Bebeğimin cildinde ıslak mendil yerine ne kullanabilirim?

+1 oy
169 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,715 puan) tarafından

Kızlar ıslak mendil yerıne ne kullanabilirim bebegım de doktr kullanmam gerektiğini soyledı 

8 Cevaplar

+1 oy
önce (9,536 puan) tarafından

Kimi ebebekte satılıyor pamuklara alt temizlemek 8cin onu kullanıyorum ben ilanı bayb kullandim halada onu kullanıyorum hic zararını görmedim pisikte olmadi

önce (3,715 puan) tarafından

Bı oraya da bakım cnm tesekkır ederim 

-Reklam-
+1 oy
önce (64,893 puan) tarafından

temizleme pamuğu islatip kutuya koy hem hazir elinin altinda olur

Eczane de var mı cnm 

önce (64,893 puan) tarafından

var e bebek civilde de oluyor pişik olunca kullaniyordum 

+1 oy
önce (1,648 puan) tarafından

Bebek temizleme pamuğu oluyor canım onu kullan e bebekte var marketlerde de oluyor büyük marketlerde eczanedede vardır sorarsın 

Tesekkır edrm cnm 

+1 oy
önce (14,258 puan) tarafından

temizleme pamuğu, ıslatıp ıslatıp kullan ya da en güzeli her kakada yıka

+1 oy
önce (506 puan) tarafından

Alt silme pamukları var e bebekte

0 oy
önce (17,113 puan) tarafından

Alt temizliği için soruyorsaniz kızimda pamuğu ilik suyla sılıyordu kayınvalidem 

Oğlumu her alt değişiminde belden aşağı yıkadım hiç pişik vs sorun yaşamadım desem yeridir 

0 oy
önce (20,095 puan) tarafından

Islak pamuk bebe pamuğu al canım

0 oy
önce (150 puan) tarafından

Evin sıcak ve sıcak suyun devamlı varsa yıka sil hvalu ile en güzeli.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebek cildinde ıslak mendil yerine günlük temizlikte ne kullanabilirim?
Bebek cildini ıslak mendil yerine temizlemek için en güvenli ve doğal yöntem ılık suyla ıslatılmış pamuk veya yumuşak bir bezdir. İçeriğinde koruyucu, parfüm veya alkol bulunmayan bebek temizleme pamuklarını ılık suyla nemlendirerek cildi nazikçe silebilir, ardından mutlaka kurulayarak cildin nemli kalmamasını sağlayabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hassas ciltli bebeklerde alt temizliği için en iyi yöntem nedir?
Hassas ciltli bebeklerde alt temizliği için en iyi yöntem, kimyasal içermeyen temizleme pamukları ve ılık su kullanmaktır. Temizlik sırasında bebeğin cildini ovuşturmadan hafif tampon hareketlerle silmek, tahrişi önlemek açısından kritiktir. Ayrıca temizlik sonrası cildin tamamen kurumuş olduğundan emin olmak pişik oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
Ev yapımı doğal bebek alt temizleme suyu nasıl hazırlanır?
Ev yapımı doğal temizleme suyu için bir bardak ılık kaynamış suya birkaç damla doğal tatlı badem yağı veya bebekler için uygun saf bir zeytinyağı ekleyerek hazırlayabilirsiniz. Bu karışımı her kullanımda taze hazırlamak hijyen açısından en doğrusudur. Pamuğu bu karışıma batırıp nazikçe silmek, cildin doğal yağ dengesini koruyarak kuruluğu önler.
Bebeklerde pişiği önlemek için ıslak mendil yerine ne zaman kuru temizliğe geçilmeli?
Bebeklerde pişik belirtileri görüldüğü andan itibaren ıslak mendil kullanımına ara vererek hemen kuru veya sadece suyla temizlik yöntemine geçilmelidir. Islak mendillerdeki kimyasal içerikler tahriş olmuş cildi daha fazla yakabilir. Pişik iyileşene kadar temizliği sadece ılık su ve pamukla yapmak, cildin hava almasını sağlamak ve sık alt değişimi yapmak en hızlı iyileşme sürecini destekler.
Bebek temizleme pamukları nasıl doğru şekilde kullanılır?
Bebek temizleme pamuklarını kullanırken bir kaba koyduğunuz ılık suya pamuğu batırıp hafifçe sıkarak nemli hale getirin. Bebeğin cildindeki kirli bölgeyi tek seferde silip pamuğu çöpe atarak her bölge için yeni bir pamuk kullanmaya özen gösterin. Bu yöntem, bakterilerin yayılmasını önler ve cildin tahriş olmadan derinlemesine temizlenmesini sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 122 göst.
0 oy
5 cevap 293 göst.
8 Ekim 2023 Diğer kategorisinde ceylancan (1,709 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 210 göst.
0 oy
12 cevap 686 göst.
10 Mart 2020 Aile & Aşk kategorisinde GizemAsel (492 puan) tarafından soruldu

Kategoriler