4 aylık bebeğim var eşimle aram neden bu kadar kötü?

+1 oy
217 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (118 puan) tarafından

Kızlar lütfen bana bir şey söyleyin. 4 aylık bebeğim var bebeğimiz doğduğu zamandan beri eşimle ayrı odalarda yatıyoruz bebek benimle yatak odasında yatıyor.  Artık eski diyaloğumuz kalmadı eşime söylüyorum ama o bunun normal olduğunu söylüyor. Yemeklerimi o yapıyor, bebekle genelde ben ilgileniyorum, Banyo temizlik vs zamanı eşime veriyorum bebeği eşim 1 gün ful çalışıp 3 gün evde oluyor. Bu arada eşim abisiyle alkol alıyor haftada bir gün , dün akşam arabada sızmış gece 2 de uyanıp farkettim gittim eve getirdim. Ailesiyle aramda bu zamana kadar bir sıkıntı olmadı ama ben abisiyle alkol almasını istemiyorum diye bir sürü laflar yedim annesinden şu an ailesinden kimseyle görüşmüyorum. Bir yandan ailesiyle olan durum bir yandan alkol alması ve bizim eskisi gibi olmamız bunun üstüne bir de bebeğim çok zorlanıyorum aklıma hepsi geldikçe gözlerimden yaşlar geliyor. 

3 Cevaplar

+1 oy
önce (2,327 puan) tarafından

bol bol konuş unutma içki bütün kötülüklerin anasıdır diye boşuna denmemiştir madem öyle içecekse bile gelsin senin yanında içsin dışarıya izin vermez mutlaka konuşarak her şeyi halletmek zorundasın olmuyorsa hemen bir terapiste başvurun mutlaka bir yerden tutmak zorundasınız sizin küçük bir bebeğiniz var ayrıca ayrı yataklarda yatmamalısınız bebeğini anneye mi beşliğinde yatırman lazım sen de kocanla yatağında yatmalısın. yani bu şekilde olmaz

önce (118 puan) tarafından

Dört senelik evliyiz neler konuştum sırf bu alkol yüzünden kaç kez kavga ettik ayrı kaldık ama vazgeçmiyor . Çok yoruldum, sürekli alkol aldığı için dini olarak da inancı kalmadı deist birisi oldu kalbi karardı halbuki çok güzel bir insandı . 

önce (2,327 puan) tarafından

canım dua ile sadaka ile bol bol zikir ile her şeyi halledebilirsin Allah'ın izniyle sen sakın bırakma bak sakın unutma Hz Musa Firavun'un sarayında Hz asiye'nin firavunu ikna etmesi sayesinde o saraydı büyümüştür bilirsin ki firavun o sene tüm erkek bebekleri öldürüyordu ama Hz musa'yı Hz Asiye evlatlık almak isteyince kim bilir hangi dişiliğini hangi dili kullandı ki kocası firavunu bile ikna etti o sarayda düşün Hz musa'yı yetiştirdi

Bu güzel yorumunuz için Allah razı olsun sizden. Hep dua ediyorum bundan sonra daha da inanarak dua edeceğim 

-Reklam-
+1 oy
önce (14,349 puan) tarafından

neden en başından ayrı odalarda yatıp uzaklaştınız

anne baba olunca eş göreviniz bitmiyor, evli çiftlerin yaptığı en büyük yanlış bu

alkol konusunda da baştan sınır çizmen gerekiyordu yine, bunu istemiyorum yoksa evlenmiyorm gibisinden. 

bu saatten sonra yapacağın da içtiği günler eve almamak bana göre 

Eşim horluyor bebek de sesine uyanıyor diye eşim istedi oturma odasında uyumayı , eve almadığım zaman Fırat bilip daha çok içmeye başladı. 

önce (14,349 puan) tarafından

horluyorsa doktora gidecek, işine gelmiş sen de ses etmemişsin

ikinizde hatalısınız burda

0 oy
önce (3,316 puan) tarafından

Ayrı yatmayi şeytan Dürter derler yapma yani eşine söyle aynı odada yatmayaksa niye evlenmiş içkiye gelirse onu terk etmesi gerek harami biliyordur ama benim babamda çok içerdi gelir annemi döverdi biz çocukken içki su gibi içilen bir içecek sanardik halbuki ne büyük kötülük etmiş bize 🤷‍♀️

Belki beni bırakır ama alkolü bırakmaz babasıyla abisiyle oturup içiyorlar öyle bir aile yapısı var çok yorgun ve çok üzgünüm 

önce (3,316 puan) tarafından

Rabbim iyi etsin doğru yolu göstersin içer tabiki çünkü onu görerek büyüdüğü için ona yanlış gelmiyor bakxben çok içen bir ailede büyüdüm ama tadını bilmem oda çocuk değil baba olmuş aklını başına alması gerekir ama anlayana içkiye veridgi parayı size harcaması gerekir

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

4 aylık bebeği olan çiftlerde ayrı odalarda uyumak ilişkiyi nasıl etkiler?
4 aylık bebeği olan çiftlerde ayrı odalarda uyumak, eşler arasındaki duygusal yakınlığı ve iletişimi azaltan en temel faktörlerden biridir. Uzmanlar, gece boyu süren fiziksel ayrılığın zamanla duygusal bir mesafeye dönüştüğünü belirtmektedir. Bu süreci aşmak için bebek uyku düzenine geçtiğinde, haftada en az birkaç gece aynı odayı paylaşmak veya gün içinde kısa süreli baş başa vakit geçirme rutinleri oluşturmak, aradaki bağın kopmasını engellemek adına oldukça önemlidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yeni doğum yapmış annelerde eşle yaşanan iletişim sorunları nasıl aşılır?
Yeni doğum yapmış annelerde eşle yaşanan iletişim sorunlarını aşmanın en etkili yolu, beklentileri net bir şekilde ifade eden dürüst konuşmalardır. Eşinizle gün içinde hissettiklerinizi, sadece bebeğe odaklanmak yerine kendi ihtiyaçlarınızı da ön planda tutarak paylaşmanız gerekir. Özellikle ev işleri ve bebek bakımı konusunda iş bölümünün adil olduğunu hissetmek, annenin üzerindeki stresi azaltarak eşine karşı daha pozitif bir tutum geliştirmesine yardımcı olur.
Bebekli ailelerde eşin alkol kullanımı ve ailevi tartışmalar nasıl yönetilir?
Bebekli ailelerde eşin alkol kullanımı ve ailevi çatışmalar, ev içerisindeki huzuru doğrudan etkileyen ciddi faktörlerdir. Bu durumu yönetmek için eşinizle alkol kullanımının sınırları hakkında net bir sınır çizmeniz ve bu sınırların aile birliğiniz için ne kadar kritik olduğunu açıklamanız gerekir. Aile büyüklerinin müdahalesini ise eşinizle birlikte ortak bir duruş sergileyerek sınırlandırmalı, eşinizin sizin yanınızda olduğunu hissettirecek bir uzlaşma zemini aramalısınız.
4 aylık bebekle ilgilenirken yaşanan lohusalık stresi nasıl azaltılır?
4 aylık bebekle ilgilenirken yaşanan stresi azaltmak için öncelikle kendi fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarınıza vakit ayırmanız gerekir. Günlük iş yükünü eşinizle paylaşmak ve bebeği kısa süreliğine de olsa babaya emanet edip kendinize günlük 1 saatlik kişisel zaman tanımak, tükenmişlik hissini ciddi oranda düşürür. Ayrıca, yaşadığınız yoğun duygusal karmaşayı güvendiğiniz bir yakınınızla veya bir aile danışmanıyla paylaşmak, yalnızlık hissini azaltarak daha sağlıklı kararlar almanıza destek olur.
Eşle yaşanan kopukluk ve ailevi sorunlar karşısında ne zaman destek alınmalı?
Eşle yaşanan iletişim kopukluğu, evlilikteki huzursuzluk ve ailevi çatışmalar günlük yaşamınızı olumsuz etkilemeye başladığında profesyonel destek almanız önemlidir. Eğer ağlama krizleri, sürekli mutsuzluk hali ve eşinizle aranızdaki diyalogsuzluk 4 aylık bebeğinizin bakımını ve kendi psikolojinizi etkiliyorsa, bir aile terapistinden destek almak en sağlıklı yoldur. Profesyonel bir bakış açısı, tarafların birbirini anlamasına ve krizleri yönetilebilir bir sürece dönüştürmesine olanak sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 175 göst.
28 Kasım 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sebebine (500 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 198 göst.
0 oy
8 cevap 332 göst.
9 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde hanimeli (604 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 204 göst.
8 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Yineyenidenannee (11 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,511,651 soru

24,659,085 cevap

366,657 kullanıcı