Ella içtikten sonra hamile kalma riskim var mı?

0 oy
249 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (253 puan) tarafından

Kizlar malesef esim yuzunden korunmasiz iliski oldu. 2 saat icinde ella hap ictim. Sizce gebe kalma olasiligim nedir? COk tedirginim.

6 Cevaplar

0 oy
önce (40 puan) tarafından

Yok bişey olmaz canım 72 saat içinde içmen gerekiyor 

önce (253 puan) tarafından

Saol canimm 

önce (40 puan) tarafından

Bir de kuzu kesinlikle doğum kontrol hapı da kullanma o kadar kendine vücuduna zarar veriyorsun ki hormonlarını bozuyorsun bırak konuşacaksa gerçekten o korunsun Her erkek için hani kendimizi o kadar çok yıpratıyoruz ki kesinlikle yapma bunu bırak ya düzgünce söyleyin sonuçta çocuğu getirip sorumluluk kalmak da onun elinde olan bir şey kesinlikle bu konuda net konuş hap falan da içme Ben en son iğne kullandım yani o kadar mahvoldum ki aşırı derece kilo aldım ama bilseydim yapmazdım vallahi eşim de bunun farkındaydı ama iş işten geçti yani

-Reklam-
0 oy
önce (14,326 puan) tarafından

çoook çok düşük ihtimal. hemen içmişsin ama bu korunma yöntemi değil eşine söyle böyle olmaz, sürekli ertesi gün hapı içilmez. eşin korunmuyorsa sen korunacaksın çocuk istemiyorsan

Ben ilk defa ictim ettesi  hap , dogum kontrol hapi kullandim 2 yil biraktim , kendisi benim. Rizam disi bana inat yapti okadar kizdimki anlatamam

0 oy
önce (189 puan) tarafından

Valla kızım 6 7 aylıktı korunmasız ilişkimiz oldu ve sabah ilk işim eczaneden hap almak oldu kesin olmaz diyordum hem bir kere olmuş hem hap içmişim dedim hop hamile çıktım ve düşük yaptım,  ama keşke içmeseydim diyorum vücudum döllenmeye geçmiş işe yaramamıştı ama içtiğim içtim sağlıksız gebelik olduğu için vücudum onu kendiliğinden attı, sanki bilerek yapmışım gibi hissediyorum hallen öyle hissediyorum keşkem olarak kaldı. Ya çok ciddi korunacaz başka yolu yok 

Sabah dedigin senin baya saat gecmis ben 2-3 saat icinde aldim canim esim bilerek yapti bana benim rizam disinda icime akitti cok kizginim ben normalde dogum kontrol hapi kullandim 2 yil biraktim sonra

önce (189 puan) tarafından

Hayırlısı olsun canım 

0 oy
önce (24 puan) tarafından

6 saat sonra içtim, şu an yanımda uyuyor kendisi :) bir şey olmaz diyenler neye göre diyor anlamıyorum ki. 

Ayy deme yaa :((((( 

0 oy
önce (187,384 puan) tarafından

kadinin biri tuplerini baglatip hamile kalmis ella neki ahaa burda rahime ella icti oglu suan7,8 yasinda vardir

önce (3,042 puan) tarafından

Tüp bağlatma bile kesin çözüm değil. Çift aşamalı olmalı ki imkansız olsun. Çift aşamalı tüp bağlatma yöntemini @McFadden yapmıştı sanki o daha iyi bilir ben de kendisinden okudum burda

önce (187,384 puan) tarafından

en garanti gozum erkegi kısırlastirmak

Ay ne yapcam bennn , uff ay basinida getiremem simdi dusunmekten 

önce (3,042 puan) tarafından

Bunu kendilerine yedirirler mi hiç canım. Geçen günlerde Instagramda erkekler için doğ. Kntr. Yön. Olan küçük bir testis operasyonu okudum. Yani yazık dedim biz kadınlar ne acınası bir varlığız. Çünkü yorumlar hep ben neden kestirıyorum ben kesmem, kadın korunsun, böyle korunma mı olur bilmem ne bir sürü erkek yorumu okudum. Ama onlar doğru düzgün korunmuyor diye acısını çekecek olan da kendileri değil. Onlar için hamilelik oluşsa bile fark eden bir şey yok bedenleri çile çekmiyor. Çile diyorum çünkü bir hamilelik başlı başına sancılı bir dönem, doğumu ayrı bir olay ve bir ergin olana kadar yıllarca anne eteğinde olacak olan çocuk/çocuklar...erkek ise yalnızca o çocuğun rızkını temin için çalışacak canı isterse oyun oynar annesinin işi varsa bı göz kulak olur. Hiç adil gelmiyor kulağa 

0 oy
önce (20,110 puan) tarafından

Rahime var bizim son bebesini ellaya rağmen doğurdu

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Ella ertesi gün hapı korumasız ilişkiden ne kadar süre sonra etki eder?
Ella, korumasız ilişkiden sonraki ilk 24 saat içinde kullanıldığında en yüksek koruma oranına sahiptir ve 120 saate (5 gün) kadar etkilidir. İlişkiden hemen sonra, tercihen ilk 2 saat içinde alınması gebelik riskini minimize etmek için en kritik adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ella kullandıktan sonra hamile kalma olasılığım nedir?
Ella kullanımı gebelik riskini önemli ölçüde azaltsa da hiçbir yöntem yüzde yüz koruma sağlamaz. İlacın başarısı, ovülasyon dönemindeki konumunuza ve ilacı ilişkiden ne kadar kısa süre sonra içtiğinize bağlı olarak değişkenlik gösterir.
Ertesi gün hapı kullandıktan sonra adet gecikmesi normal midir?
Ertesi gün hapları yoğun hormon içerdikleri için adet döngüsünü etkileyebilir ve adet tarihinde birkaç günlük gecikmelere veya erken kanamalara neden olabilir. Eğer beklenen adet tarihiniz üzerinden 7 günden fazla süre geçtiyse mutlaka gebelik testi yapmalısınız.
Ella hapı içtikten sonra hamilelik belirtileri nasıl anlaşılır?
Ertesi gün hapı kullandıktan sonra hamilelik şüphesi taşıyorsanız en kesin sonucu ilişkiden 21 gün sonra yapılan kanda gebelik testi veya idrar testi ile alabilirsiniz. Mide bulantısı veya hassasiyet gibi belirtiler ilacın yan etkisi olabileceği gibi gebelik işareti de olabilir.
Ella ertesi gün hapı nasıl kullanılır ve yan etkileri nelerdir?
Ella, tek bir tablet halinde bol su ile aç veya tok karnına yutularak kullanılır. Yaygın yan etkileri arasında baş ağrısı, mide bulantısı, karın ağrısı ve yorgunluk hissi bulunur; bu semptomlar genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçer.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 329 göst.
7 Ekim 2022 Aile & Aşk kategorisinde BsrByr (1,178 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 279 göst.
6 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 800 göst.
31 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde Alyaninmamasiiii (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 429 göst.
15 Aralık 2023 Diğer kategorisinde eskilerdennn (114 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,511,506 soru

24,657,088 cevap

366,590 kullanıcı

...