Annemin giyim tarzıma karışmasıyla nasıl başa çıkarım?

0 oy
362 göst.
Diğer kategorisinde (1,852 puan) tarafından

Ben 35 yaşında bir kız çocuğu sahibi anneyim.Geçenlerde bir elbise giydim biraz miniydi sanırım genel olarak giyimime kuşamıma dikkat eden de birisiyimdir ,giyim tarzım mesafemdir kendimce.Annemin evine misafirliğe gittiğimde içeri girdiğim andan itibaren soğuk bakışlarıyla içten içe beni eleştirdiğini hissettim çok geçmedi zaten elbisen çok kısa olmuş kızım altına siyah çorap giyseydin hiç sorun etmezdim dedi :) Bu arada annem kendisi elli yaşında falan kapandı 20 yıl iş hayatı olmuş modern bir kadın diye tanımlıyorum size.Eski fotoğraflarında benden daha dikkat çekici giyindiğini görüyorum çokta güzelmiş neyse ben biraz gücendim :/ tamam annecim çözümsüz bir mesele gibi söylenip durma artık ,çıkarır başka bişey giyerim dedim ve çıkartıp uzun bir elbise giydim evden de öyle ayrıldım bir daha giymem dedim.Annemin düşüncesi beni çok etkiledi sonra da elbiseyle zaten huzursuz hissettiğimi farkettim anneme hak verdim yada öyle yapmak istedim bilmiyorum.

-

8 Cevaplar

+1 oy
(31,800 puan) tarafından

Beni huzursuz ediyorsa evet ama başkasını huzursuz ediyor diye değiştirmem. Ben midi elbise giyiyorum askılı elbisem bir iki tane ancadır ama ona rağmen ailem giyimimi açık bulur lise zamanlarında hiç yaşıma uygun giymiyordum şu an resmen onun acısını çıkarma modundayım çok kısa olunca bende kendimi rahat hissetmem ama başkaları istemiyor diye değişmem prensip olarak eleştiriye çok açık değilim zaten.  (zamanında çok eleştirildiğim için onların fikirlerini önemsememeye başladım) 

(7,943 puan) tarafından

40 yaşından sonra da kimse bana akıl vermesin kim olursa olsun. Ben fikrini sorarım söyler uygulamak bana kalsın 

(7,943 puan) tarafından

Yanlışlıkla senin yorumuna yazmışım kusura bakma

(31,800 puan) tarafından

Hiç sorun değil canım :) görüşlerimiz benziyor zaten ben de 36 yaşındayım çoğu zaman eşime bile derim ben nerde ne giyeceğimi bilen insanim diye 

-Reklam-
+1 oy
(10,237 puan) tarafından

Hiç bir Anne evladının hiç bir konuda kötülüğünü istemez 

İyi yapmışsın ☺️

0 oy
(2,577 puan) tarafından

Anneme bana karısmamaz ben kendımı bildikten sonra eliniz sorun ermıyorsa ben 42 yaşımdayım gıyımıme kımseyı karıştırmadım kı zaten nasıl gıyınecegını bölen ınsanım sende keşke çıkartmasaydın 

0 oy
(1,311 puan) tarafından

bu videoyu izler misin balım. 

0 oy
(2,576 puan) tarafından

biz son nesildik bence . bende auan 37 yasindayim suan bile korkarim annemden . babamdan . sifir kol elbise yeni giymeye basladim .  annemlere gderken giymiyorum mesela . dirdir edecek vunku.

kocami kaale bile apmam ben oyle seviyirum cok konusma sen erkekler hersey karismaz der kestirirm sesini🤣 ama anneme baba lafim gecmio

0 oy
(7,119 puan) tarafından

Ben üniversite lise bekarken felan hatta ilk evlendiğim sene kısa etek giyiyordum yakıştırıyordum ama şuan hiç içimden giymek gelmiyor dönemsel bnce ama kiyafetime kimsenin karışmasını istemem ben karar verebilecek yastayım kendim istersem cikarrim 

0 oy
(15,051 puan) tarafından

annem gençliğinde benden daha açık giyinen bir kadınmış ama sanırım yaşla alakalı düşünceler değişiyor. eşim karışmaz annemin karıştığı kadar bana😅

napayım kızım kıskanıyorum diyor ben sallamıyorum 😅

ama yaş geçince giyim düşünceleri de değişiyor bence, bundan 10 sene önce giydiğim kıyafeti giyemem sanırım😅 

(9,427 puan) tarafından

Ya anneni deyince benimde aklıma geldi annemin 15 17 yaş fotoları var diz altı etek ten rengi çorap ve saçının önü gözüküyor 

Aslında kapalıydı rahmetli annem. Şuan ben öyle giyinemem . Eğer hayatta olsaydı büyük ihtimalle öyle giymemi istemezdi açık kızım bu derdi 😄 

Ama demekki dönem dönem değişiyor kıyafet şekli. 71 doğumluydu annem

(15,051 puan) tarafından

dönemin moda anlayışı, kültürel faktörler hep etkiliyor. Bundan 10 sene biz de daha farklı düşüneceğiz büyük ihtimalle hele ki 30 sene sonrası ve kafa yapımızın değişmesi etkileyecek fikirlerimi

0 oy
(6,201 puan) tarafından

Evlenmeden önce bayağı açık giyerdim, annem sürekli söylenirdi ama yine dinlemezdim. İçime sindikten sonra değiştirmem. Olaki içime zaten sinmemiş, üstüne annem ya da başkası  bir şey desin, değiştiririm. Biraz söyleme şekli ile de alakalı.

Evlendikten sonra daha usturuplu giyinmeye başladığım için annem eşimi ayrıca sever 😅

Fakat bazı giyim ölçülerinin yaşı var bence. Yaş aldıkça zaten istemeden de olsa rahatsız oluyor insan. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Annemin giyim tarzıma karışmasıyla nasıl başa çıkabilirim?
Annelerin giyim konusundaki eleştirileriyle başa çıkmanın ilk yolu, sınırlarınızı nazik ama kararlı bir şekilde çizmektir. Kendi giyim tarzınızın size ait bir tercih olduğunu ve bu tarzın sizin kimliğinizi yansıttığını sakin bir dille ifade edin. Tartışmayı uzatmak yerine, 'Bu benim tercihim ve içinde kendimi iyi hissediyorum' diyerek konuyu kapatmak, hem sizin hem de anneniz arasındaki gerilimi düşürecektir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ebeveynlerin eleştirileri karşısında neden kendimi huzursuz hissediyorum?
Ebeveynlerin eleştirileri karşısında huzursuz hissetmek, çocukluktan gelen onaylanma ihtiyacı ve aradaki derin duygusal bağdan kaynaklanır. 35 yaşında bir anne olsanız bile, annenizden gelen olumsuz bir bakış veya eleştiri, bilinçaltınızda bir yetersizlik hissi tetikleyebilir. Bu durum, kendi değerlerinizi annenizinkilerden ayırmaya başladığınızda ve kendi kararlarınızdan emin olduğunuzda zamanla azalacaktır.
Yetişkin bir birey olarak ailemle giyim tarzı çatışmasını nasıl çözerim?
Yetişkin bir birey olarak aile içindeki giyim çatışmalarını çözmek için en etkili yol, beklentileri yönetmektir. Ailenizin sizin yaşam tarzınızı onaylamasını beklemek yerine, onların görüşlerinin sizin için bir tavsiye niteliğinde olduğunu ancak kararın size ait olduğunu kabul edin. Kıyafet gibi yüzeysel konularda çatışmak yerine, karşılıklı saygının ön planda olduğu bir iletişim dili belirlemek huzurunuzu korumanıza yardımcı olur.
Annemin beni eleştirmesi özgüvenimi etkiler mi?
Annelerin eleştirileri, özellikle kişinin dış görünüşüne yönelik olduğunda özgüveni kısa süreliğine etkileyebilir ancak bu etkinin kalıcı olması sizin bu eleştirilere yüklediğiniz anlama bağlıdır. Başkalarının beklentilerine göre giyinmek, zamanla kendi zevklerinizden uzaklaşmanıza ve huzursuz hissetmenize yol açabilir. Kendi tarzınızı ve kendinizi sevdiğiniz sürece, dışarıdan gelen eleştiriler sadece birer görüş olarak kalacak ve özgüveninizi sarsmayacaktır.
Kendi kararlarımı alırken ailemin düşüncelerinden nasıl sıyrılabilirim?
Aile bireylerinin fikirlerinden sıyrılmak için öncelikle kendi bireysel sınırlarınızı net bir şekilde belirlemelisiniz. 35 yaşında bir yetişkin olarak verdiğiniz kararların sorumluluğu tamamen size aittir; bu yüzden anneniz veya bir başkası eleştirdiğinde, bu eleştiriyi kişisel bir başarısızlık olarak değil, sadece karşı tarafın farklı bir bakış açısı olarak değerlendirmeyi öğrenmelisiniz. Kendi doğrularınıza odaklanmak, dış seslerin etkisini azaltmanın anahtarıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 280 göst.
+1 oy
39 cevap 2,473 göst.
21 Eylül 2025 Diğer kategorisinde NuReLLa -_- (45,391 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 409 göst.
13 Kasım 2024 Diğer kategorisinde 2bebissannesi (851 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 746 göst.
7 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Mys-2boys2girls (9,427 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,513,851 soru

24,688,445 cevap

368,191 kullanıcı

...