Kocam sürekli ailemi eleştirip beni yetersiz hissettiriyor

0 oy
149 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (84 puan) tarafından

Kızlar kocam bana sürekli şunları söylüyor kızım sen ailenin evinde iş yapmamışsın , ailen sana el bebek gül bebek bakmış , hayatı görmemissin, ailen sana bakmış diyip duruyor. Kendi ailesi de var ama tek yasamis bir süre. Yani ben anlamadım ailem beni kapıya mı atacaktı. Ben sehir disinda okudum daha sonra da is hayatım oldu. Bunlar is yapmama öğrenmeme sebebi değildir hatta çoğu zaman evdeydim ama ailem bana öğretmeye yanaşmadı bende öğrenme hevesini kaybettim. Evlendiğimde sıfırdan herşeyi öğrendim en zor yemekten en zor işe kadar. Gayette yapabiliyorum. Ayrıca Düğünümü bile kendime düşen herseyi kendim yaptım , ama beyefendinin ailesi karşıladı. Bu durumda aileye yük olan ben miyim yani. Bana surekli yükmüşüm gibi hissettiriyor ailemden kaynaklı ailen bakmış ailen kazanmış yemişsin ailen seni incitmemiş falan diyor. Hayır oyle nazlı biri de degilim. Başka birinden konu açılıyor senin gibi ailesi mi bakmış ona da dedi.Ne demek istiyor bu. Soruyorum yanlis anladın diyo.

4 Cevaplar

0 oy
önce (7,704 puan) tarafından

Ne alaka be . Ben de eşime diyorum babamın evinde prensesler gibiydim elimi sıcak sudan soğuk suya sokmazdım bu yüzden kimse benden iş beklemesin ben kimsenin işini yapamam derim. Senin bu durumu kullaman gerekirken eşin nasıl sana karşı kullanabiliyor. Sen çok safsın demek ki.

önce (84 puan) tarafından

Safım bacım anlamadim bu yaptığı nasil bir psikolojik manipülasyon

+1

Yedim sanane babamın parasının hesabını sana mı vericem hayırdır demiyor musun ? Eşin ne amaçla böyle söylüyor onu anlamadım. Beceriksiz mi.demek istiyor?

Diyorum kapiya mi atacak ailem onlar benim diyorum kız evladıyım ne yapacaklardı sokağını koysalardi deger vermeleri suc mu oldu diye. beceriksiz olarak değilde. Hani hayatın kolay geçmiş diye benim üstüme geliyor. Oyle zenginlikte yaşamadım. Normal orta halli bir ailem var. Sürekli ailen bakmış diyo kafayi yedircek bana

O zamna sen de ona senin ailen sorumsuz , ilgisiz ,sevgisiz diye sinirini hıncını benden ve ailemden çıkaramazsın eğer travmaların varsa bu durumdan git tedavi ol benim üstümden kendi aşağılık kompleksini iyileştirmez tatmin edemezsin . Kendine gel haddini bil diyeceksin. Korkuyor musun kocandan ?

Ailesi aynen dediğin gibi. Korkmuyorum baska baska seyler söyledim  ama bu dediğin en nokta atışı oldu. Bunu soylememistim

-Reklam-
0 oy
önce (2,874 puan) tarafından

aileni kıskanıyor olabilir mi? ya da iyi ihtimalle şaka yaptığını sanıyordur

Şaka degil kız baya sinirli soyluyor. Benim rahatlığım onu rahatsız ediyor.Beni kıskanıyor galiba. Kadın olacaksın bu dunyada diyo sinirleniyo

0 oy
önce (5,575 puan) tarafından

Çok şükür sevdiler baktılar elimi sıcak sudan soğuk suya sokmadılar keşke sende yapabilsen de kapatsın çenesini. Bende senin gibiydim evlenene kadar ne mutfağa girip yemek yapmışlığım ne tuvalete girip yıkamışlığım vardı. Evlenirken de herşeyi söyledim, hatta annem bile benim kızım yemek yapmayı bilmez dedi kaç kere eşime. Bazen yemeklerimi beğenmiyor dalga geçiyor benimle bende kimse sana evlenirken bu kız aşçı demedi daha iyisi ile evlenseydin diyorum. Elimden gelen bu çünkü. Beğenmiyorsa hayatın sillesini yemiş biri ile evlensin görsün ebesinin örekesini.

Aynı sizin gibi bizde en baştan söyledik annemde soyledi bende söyledim. Nerden söyledik şu an bana koz olarak kullanıyor bunları işte. Ne kadar herşeyi öğrenmiş olsamda.Ve son cümlene katılıyorum. Kendi başına eve çıkmış,  ekonomik olarak hep çalışmış birini istiyor sanırım.

önce (5,575 puan) tarafından

Sen niye koz olarak verdin ki eline sen üste çıkacaksın birşey diyince beğenmiyorsan kapı orada gidebilirsin diyorum valla. Kimse bulunmaz Hint kumaşı değil. 

Canım sizin gibi söyledik bizde iste ne bileyim koz olarak kullanacağını. Gidebilirsin diyorum yanlis anlıyorsun diyor tutuşuyor ayrilik lafi duyunca ama inanki yanlis anlamiyorum sinirli kızgın soyluyor yani.

0 oy
önce (56 puan) tarafından

Bence kendi ailesinden sevgi, sahiplenme, değer görmediği için senin tarafının aile ilişkilerini kıskanıyor ve bununla vurmaya çalışıyor seni anlamsiz bir şekilde..

Evet babamın evinde bir güldüm koca evinde soldum diyip geç takma. O sana bunları söylüyorsa, sen de aynen öyle bebekler gibi baktı bana ailem de, sen ailenden ilgi sevgi görmediğin için sana garip gelebilir de🤷‍♀️

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin sürekli ailemi ve geçmişimi eleştirmesi psikolojimi nasıl etkiler?
Eşinizin sürekli olarak ailenizi ve geçmiş yaşamınızı eleştirmesi, özgüveninizi zedeleyerek değersizlik hissi ve kaygı bozukluğu gibi psikolojik sorunlara yol açabilir. Bu durum, ilişkinizde duygusal bir baskı oluşturur ve kendinizi sürekli savunma halinde hissetmenize neden olur. Sağlıklı bir ilişkide partnerlerin birbirlerinin aile geçmişine saygı duyması temel bir gerekliliktir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evlilikte sürekli eleştirilmek ve yetersiz hissettirilmek normal midir?
Evlilikte sürekli eleştirilmek, kıyaslanmak ve yetersiz hissettirilmek sağlıklı bir iletişim biçimi değildir ve psikolojik şiddet kategorisine girebilir. Partnerin sürekli olarak eşini ailesi üzerinden küçümsemesi veya yetersiz hissettirmeye çalışması, manipülatif bir davranış olabilir. Bu tür bir iletişim, zamanla bireyin kendi yeteneklerine ve benlik algısına olan güvenini ciddi oranda azaltır.
Eşimin sürekli ailenin evinde iş yapmadığımı söylemesi ne anlama gelir?
Eşinizin sürekli ailenizin evinde iş yapmadığınızı söylemesi, sizin üzerinizde bir üstünlük kurma veya geçmişinizi bir koz olarak kullanma çabası olabilir. Bu tür ifadeler, gerçek bir ev düzeni sorunundan ziyade, partnerin kendi beklentilerini empoze etme ve eşini kontrol etme isteğini yansıtır. Eğer ev işlerini günümüzde başarılı bir şekilde yapıyorsanız, bu eleştiriler temelsizdir ve duygusal bir yıpratma amacı taşır.
Evlilikte duygusal manipülasyonla nasıl başa çıkılır?
Duygusal manipülasyonla başa çıkmak için öncelikle bu davranışları net bir şekilde tanımlamak ve sınırlarınızı çizmek gerekir. Eşinizin 'yanlış anladın' diyerek sorumluluktan kaçmasına izin vermeden, bu tarz söylemlerin sizi nasıl hissettirdiğini açık ve net bir dille ifade edin. Gerekirse bir çift terapisine başvurarak, iletişiminizi profesyonel bir destekle sağlıklı bir zemine oturtmayı değerlendirin.
Partnerin eşini başkalarının aile yaşantısı ile kıyaslaması neden yanlıştır?
Partnerin eşini sürekli başkalarının yaşam tarzı veya ailesi ile kıyaslaması, sağlıksız bir beklenti oluşturur ve bireyselliği yok sayar. Her aile yapısı ve yetiştirilme tarzı kendine özgüdür; bu tür kıyaslamalar eşiniz üzerinde haksız bir baskı yaratır. Sağlıklı bir evlilikte kıyaslama yerine, bireylerin birbirine olan destekleyici ve yapıcı yaklaşımı esastır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 838 göst.
+1 oy
7 cevap 491 göst.
7 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde UykusuzBirAnne (1,794 puan) tarafından soruldu
0 oy
42 cevap 2,505 göst.
29 Şubat 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 1,343 göst.
12 Şubat 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu