Eve gelen misafir çocukları ortalığı dağıtınca ne yapmalıyım?

0 oy
391 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (228 puan) tarafından

image

Anlık kız çocuk problem 😁 misafir geldi ortalığı birbirine kattılar , şimdi kim toplayacak bunları 😣 sizde durumlar nasıl , anlık olsun dedim 

13 Cevaplar

0 oy
önce (538 puan) tarafından

İki kızı yatağına götürdüm diğerini ayağımda saliyorum biride karnımın içinde salaniyordur ,koca da gezmede nasıl olsun benim anlık ...

önce (228 puan) tarafından

Oyuyy Allah kolaylık versin bitanem ben bir tane ile zor başa çıkıyorum 🤧 3 çocuk büyütmüşsün akıl vermek gibi olmasın ama ayakta sallamayı bırakırsan dünyalar senin olur 😁

önce (538 puan) tarafından

Allah razı olsun inşallah ❤️ onu da o kadar çok denedim ki diğer çocuklarım boyl değildi ama bu kızım bana çok bağımlı yatmıyor ya bazen sallamiyorum  birleri goruyorm ya 🫩

önce (10,103 puan) tarafından
+1

Olmaz deme canım bence de uyku eğitimi ver özellikle dogurmadan önce sonrasında çok zorlanirsin bir dene bence 

-Reklam-
0 oy
önce (1,565 puan) tarafından

Normalde bizimkide boyle uyumaz gec yatar bugun ne hassa erken uyudu kocamda yok hala işte çalışıyor kitabimi okudum binserin daha sonuna geldim simdide buraya girip bi gezim dedim

Biraz geç oldu canım ama iyi keyifler 😅 mesai başlamıştır şimdi senin

0 oy
önce (9,104 puan) tarafından

Ben kendilerine toplattıordım hep . Çok nadir hatırlarım kendim topladığını 

1 yaş da başladım hadi sepete attıııı attııı die . Kızlarım şimdi 10 12 yaşında beni odalarına dokundurtmuyorlar biraz fazla görev vermişim sanırsam 😁 düzenlerini bozuyormuşum 

Topla desem toplarlar aslında ama yerleri değişince sinir oluyorum 🤣

0 oy
önce (4,924 puan) tarafından

Arkadaşı gelince bizim de bu hale geliyor oda. Arkadaşı gitmeden, odayı toplayıp eski haline getirirseniz size sürprizim var diyorum. Öyle güzel topluyorlar ki. Küçük bir abur cubur ile hallediyoruz biz 🤭 size de fikir olsun 

önce (13,615 puan) tarafından

Bunu bende yapıyorum hakikaten işe yarıyor geçen arkadaşı diyorki çok dağıtmayalım çabuk toplansın 😅 o kadar iyi biliyorlar kendilerinin toplayacağını 

Topla desem toplarlar ama yerleri değişince biraz dek hiç oluyorum 😁

önce (4,924 puan) tarafından

Kızımın düzen takıntısı var zaten, her çekmecenin oyuncağı belli ona göre koyuyor. Geçen gün arkadaşı farklı yere koymak istemiş, kızım uyarmış ama o inatla farklı yere koymak istemiş. İkisi de ağlıyordu ne oldu dedim kızım, anne biz Elif adayla anlaşamıyoruz farklı yere koymak istiyor dedi 😅 

Ama sorumluluk bilinci oturması için farklı yere de kiysa sorun değil ben o düzeni sağlarım, dağıttığını toplamayı bilmeli çocuklar. Anneleri hizmetçi değil, herkes kendi işini halledebilmeli

0 oy
önce (3,350 puan) tarafından

En güzel anlık kaç yaşında minnoş 🤗 anlık çay ve kek gömdüm karnimdaki miniğim de çok hareketli nefes aldırmıyor maşallah büyük miniğim de uyudu çok şükür TV izliyoruz eşimle bizde

3 yaşındayız teyzesi 🥰 afiyet olsun Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah 

önce (3,350 puan) tarafından

Amin amin Allah razı olsun 

Yaa Rabbım size bağışlasın inşallah 🤗

Amiiin cümlemizin evlatlarını bağışlasın inşallah ❤️ 

0 oy
önce (1,113 puan) tarafından

Ayy kolay gelsin gerçekten oyuncak toplamak kadar zor iş yok 

Bende yeni oğlumu uyuttum çok hastayım bi ıhlamur yapayım belki kendime gelirim

Çok geçmiş olsun canım benim ❤️ 

0 oy
önce (10,103 puan) tarafından

Ayni problem bizde de var bizimkiler bide içeri taşıyorlar 4 buçuk 2 buçuk ve 1 buçuk yaşında 3 li çete 😂

Keşke sadece içeri taşısa 🤣 tuvalet dahil her yerdeler. Canları sağolsun olsun 😁

0 oy
önce (3,299 puan) tarafından

Kızım yok ama benim erkekler küçüklerdi oyuncaklar dağıtılır hepsi geri toplanirdi odayı mis gibi yapar elimden tutup anne gözünü kapat sürpriz derlerdi hey gidi günler olsun oynasınlar toplanır sonra oynamiyorlar ya oyuncağı azalt yada kendin toplamazsan bidaha oyun yok de😂

Oyuncakları yeni aldık eskileri dağıtıcam ondan bu kadar fazla görünüyor yoksa asla bu kadar oyuncak bir arada olamaz 🤣 benim kız topla dersem anca topluyor yoksa asla elini sürmez 

önce (3,299 puan) tarafından

😂😂şimdi diycem keşke bir kızım olaydı dağınık olaydı olmuycak rabbim sana bağışlasın dediğim gibi bir zaman sonra o dağınıklığı bile özlüyor insan benim büyük 17 en çok beni yoran çocuktu şuan Ergen hala yoruyo 😂

0 oy
önce (9,564 puan) tarafından

Merak etme erkekler keşke oyuncak dagitsa😊 camları açmaya çalışması dolapları dağıtması fişleme oyanmasi 😁

Ohooo dün prizin içine demir sokmaya çalışıyordu 😁 6. Kattan aşağı oyuncak fırlattı Allah'tan aşağıda kimse yoktu. Yaramazlık konusunda aşırı fena erkeği aratmıyor 🤣 canları yerinde olsunlar da canları sağolsun ya

0 oy
önce (2,003 puan) tarafından

Taşınabildiniz mi 😄

Evettt yerleştim 🤣🤣

0 oy
önce (8 puan) tarafından

Kolay gelsin Cnm aynı dert bende de öyle valla iki çocuk böyle sürekli dağıtıyorlar bende kızımı uyuttum beşiğinde yatyor oğlumu sallıyorum bende yarın kaynanam gil.gelicek banyo tuvalet yikicam busuru işler beni bekliyo valla 

0 oy
önce (82 puan) tarafından

kız şimdiden gözümüzü korkutma 9.5 aylığız daha böylemi oluyor gercekten 🙈😂 

0 oy
önce (16,082 puan) tarafından

Haha bizim evin her zamanki hali 😂

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eve misafir çocukları geldiğinde evi dağıtmamaları için ne yapabilirim?
Misafir çocukları eve gelmeden önce oyun alanlarını sınırlamak ve sadece belirli bir odada oynamalarını sağlamak en etkili yöntemdir. Çocukların ilgisini çekecek güvenli oyuncakları önceden ortaya çıkararak, diğer odaların kapılarını kapatabilir veya erişimi kısıtlayabilirsiniz. Ayrıca, çocuklarla oyunun kurallarını önceden konuşmak ve belirli aralıklarla odayı kontrol etmek, dağınıklığın kontrolsüz bir şekilde büyümesini engeller.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuklar evi çok dağıttığında düzeni sağlamak için en pratik yöntem nedir?
Evi toparlamanın en pratik yolu, oyun süreci biter bitmez çocuklarla birlikte oyunlaştırarak temizlik yapmaktır. 'Kim daha hızlı toplayacak' gibi yarışmalar düzenleyerek veya müzik eşliğinde toplama seansı yaparak çocukların sürece dahil olmasını sağlayabilirsiniz. Bu yöntem, sorumluluk bilinci kazandırırken aynı zamanda temizlik sürecini daha eğlenceli ve hızlı bir hale getirir.
Misafir çocuklarıyla evde oynanabilecek düzenli oyunlar nelerdir?
Evin düzenini bozmayan oyunlar arasında eğitici kart oyunları, yapboz yapma, resim boyama veya sessiz sinema gibi etkinlikler yer alır. Hareketli oyunlar yerine bu tür masa başı aktiviteleri tercih etmek, eşyaların etrafa saçılmasını önler. Eğer çocukların hareket etmesi gerekiyorsa, bunu dışarıda veya sadece tek bir boş odada yapmaları konusunda teşvik etmek evdeki düzeni korumanın en güvenli yoludur.
Eve gelen çocuklara oyun kuralları nasıl nazikçe anlatılır?
Oyun kurallarını anlatırken doğrudan yasaklar koymak yerine, evin içindeki güvenli alanları ve dikkat edilmesi gereken noktaları basit bir dille açıklamak gerekir. Çocuklara 'Burada sadece bu oyuncaklarla oynuyoruz, diğer odalara girmemeye dikkat ediyoruz' gibi net sınırlar çizin. Olumlu bir ton kullanmak ve kurallara uyduklarında onları takdir etmek, çocukların sınırlarınıza daha kolay saygı duymasını sağlar.
Evi sürekli dağıtan misafir çocukları için ne zaman müdahale edilmelidir?
Evin düzeni veya güvenliği tehdit edildiği anda, oyunun gidişatına kibarca müdahale etmek gerekir. Eğer eşyalar zarar görmeye başladıysa veya evdeki düzen tamamen kontrolden çıktıysa, oyuna ara verip çocukları farklı bir etkinliğe yönlendirmelisiniz. Sürekli müdahale etmek yerine, dağınıklık başlamadan önce yapılacak yönlendirmelerle durumu önceden kontrol altına almak her zaman daha sağlıklıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 149 göst.
+1 oy
39 cevap 1,904 göst.
1 Ağustos 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 192 göst.
0 oy
3 cevap 207 göst.

Kategoriler

1,511,385 soru