4. kızıma Ravzanur ismini koymalı mıyım?

0 oy
154 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (460 puan) tarafından

image

Kızlar 4. kızıma hamileyim biliyorsunuzdur büyük kızım Hayrunnisa ortanca kızım Zeynep Rümeysa küçük kızım Zümra şu anki kızımın adında ravzanur koymayı düşünüyorum ama sanırım Ravza diye sesleniriz sizce nasıl geliyor kulağa diğer kızlarımın isimlerine  uygun fikirlere de açığım aslında Hümeyra koymayı düşünüyordum ama akrabalarınızı birkaç tane Hümeyra olduğu için ondan vazgeçtim

9 Cevaplar

+1 oy
önce (4,196 puan) tarafından

Anlamı güzel olabilir ama ranza diye dalga geçilmesi çok büyük olasılık üstelik telaffuzu çok zor

-Reklam-
+1 oy
önce (22 puan) tarafından

Benim kızımın adı Mariye kimsede yok sayılır peygamber efendimizin eşinin adı çok hoş bir isim mariya değil Mariye bu arada 

+1 oy
önce (9,141 puan) tarafından

Ravza nur ve Hümeyra güzel bence ve ablaları ile uyumlu olmuş 

+1 oy
önce (5,940 puan) tarafından

Ravza biraz zor geliyor kulağa. Hümeyra daha narin, kibar.

+1 oy
önce (255 puan) tarafından

Kızlarının isimleri çok güzel allah bağışlasın bence 4. Züleyha olsun 

0 oy
önce (1,810 puan) tarafından

Asel Nasıl Canım

önce (460 puan) tarafından

En yakın arkadaşımın kızının adı Asel hatta yan tarafımızda komşumuz ve aynı zamanda da çok sevdiğim bir ablam var çok yakın olduğum hemen yine komşumuz olan onun kızının adı da Asel teşekkür ederim yorumun için 🌹

0 oy
önce (1,216 puan) tarafından

Kızına kalkıp Kabe ismini vermezsin öyle değil mi o yüzden Ravza ismi de uygun değil. Ravza Bahçe demek yani Ravzanur nurlu bahçe bilmiyorum bahçe diye çağırmak istemezsin herhalde öyle değil mi isim itibariyle anlamı güzel bir isim seçmeniz daha uygun olur. 

önce (338 puan) tarafından

Rumeysa gozu çapaklı kadin diye biliyorum ama 

önce (9,046 puan) tarafından

Hümeyra dan bence vazgeçme 

Herkesin ismi kendine özgü dür kim koyarsa koysun

Hz.aişe validemizin lakabı Hümeyra. 

Hayır yıldız demek

Hümeyra Betül olabilir yani inşaAllah güzel bir isme kararvereceğinden eminim çünkü diğer kıxlaeının isimleri çok hoş

önce (4,535 puan) tarafından

Ayşe Hümeyra ❤️

0 oy
önce (57 puan) tarafından

Büyük kızımın adı Zümra nur küçüğü Yüsra 

0 oy
önce (9,493 puan) tarafından

Benim.hic hoşuma girltmedi afedersin ravzada yani olmaz beya bildiğin tabut gibi anlami

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kız çocuklarına isim koyarken nelere dikkat etmeliyim?
Kız çocuğuna isim seçerken öncelikle mevcut kardeşlerin isimleriyle uyumlu, tınısı birbirini tamamlayan ve telaffuzu kolay seçeneklere yönelmek önemlidir. İsmin anlamının güzel olması, kültürel olarak kabul görmesi ve ileride çocuğun sosyal hayatında zorluk yaşamayacağı bir yapıda olması ailelerin dikkat etmesi gereken temel unsurlardır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ravzanur isminin yanına hangi ikinci isimler yakışır?
Ravzanur ismi, özellikle modern ve geleneksel tınıları birleştiren bir yapıya sahiptir. Eğer Ravza şeklinde hitap etmeyi düşünüyorsanız, yanına Zeynep veya Zümra gibi kısa ve net isimlerle uyum sağlayan, kulağa hoş gelen isim kombinasyonları tercih edilebilir. İsim seçerken hitap kolaylığını ön planda tutmak günlük kullanım açısından daha pratiktir.
Çocuklar için birbiriyle uyumlu isim kombinasyonları nasıl seçilir?
Kardeş isimlerinin uyumlu olması için isimlerin hece sayılarına, kökenlerine veya son harflerine dikkat edebilirsiniz. Örneğin, Hayrunnisa, Zeynep Rümeysa ve Zümra gibi güçlü isimlerin yanına, anlam bütünlüğünü bozmayan ve benzer ağırlıkta duran isimler seçmek aile içindeki isim hiyerarşisini ve dengesini korumaya yardımcı olur.
Çok kullanılan isimlerden vazgeçip özgün isim nasıl bulunur?
Çevrenizde veya akrabalarınızda çok sık karşılaşılan isimlerden kaçınmak için isim sözlüklerinden köken araştırması yapabilir veya anlamı derin ancak kullanımı az olan isimlere yönelebilirsiniz. Popülerlik listelerini kontrol ederek sıradan olmayan ama kulağa geleneksel ve zarif gelen alternatifleri değerlendirmek, çocuğunuz için daha özgün bir seçim yapmanızı sağlar.
İsim seçerken ailelerin yaptığı en yaygın hatalar nelerdir?
En sık yapılan hataların başında sadece kulağa hoş geldiği için anlamı göz ardı edilen isimler veya kardeşlerle anlamca hiç örtüşmeyen, telaffuzu karmaşık seçimler gelir. İsim seçerken çocuğun ismini tüm ömrü boyunca kullanacağını düşünerek, hem bebeklik dönemine hem de yetişkinlik dönemine hitap eden, telaffuzu yormayan ve anlamı güçlü isimlere öncelik verilmelidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 995 göst.
23 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Basak08 (419 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 532 göst.
2 Aralık 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde herseyguzellolacak (434 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 1,498 göst.
29 Eylül 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Vefayahasret (1,056 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,510,969 soru

24,650,073 cevap

366,255 kullanıcı

...