Stres kaynaklı kilo alımını nasıl durdurabilirim?

0 oy
159 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (6 puan) tarafından

Merhabalar kızlar

Bu aralar çok stresliyim 96 kiloydum 86 düştüm ve yine 89 kilo olmuşum kilolar beni stres ediyor önerebilceginiz iştah kesen bişeyler var mıdır

1 cevap

0 oy
(15,440 puan) tarafından

psikolojik destek alsan daha iyi gibi diyetle kilo verebiliyorsun ki 10 kilo kadar verebilmişsin, demek ki sendeki yemek biraz psikolojik. çoğu insanda olabiliyor bu duygusal yeme bozukluğu 

mide küçültme ameliyatı olanların çoğunun tekrar kilo almasının de sebebi bu

(943 puan) tarafından

O yeme bozukluğuna hukmettıgın anda zaten sorun cozuluyor mesela ben 3 gundur ekmegı bıraktım benım ıcın ekmek cok buyuk bır onem sjajs 

(15,440 puan) tarafından

annemde de böyle kadın, biraz üzülsün strese girsin yiyor yiyor doymuyor artık biz yeter diyoruz. ozempic falan tamam iştah kesiyor da sonuçta dışarıdan alınan bir şey, ileri dönemde insanlara ne gibi sorun yarayacağını belli değil. nefsini yönetebilen, açlığını da dindiriyor. Üstüne bir de sağlıklı vücudu yormayacak diyet yapabiliyorsan kilolar gidiyor. 

(943 puan) tarafından

Az bucuk bır streste gozum dınuyor sankı aylardır yemek yememiş gıbı doymuyorum bende gercekten yasamayan bilmez bende aldım basımı gıdıyom yıne

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Stres kaynaklı kilo alımı nasıl durdurulur?
Stres kaynaklı kilo alımını durdurmak için öncelikle kortizol seviyesini dengeleyen beslenme düzenine geçmelisiniz. Gün içinde kan şekerini ani yükseltmeyen kompleks karbonhidratlar ve protein ağırlıklı beslenmek, stres anında oluşan aşırı yeme isteğini baskılamaya yardımcı olur. Ayrıca derin nefes egzersizleri ve düzenli yürüyüşler vücuttaki stres hormonlarını azaltarak kilo koruma sürecini destekler.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Stresliyken iştah kapatmak için ne yenmeli?
Stresli dönemlerde iştahı kontrol altında tutmak için lif oranı yüksek gıdalar tüketmek en etkili yöntemdir. Chia tohumu, yulaf ve yeşil yapraklı sebzeler mideyi uzun süre tok tutarak atıştırma krizlerinin önüne geçer. İştahı dengelemek için gün boyu bol su tüketimi ve magnezyum açısından zengin olan badem veya ceviz gibi sağlıklı atıştırmalıklar tercih edilmelidir.
Kortizol hormonuna bağlı kilo artışı neden olur?
Vücut stres altındayken kortizol hormonu salgılar ve bu durum metabolizmayı yavaşlatarak özellikle karın bölgesinde yağ depolanmasına neden olur. Yüksek kortizol seviyeleri sürekli açlık hissi yaratarak daha fazla şekerli ve karbonhidratlı besinlere yönelmenize yol açar. Bu hormonal döngüyü kırmak için düzenli uyku ve stres yönetimi teknikleri büyük önem taşır.
Diyet yaparken verilen kilolar nasıl korunur?
Verilen kiloları korumak için diyetin geçici bir süreç değil, yaşam tarzı değişikliği olarak benimsenmesi gerekir. Haftalık kilonuzu takip ederek küçük sapmalarda hemen sebze ağırlıklı detoks öğünlerine dönüş yapmak, kilonun 86-89 bandında gidip gelmesini engeller. Her gün aynı saatte uyanmak ve öğün düzenini sabit tutmak, vücudun biyolojik saatini koruyarak kilo artışını durdurur.
Stres ve duygusal yeme atağı nasıl önlenir?
Duygusal yeme ataklarını önlemek için stresin kaynağını tanımlayıp, yemek dışı alternatif aktivitelere odaklanmak gerekir. Stres anında gelen açlık hissi genellikle gerçek açlık değil, duygusal boşluktan kaynaklanır; bu anlarda bitki çayı içmek veya kısa bir yürüyüş yapmak sinir sistemini sakinleştirir. Yemek yeme dürtüsü geldiğinde 15 dakika beklemek, bu isteğin şiddetinin azalmasına yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 323 göst.
0 oy
3 cevap 271 göst.
22 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Ervam (602 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 101 göst.

Kategoriler

1,515,029 soru

24,705,152 cevap

369,135 kullanıcı