Eşim benden habersiz arkadaşlarına para veriyor, ne yapmalıyım?

+1 oy
232 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (82 puan) tarafından

Eşim işsiz arkadaşına para yolluyo sanırım. Veya arkadaşlarına yemek ısmarlıyo . Biri param yok dese esim hemen orda bitiyor. Sürekli borc istiyorlar belki huyunu bildikleri için. Kart borcu cok fazla geliyor . Hareket dökümünü bana göstermiyor. 1 tane oğlum var kiraciyiz. İnsan hic bunlari umursamadan millete parasını yedirir mi. Kari kiz meselesine mi gidiyor paralar zannetmiyorum. Oyle birsey yapacağını düşünmüyorum. Birkaç kere arkadaşına para verdigini duydum.uyariyorum ama gene kart borcu fazla geliyor.  Bana hesap soramazsın diyor. Çalışıyorum kazanıyorum diyor. Ama geriye bize birsey kalmıyor. Göstermiyor yani hareket dökümünü nereye ne harcadığını. Ne yapmam lazım. Gerçekten hesap sormaya hakkım yok mu. Ben olduğunu dusunuyorum. Ayrılmayı bile düşünüyorum cunku cok savurgan ve uyarıymis konusmaymis hicbirseyden anlamıyor. Arkadaşını alsın eve onunla yaşasın. Şaka gibi.

6 Cevaplar

0 oy
önce (31,119 puan) tarafından

Kimseye harcayacak halı kalmayana kadar sen ye parasını 

önce (82 puan) tarafından

Yiyorum yesemde gene ayni seyleri yapiyor bacım. Bu sefer daha beter batıyoruz o taktikle düzelmiyor yani

-Reklam-
0 oy
önce (3,016 puan) tarafından

Erken davran sen ye bacım. 

önce (82 puan) tarafından

Yesemde aynı canım maalesef

önce (3,016 puan) tarafından

Sen yedikten sonra boşver o vakit millete çalışsın eşek gibi 

0 oy
önce (308 puan) tarafından

Kendim kazanıyorum kendim yiyorum sanane diye bisey yok bu nasıl Bi kafa senden birseyleri kısıp millete akitiyorsa orada çok büyük sorun çıkar 

0 oy
önce (14,211 puan) tarafından

deli gibi para harcayıp borca sokacaksın, senin yiyemediğini bak başkası yiyor 

önce (505 puan) tarafından

Canim ne kadar borc yapsana bazi adamlar boyle ele para yedir batmadan battım demez 

onun parasıyla al altın koy kenara, ye iç bırak kendi ne hali varsa görsün 

Öyle olmuyor benim babam ele para yediriyor borçlardan dolayı kendisini vurdu iyileşti halada parayı ele yedirmeye çalışıyor olan anneye cocuklara oluyor 

kusura bakmayın ama o ele para yediriyorsa boşayacaksın, sonra mahkeme kararı ile parasını çatır çatır yiyeceksin. öyle nafaka vermez falan da değil. hadi vermesin bak nasıl içeri tıkıyorlar nafaka vermeyin adamı. 

Nafaka da artik süreli 

0 oy

Benim babamda oyle hala da oyle olan anneme bize oldu babamın işi de iyidi varlikda yokluk çektik cok zor ve psikoloji bozuluyor insanin allah yardımcın olsun ailen arkandasa bosan istersen 

0 oy
önce (4,095 puan) tarafından

Madem öyle kısma...yaranamıyorsun bunu anladım... ötekine birşey bırakma.. cinsinden harca... calısıyorsa ödesin 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin benden habersiz arkadaşlarına para vermesini nasıl engelleyebilirim?
Eşinizin arkadaşlarına yaptığı harcamaları engellemek için öncelikle şeffaf bir bütçe planlaması yapmanız gerekir. Aile içi ortak bir banka hesabı açarak harcamaları takip edebilir, kredi kartı limitlerini kısıtlayabilir veya harcama yetkilerini yeniden düzenleyebilirsiniz. Bu süreçte eşinizle sakin bir dille konuşarak ev bütçesinin önceliklerini, çocuğunuzun ihtiyaçlarını ve kira gibi sabit giderlerin karşılanmasının aile huzuru için kritik olduğunu vurgulamanız önemlidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evlilikte eşimin harcamalarını göstermemesi durumunda ne yapmalıyım?
Eşinizin harcamalarını gizlemesi finansal bir sadakatsizlik belirtisi olabilir ve evlilikte güveni zedeler. İlk adım olarak banka hesap dökümlerini birlikte incelemeyi teklif edin ve bu şeffaflığın neden gerekli olduğunu dürüstçe paylaşın. Eğer bu durum bir türlü çözülemiyorsa ve ekonomik şiddet boyutuna ulaşıyorsa, profesyonel bir aile danışmanından destek almak ilişkinizdeki iletişim kopukluğunu aşmanıza yardımcı olabilir.
Eşimin arkadaşlarına sürekli borç vermesi aile ekonomisini nasıl etkiler?
Eşinizin arkadaşlarına sürekli borç vermesi veya yemek ısmarlaması, özellikle kira ve çocuk masrafları gibi temel giderleri riske atarak aile bütçesinde ciddi açıklar yaratır. Bu durum zamanla kredi kartı borçlarının birikmesine, faiz yükünün artmasına ve aile içinde sürekli huzursuzluğa yol açar. Finansal sürdürülebilirlik için gelir ve giderlerin aylık bazda net bir şekilde kayıt altına alınması ve acil durum fonu oluşturulması şarttır.
Evli çiftler arasında finansal şeffaflık neden bu kadar önemlidir?
Finansal şeffaflık, evliliğin sağlıklı sürdürülebilmesi için güvenin temel taşıdır ve ortak gelecek planlarının gerçekleşmesini sağlar. Tarafların nereye ne kadar harcandığını bilmesi, borçlanma riskini azaltır ve her iki tarafın da kendini güvende hissetmesine yardımcı olur. Harcamaların saklanması veya hesap sorulmasının yasaklanması, aradaki güven bağını kopararak boşanmaya kadar giden ciddi çatışmalara neden olmaktadır.
Eşimin savurgan harcamaları yüzünden boşanmayı düşünürken nelere dikkat etmeliyim?
Boşanma kararı almadan önce finansal sorunların çözümü için son bir kez aile danışmanlığına başvurmak veya bir bütçe planı üzerinde uzlaşmaya çalışmak en mantıklı yoldur. Eğer bu durum değişmiyorsa, yasal haklarınızı ve çocuğunuzun nafaka veya bakım haklarını bir hukuk uzmanıyla görüşmek, ayrılık sürecinde sizi koruma altına alacaktır. Harcamaların belgelenmesi, gelecekte oluşabilecek hukuki süreçlerde kanıt niteliği taşıyacağı için önemlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 169 göst.
9 Şubat 2022 Kültür-Sanat kategorisinde Aslıhanınannesi (2,039 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 136 göst.
0 oy
10 cevap 410 göst.
25 Şubat 2024 Diğer kategorisinde 1anne1ogul (1,830 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 363 göst.
7 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Mslcns (6,390 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,510,969 soru

24,650,073 cevap

366,255 kullanıcı