Hamilelikte kalp sorunum var, ölüm korkusunu nasıl aşarım?

0 oy
128 göst.
önce Diğer kategorisinde (547 puan) tarafından

Kalbimde +1 yetmezlik var sol kulakçık geniş ama doktor kontrolündeyim 18 haftalık hamileyim ben bu aralar sürekli gencecik insanların kalp krizi haberlerine denk geliyorum çevremde de öyle ve çok etkilendim birazda hamilelik duygusallığı da üstüne geldi bakıyorum herkes kalp krizi olayını yaşıyor benimde böyle kalp sorunum var şimdiden düşünüyorum ya doğumda aksi birşey yaşarsam diye doktor bebeğin ayakları aşağıda dedi doğuma kadar düzelir mi normal doğum konumuna gelir mi sezaryandan çok korkuyorum 2 normal doğumdan sonra ya sezaryan olursa diye biliyorum çok erken daha düşünmek için ama işte böyle kendi kendime düşünüyorum..  yada bazen düşünüyorum ya bir gün kalp krizi olayını yaşarsam yani kısacası ölüm korkusu sarmış beni niye böyle hissediyorum.. 

5 Cevaplar

+1 oy
önce (31,295 puan) tarafından

Her hangi bilinen bir sağlık problemin olmasada hamilelikte bunu yaşamak çok mümkün. Çözümü nedir bilmiyorum ama sezaryen o kadar korkunç bir şey değil. En doğru doğum anne ve Bebek için en iyisi olan doğumdur 

-Reklam-
+1 oy
önce (70 puan) tarafından

Tamda aradığım sorun hamile değilim kizim.vvar kalbimde sıkıntı var benim amca oğlu öldü 4 ay önce 2 sene önce dayım öldü mezara koyarken gördüm 2 senedir bu korkuyu aşamıyorum karanlık tan korkan biriyim isik acik uyuyorum ölünce karanlıkta mı kalicam diye korkuyorum ölumj hissedicemmi kafama cok takmışım nasil aşıcam bilmiyorum 2 incj cocugu düşünüyordum kirada oturuyoruz biraz sıkıntılar var kızım kardeş istiyor ama korkuyorum olursa doğumda bisey olur mu filan diye sen nasılsan ben de öyleyim 

önce (547 puan) tarafından

Kardeş olmalı ama bacım kalp doktoruna danışmadan kalp sorunun etkiler mi sormadan yapma çocuk birde sıkıntıların varsa ertele ya kalp sorunu var bende bu zamana kadar korkmuyordum ama şu kalp krizi haberlerini görünce başladı bende de aslında psikolog desteği almak lazım 

önce (12 puan) tarafından

İzzet güllü olabilir 

İzzet güllü panik atak 

İzzet güllü anksiyete 

YouTube izleyin hayatınız alginiz değişecek bu düşüncelere gülüp geçeceksiniz

önce (70 puan) tarafından

Aynen dogru

0 oy
önce (232 puan) tarafından

Hamilelikte bu duyguları hissetmen çok normal . Ölüm korkusu hissetmeyen hamile hiç tanımıyorum ben hepsi hormonlardan canım 

önce (547 puan) tarafından

Sanki böyle doğum sırasında kalp sorunu yaşıycam korkuları yaşıyorum ya ben 2 çocukta da böyle hissetmedim bu hamileliğimde biraz sağlık sorunları da eklenince çok farklı duygular içerisine girdim 

0 oy
önce (12 puan) tarafından

İzzet güllü olabilir 

İzzet güllü panik atak 

İzzet güllü anksiyete 

YouTube izleyin hayatınız alginiz değişecek bu düşüncelere gülüp geçeceksiniz

0 oy
önce (3,342 puan) tarafından

Ailende bir kayıp vermediğin zaman böyle düşünüyor bence insan babamdan sonra hayat hala çok boş geliyor bana birgün evlatlarım bensiz ne yapar korkusu hangi annede yokki sen gene olduğun için hormonların etkiside var tabi ama insan ölmekten değilde geride kalanlar için korkuyor galiba.

Babamın cenazesinde en güçlü durmak zorunda olan bendim içten içe çöktüm ama belli etmedim halada etmiyorum bazı duygular çok zor yaşamadan bilinmiyor rabbim hayırlı ömür ölüm nasip etsin🥺

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hamilelikte kalp yetmezliği ölüm korkusuna nasıl sebep olur?
Hamilelik döneminde artan hormon seviyeleri ve duygusal değişimler, mevcut kalp rahatsızlıkları ile birleştiğinde anksiyete ve ölüm korkusunu tetikleyebilir. Vücuttaki kan hacminin artması kalbe binen yükü yoğunlaştırdığı için bu süreçte yaşanan endişe, hamileliğin doğal bir parçası olan duygusallıkla birleşerek yoğun bir kaygı haline dönüşebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
18 haftalık hamilelikte bebeğin ters durması doğumu nasıl etkiler?
18 haftalık hamilelikte bebeğin ayaklarının aşağıda olması, doğum şekli için karar vermek adına oldukça erkendir. Bebeğin pozisyonu 32 ile 36. haftalar arasında büyük oranda normal doğum için uygun olan baş aşağı pozisyona dönebilir, bu nedenle erken dönemde yapılan tespitler genellikle endişe gerektirmez.
Kalp rahatsızlığı olan gebelerde normal doğum riskli midir?
Kalp rahatsızlığı olan gebelerde doğum şekli, kardiyoloji ve kadın doğum uzmanlarının ortak kararıyla belirlenir. Kalp yetmezliği veya yapısal bozukluklar gibi durumlarda, annenin kalp fonksiyonlarına ve genel sağlık durumuna bakılarak normal doğum veya sezaryen yöntemlerinden hangisinin daha güvenli olduğuna hastanın güncel klinik verileri ışığında karar verilir.
Hamilelikte kalp krizi geçirme korkusu nasıl yönetilir?
Hamilelikte kalp krizi geçirme korkusu, doktor kontrollerini düzenli tutarak ve kardiyolojik takipte kalarak yönetilebilir. Çevreden duyulan haberlerin yarattığı olumsuz etkilerden uzak durmak, doktorunuzun sizin için belirlediği tedavi planına güvenmek ve hissettiğiniz kaygıları takip eden hekiminizle paylaşmak bu süreci daha huzurlu geçirmenize yardımcı olur.
Daha önce sezaryen olmayan gebeler normal doğum yapabilir mi?
Daha önce sezaryen doğum yapmamış kadınların normal doğum süreci, gebelik takibinde herhangi bir engel teşkil eden risk faktörü yoksa tercih edilen bir yöntemdir. Ancak kalp rahatsızlığı gibi özel sağlık durumlarında, doğumun yönetimi tamamıyla uzman hekimin klinik değerlendirmesine ve annenin hamilelik boyunca gösterdiği sağlık seyrine bağlıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 374 göst.
4 Haziran 2026 Aile & Aşk kategorisinde Melek068 (40 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 868 göst.
26 Mayıs 2026 Ev & Yaşam kategorisinde 58385838 (167 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 243 göst.
5 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Eeliff3 (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 169 göst.