama çok uzakta şimdi.

Mesela dışarı çıkmak istiyorum birine yazmaktan aramaktan sıkıldım. Burada misafir kültürü falan yok daha doğrusu eşimin akrabalarinda ve komsularımda.  Esimi seviyorum ama yanlız da yapamıyorum. Çok yoruldum. Sırf bu yüzden boşanmayı düşünüyorum. Eşim yapamazsan başka bir şehre gideriz demişti. Hatırlatıyorum ama bana dediği şey düzenim burada başka bir şehre gitsek bile bu kadar para kazanamam asla oluyor. Bende ailemde arkadaşlarımdan çok uzaktayım. İzmirliyim ben.  Eltime sabah 8 de dışarı çıkalım mı diye mesaj attım bu saat oldu daha dönmedi. Bu duruma düşmek istemezdim ama kimsem yok arkadaşım yok kimseyi doğru düzgün tanımıyorum. Bilmiyorum artık ne yapacağımı. Eşime yazacaktım biraz sakinleşmek istedim. 

13 Cevaplar

+1 oy
önce (31,119 puan) tarafından

Ay gezmek için asla elti melti takamam peşime ben 4.5 yaşında oğlum var en iyi arkadaş kendi doğurduğundur modunda geziyorum. Eş ailesine Allah muhtaç etmesin ben onlarla çok sıkılıyorum 

Ama o dertleşmek istiyorum dediğin şey elti ile olacak şey değil ki ne bileyim apartmanda bir komşu olur sürekli çocuğunu götürdüğün parkta bir anne olur ama elti görümce olmaz bence 

Benim mesela apartmanda yaşı benden büyük bir teyze var muhabbetimi ettiğim çayımı kahvemi içtiğim 

önce (3,064 puan) tarafından

Ama orda belirttim akraba olmasın diye. Yanlış okudunuz sanırım. Eltiden dost olmaz zaten. Ben başka birini kasdetmiştim.

Eltime mesaj attım bekliyorum yazmışsınız posta ben mi yanlış okudum. Diye baktım yok gezme tozma için bile olsa eltiye ihtiyacın yok. 

Ben orda gezmek için demek.istemiştim. Asla derdimi anlatmam. Beni kıskanıyor bakıslarindan belli zaten onun

-Reklam-
+1 oy
önce (20,072 puan) tarafından

Bu sıcakta nereye çıkcan kız Diyarbakır cehennem gibi bugün. Ben de Diyarbakır 'dayım eşimin memleketi. Seviyorum bu şehri. Kimse ile arkadaş da değilim. Kendimle mesgul olmak ailemle mesgul olmak güzel. Yürüyüş yapıyoruz misal bana iyi geliyor. Okulum Dağkapıda çıkıp orada dolaşmak yeterli benim için elti ve görümce müessesi bana göre değil zaten pek. 

0 oy
önce (3,118 puan) tarafından

hiç arkadaş eş,dost aramam ben 

Zamanında aradım yanıldığımı fark ettim 

Ailem benden uzakta, eşimin aileside köyde

Hiç arkadaşım yok olsunda istemiyorum 

Zamanla kimseyi istememeyi sende öğreneceksin yalnızlık dahada hoşuna gidecek 

Ama derlesecek birini isterim yine de

önce (3,118 puan) tarafından

Zamanla derdini kimseyede anlatamayacaksın çünkü en küçük bi hatan da yüzüne vurulacak tecrübe ile sabit 😂

0 oy
önce (10,058 puan) tarafından

Komsualrla falan biraz daha samimiyet kurmaya çalış yada kendi ailene söyle sık sık gelsinler yanına sen git

Bana para ve imkan olduktan sonra ben kimseyi aramam gezmek için 😂 sabah kalkarım işimi bitirip yemeği ayarlar çıkarım alışveriş  çocuğumu o oyun alanına götürürüm  düzenli saç ve cilt bakımına giderim spora yazilirim benimde şu an en küçüğü 1 buçuk yaşında 3 çocuğum var yürüyerek otobüsle çok zor oluyor bende bir araba alsam rahata ereceğim

0 oy
önce (1,363 puan) tarafından

Ben eşimin ailesinden kaçıyorum aman aman evime gelmesinler de yüzlerini görmeyeyim istiyorum bize pikniği falan gidelim diyorlar ama ben bir bahane uyduruyorum onlarla hiçbir yere gitmem oğlumu alıp çıkıyorum gezmelere tıpki arkadaş gibi hiç arkadaşıa ihtiyacım yok

0 oy
önce (2,276 puan) tarafından

canım siz bayağı farklı kültürlerdesiniz biz aslen doğuluyuz ama eşimin işinden dolayı Mardin'de yaşıyorum doğru olmamıza rağmen ben çok zorlanıyorum Mardin Diyarbakır kültürleri çok farklı bir de sen onlara gelin gitmişsin yani onlardan incelik bekleme bazı Diyarbakırlı Mardinli arkadaşlar bu yorumumu görürse kırılmasınlar 

benim de burada hiç kimsem yok çok zorlanıyorum çok zor ama alışacaksın yapacak bir şey yok sırf bunun içinde yuvanın yıkmaya değmez canım benim bir orta yol bulmak zorundasınız eşinle onlardan bir şey bekleme zamanla çevre edinmeye bak sen istersen

0 oy
önce (1,216 puan) tarafından

Kız arkadaşa ne hacet kendin çık kez. Kendi kendine kaliteli vakit geçir. Anladığım kadarıyla çocuk yok. Yeni bir dil öğrenmek için kursa git. Yada sepet örme kursu gibi farklı kurslara git. 

Baktım 1 buçuk yaşında çocuğun varmış aa onla birlikte parka çık oyna sen de sallan tadını çıkar her şeyin. Benim oğlum 5e girecek nerdeyse en yakın ve tek arkadaşım o. Senin de evladın şöyle bıcır bıcır konuşsun o zaman bu kadar sıkılmazsın. Rabbim gönlüne göre dost nasib etsin. Yazları memleketine git 1 ay kadar bir kafa dağıt. 

@Nagiş❤️ de Diyarbakır daydı sanırım. Belki arkadaş olursunuz

0 oy
önce (9,046 puan) tarafından

İzmir'den Diyarbakır a gelin gelmek büyük cesaret helal olsun . Bi an aşığım deyip gözün kör oluyorr evleniyorsun sonra herşey evlilik değilmiş onu anlıyorsun . 

Yaşın  genç daha 20lerdesin büyük ihtimalle...30 u geçince arkadaş felan aramazsın . 

önce (20,072 puan) tarafından

Zonguldak tan Diyarbakır var 😊 gözümü kör eden aşkım 9 yıldır artıyor iyi ki gelmişim kız🤭 ama yaş hususunda haklısın muhtemelen yaşı küçük kendi ile zaman geçirmeyi bilmiyor henüz insanın kafası. Çekmiyor bir süre sonra

önce (9,046 puan) tarafından

Zonguldak hadi nys de İzmir hani genelde rahat insanlar dır ya 😄 bide çok uzak arası

20 li yaşlarda bende çok aradım arkadaş komşu eş dost ozamn bizde Konya'dan Bilecik'e taşındık 2 yıl çok bunalımlara girdim . Sonra yine döndük memlekete ohh Şükür arkadaşlarım var kuzenlerim komşularım var dedim..ama görmesem aramam şuan . 36 yaşındayım kendime içime döndüm

0 oy
önce (6,305 puan) tarafından

Kiz bu sebepten niye kocandan boşanmak istiyorsun daha çocuğun küçük parka oraya buraya götürürken illaki zamanla bir çevre edinirsin. Yaşın küçük galiba.  Bende yeni evliyken tek çocuklu iken çok sıkılırdım keşke bir aktivitem bir arkadaş olsa diyordum. Simdi 2 çocuğum var. Ev işleri almanca kursu derken günlerim çok yoğun.  Arkadaş da aramıyorum. Her yere eşimle giderim gezerim çok da güzel oluyor. Yaş 30 bu arada. Daha gençken bende arardım. Ama arkadaşlıklar boş. Aile gibi olmuyor. Eltiden de dost olmaz hepsi kiskanç benimki de haset hastası post açmıştım onunla alakalı. Sildim hayatımdan simdi çok huzurluyum

0 oy
önce (721 puan) tarafından

Biz insanlar sosyal varliklariz 

Sıkılman gayret normal valla bende bunaliyorum bu aralar.birazda herkes kabuğuna çekilmiş gbi geliyor şu sıralar bu yüzden aramayani bende aramıyorum s ıkıntıdan patlasamda.ha gönül ister çevren olsun gezip tozcgn insanların olsun ama yok.bence bu bir bosanma sebebi olmamalı işin içinde şiddet vs olmadığı sürece bakarsın ileride belki çok iyi komşular arkadaslar edinirsin oğlun henüz küçük ağlıyor durmuyor ama illaki buyuyecek ve sende sosyalleseceksin

0 oy
önce (31 puan) tarafından

Sizin eski postlarinizi hatırlıyorum.

Kocanız ofiste çalışıyordu.

Ben de Diyarbakırliyim bundan dolayı hakimim.

Ama anlattığına göre zaten eşiniz ailesinde sorun vardı,hatta arkadaşlari da sıkıntıliydi yanlış değilsem bir arkadaşı sizi aramıştı.

Bence kendi kendinizle eglenmeyi deneyin en azından bir avmye gidin 

Eşinizi seviyorsaniz bu sebepten ayrılık olmaz

0 oy
önce (3,812 puan) tarafından

Inan ki Bnm de yok iki kızım var kendi memeleketimdeyim bir gidersem anneme kayınvalidem giderim eltime gorumcelerime ayın yılın başında 1 kere kayinvalidemlerde misafir gelmezler gitmezler bana iki kızım artık büyümelerini bekliyorum Rabbim onlara can sagligi versin iyi insanlarla karşılaştırsın onlar bana yetiyor 

0 oy
önce (4,095 puan) tarafından

Ben Gezmek istesem aracağım ilk şey para  olurdu

Param  varsa kimseyi takmam gezerim. Bende gurbetteyim ... ama eltime bırakgezelim demeyi numarasını dahi tutmam.görümcem cok yakın yaşlarımız yakın.. onun eşide görevli... mesaj atmakbir yana görmek  dahiistemem. Kendime ufak bibahce yapdım.. bezelyemarul.. fasulye... insan sevmiyorum ben pek... zaten cok az kafa dengi insan var.param yok isevaktim. Var ise onlarla ugrasırım... param var ise... gezerim daldondalton💚 kendine dön...inzivaya cekil demiyorum  ama.... herkesle (elti gorumce kaynana)onlarla da gezilmez...  ben onları görünce... cehennem gibi gözüm kararıyor

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Başka şehre gelin gidince yaşanan yalnızlık nasıl aşılır?
Başka bir şehre taşındıktan sonra hissedilen yalnızlığı aşmak için öncelikle sosyal çevrenizi evin dışına taşıyacak kurslar, gönüllü aktiviteler veya spor gruplarına katılabilirsiniz. Kendi hobilerinize vakit ayırmak ve bulunduğunuz çevredeki yerel etkinlikleri takip etmek, yeni ve sağlıklı arkadaşlıklar kurmanıza yardımcı olur. Eşinizle bu süreci açıkça konuşarak sosyal ihtiyaçlarınızı ifade etmeniz ve ortak bir çözüm planı belirlemeniz, evlilikteki huzurunuzu artıracaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Elti ve görümce gibi akrabalarla yaşanan sorunlar nasıl yönetilir?
Akrabalarla yaşanan kıskançlık veya uyumsuzluk durumlarında en etkili yöntem sınırlarınızı net bir şekilde çizmektir. Onlardan beklentilerinizi minimuma indirip kendi kişisel alanınıza odaklanmak, hayal kırıklıklarını azaltacaktır. Tartışmalardan kaçınarak nezaketli ancak mesafeli bir tutum sergilemek, aile içi ilişkilerin daha sürdürülebilir olmasına katkı sağlar.
Eşle yaşanan şehir değişikliği kararı nasıl orta yolda çözülür?
Şehir değişikliği gibi büyük kararlarda, eşinizle finansal kaygıları ve duygusal ihtiyaçları içeren kapsamlı bir liste oluşturarak konuşun. Eğer mevcut şehirde kalma zorunluluğu varsa, eşinizden sosyal olarak desteklenmeniz için alternatif çözümler isteyin. Uzun vadeli bir plan üzerinde anlaşmak, her iki tarafın da kendini güvende hissetmesini sağlar ve boşanma gibi ani kararların önüne geçer.
Farklı bir şehre taşınmanın getirdiği sosyal izolasyonla nasıl başa çıkılır?
Sosyal izolasyonla başa çıkmak için yaşadığınız bölgedeki kadın platformlarına veya online topluluklara katılarak benzer deneyimleri paylaşan kişilerle tanışabilirsiniz. Kendi ailenizle düzenli görüntülü görüşmeler yapmak duygusal boşluğu doldurmaya yardımcı olsa da, fiziksel olarak bulunduğunuz şehirde kendinize ait bir rutin oluşturmak adaptasyon sürecini hızlandıracaktır.
Evlilikte yalnızlık hissiyle başa çıkmak için neler yapılmalı?
Evlilikte hissedilen yalnızlık genellikle sosyal çevre eksikliğiyle birleştiğinde daha ağır gelebilir. Bu duyguyu hafifletmek için bireysel psikolojik destek almak veya bir uzmana danışmak, yaşadığınız hayal kırıklıklarını yönetmenize yardımcı olabilir. Eşinizle kaliteli zaman geçirme planları yaparak ilişkinizdeki bağı güçlendirmek ve kendi kişisel alanınızı zenginleştirmek, yalnızlık algınızı olumlu yönde değiştirecektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,510,969 soru

24,650,073 cevap

366,255 kullanıcı

...