Kayınpederim beni evden kovdu, bayrama gitmeli miyim?

0 oy
469 göst.
önce Diğer kategorisinde (692 puan) tarafından

Konuya çok girmek istemiyorum üsten bir şekilde anlatayım daha öncede ufak şeyler den sebep kırgınlığımi söylediğim de gidin huzurumuzu kacirmayin demişti arada 3 yıl geçti. Köye ev yaptık hemen yan tarafımızdalar. Bu akşam çaya yanına gittik gitmekte bn istedim. Bir anda miras konuları açıldı benim umrumda değil bu konular beni ilgilendirmez dedim. Vay anam başladı sen beni dalgaya mi alıyorsun. O zaman bende bağışlarım size vermem dedi bnde vicdanın rahat edecekse vermezsin sknti yok dedim. Sonra baktım hala yükseliyor çocuğumu alıp hadi kızım eve geçelim dedim. O sırada bana eşimde vardı Bir daha gelme bn varken bu kapıyı açma sen elsin dış kapının dis mandalisin oğlum için herşeyi yaparım ama senin için yapmam. Git bu evden dedi. Bnde bu saatten sonra eşim için saygı duyarım bnim için bittin dedimm com yazık dedim. Çünkü hiç bir saygısızlık yapmadım 7 yıldır. Hal etmedim.eve geldim çok ağladım hala kendime gelemiyorum eşim haklısın bir daha Girne dedi. Bn olsam gitmem dedi. Ama beni orda savunmadi maalesef.  Siz olsanız ne yapardınız Bayram da gider mıydıniz bu arada kayın pederim ilaç kullanıyor psikolojik sıkıntıları var birde davranış bozuklukları var düşünmeden konuşuyor 

12 Cevaplar

+1 oy
önce (4,129 puan) tarafından

En İyi Cevap

Kusura bakma ama Haksızsın..Ne demek bayramda gideyim mi ? Kaça deseler.hiçe sayman gerek onları. Bana saygısızlık eden kim olursa olsun yaklaşmak gideyim mi diye sormayı bırak..eşiniz savunmadıysa.o onun duruşu.. benimkide savunmaz beni..ihtiyacımız mı var çatır catır savunurum düğün bayram cenaze yaklaşmam yanlarınA.ölüm herkese var yapmasalardı.

-Reklam-
0 oy
önce (692 puan) tarafından

Beni rahatlatın canlar çok morelim boduk

önce (7,702 puan) tarafından

Bozulmasın canım ya adam zaten rahatsızmış ağzından çıkanı kulağı duymuyorudur. Bir daha gitmezsin olur biter ama çocuğunu da gönderme sakın sensiz. Ben psikolojik rahatsızlığı olan insandan çok korkarım. Sağı solu belli olmaz sen de fazla laf dalaşına girme. Bir kafayı takar olmayacak şeyler yapar 

Acaba başka gelinlerinden başına geliyor mu bu durum. Çok kötüyüm ya

0 oy
önce (1,901 puan) tarafından

Avcunu ylaar nah gider birdaha da oğluyla torununun yuzunu göremez o deliyse ben daha deliyim 

Kızım zaten hiç sevmiyo onu cocuklar anlıyor işte 

Hep benim zorlamamla gidiyordu. Bu akşam onu çok iyi tanidi asla gitmeyecem diyor 

0 oy
önce (1,442 puan) tarafından

Ben ilk başta çok agır şeyler yazıcaktım takı psikolojisı bozuk yazısını görene kadar zaten aklı basında değil kı cnm   ama sen yıne gıtme uzak dur bence  

0 oy
önce (6,013 puan) tarafından

Eğer rahatsızlıktan önce de böyleyse içi pis derim direkt ama sonradan böyle sacmalamaya başladıysa bilemedim bacım. İnsan çok üzülür orası ayrı, eşin muhtemelen hasta diye susmuştur ama demesi gerekiyordu ne olursa olsun baba niye böyle konuşuyorsun eşimin ne suçu var vs diye. Ne diyim üzme tatlı canını. Kendi torununu hiç sayandan bir şey beklenmez 

0 oy
önce (2,402 puan) tarafından

sacmalama bayramdada grme cenazesinede. 

0 oy
önce (43,166 puan) tarafından

Hiç üzülme gitmezsin bidaha olur biter eşimde gitme demiş zaten

Seni savunması gerekiyordu evet ama yapmıyorlar benim eşimde böyle o konu üzerinden laf sokar mesafe koyar tavrını belli eder ama eşim haklı falan demez.. oda onların esekkkligi olsun 

Hasta diyorsun zaten boşver bacım gitme kafan rahat etsin üzülme hiç değmez İnan 

0 oy
önce (9,564 puan) tarafından

Asla gitmem  o eve birdaha

0 oy
önce (524 puan) tarafından

Böyle konuşan bir adama asla saygı duymam babasıda olsa.. ! Bir daha da görüşmem 

0 oy
önce (31,211 puan) tarafından

Şimdi düşündüm de hasta olması hafifletici sebep mi diye ama bir tek sana gelince hasta dış kapının dış mandalı diyen insan da benim için aynıdır. Muhatap olmam evine gitmem yolda görsem konuşmam yok sayarım. Bence rahatsız da olsa - tescilli değil değil sonuçta - oğlunun da bir müdahale etmesi gerekirdi 

0 oy
önce (17,461 puan) tarafından

Ananem de yengeme demişti 

Sen el kızısın o benim oğlum diye kötüdeydik yengem ağlayarak odasına çıktı dedem de yükseldi dayım alıp gitti Sonra yengem eşimin annesi diyerek bayram da seyranda görüşüyor 

0 oy
önce (187,374 puan) tarafından

ne bayrami gii ramazana aylar var kim öle kim kala hoş yasasada gitmem ölsede gitmem bak genelde cift yonlu bakmaya calisirim gelinlere bazen haksizsin derim ama öyle yaşlı teroru varki insani delirtiyolar

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kayınpederin evden kovması durumunda bayramda ziyaret yapılmalı mı?
Kayınpederiniz tarafından evden kovulmak oldukça kırıcı bir deneyimdir ve bayram ziyaretine gitme zorunluluğunuz bulunmamaktadır. Eşinizin de gitmeme konusundaki desteği, sınırlarınızı korumanız için önemli bir işarettir. Eğer psikolojik bir rahatsızlığı varsa ve bu durum iletişimde sürekli bir çatışmaya sebep oluyorsa, kendi ruh sağlığınızı ve huzurunuzu korumak adına bu özel günlerde mesafeyi korumak en sağlıklı yaklaşımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evden kovulan bir gelin eşinin ailesiyle ilişkisini nasıl düzenlemeli?
Evden kovulmak gibi ağır bir durum yaşandığında, öncelik bireysel sınırların netleştirilmesidir. Eşinizle bu durumu açıkça konuşarak, size yapılan haksızlığı ve beklentilerinizi ifade etmelisiniz. İlişkiyi tamamen koparmak yerine, araya mesafe koymak ve eşinizin bu süreçte sizi savunması gerektiğini vurgulamak, uzun vadeli huzurunuz için gereklidir.
Psikolojik sorunları olan kayınpeder ile iletişim nasıl yönetilmeli?
Psikolojik rahatsızlığı olan veya davranış bozukluğu gösteren bireylerle iletişimde 'etkisiz tepki' yöntemi en etkili yoldur. Tartışmaları kişisel algılamamaya çalışmak ve tartışma ortamı gerildiğinde sessizce ortamdan ayrılmak, çatışmanın büyümesini engeller. Ancak bu durum, hakaretlere veya sınırlarınızın aşılmasına göz yummanız gerektiği anlamına gelmez.
Eşin aile içi tartışmalarda eşini savunmaması ne anlama gelir?
Eşin ailevi çatışmalarda tarafsız kalması veya eşini savunmaması, evlilik içi güven duygusunu zedeleyen bir durumdur. Bu durumda yapılması gereken, eşle yalnızken durumu değerlendirmek ve 'biz' bilincini hatırlatmaktır. Eşinize, ailenin bir parçası olarak sizi korumasının beklentiniz olduğunu net ve suçlayıcı olmayan bir dille anlatmanız ilişkinin geleceği açısından kritiktir.
7 yıllık gelin-kayınpeder ilişkisinde sınır ihlali nasıl engellenir?
Sınır ihlallerini engellemek için, karşı tarafa saygısızlık yapmadan kendi duruşunuzu net bir şekilde göstermelisiniz. Tartışma anlarında konuyu değiştirmek veya 'bunu konuşmaya hazır değilim' diyerek tepkisiz kalmak, sınırlarınızı korumanıza yardımcı olur. 7 yıllık bir ilişkide, karşı tarafın davranış biçimi değişmiyorsa, fiziksel mesafeyi artırmak en doğal hakkınızdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 968 göst.
0 oy
7 cevap 849 göst.
+2 oy
28 cevap 1,677 göst.
9 Eylül 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,710 göst.
30 Mart 2024 Diğer kategorisinde fatmahilall12 (213 puan) tarafından soruldu

Kategoriler