Ertesi gün hapı içtim 1 hafta gecikti, hamile miyim?

0 oy
127 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,982 puan) tarafından

Kızlar ertesi gün hapi içtikten sonra bir hafta reglim gecikti normalmi bu içipte bu kadar geciken varmi şimdi gebelik testi almaya gidiyorum çok korkuyorum lütfen fikri olan cevaplasın 

3 Cevaplar

0 oy
önce (4,358 puan) tarafından

Ne kadar süre sonra içtiniz hapı

önce (1,982 puan) tarafından

15 saati buldu

Hamile olabilirsiniz 15 saat çok geç bir süre erken gebelik testi alıp test yapmalısınız

Şimdi evden çıkıyorum eczaneye gidiyorum 

Sonucu bizede bildirin

Yeni post açtım bi bakarmisin

-Reklam-
0 oy
önce (20,145 puan) tarafından

Normal canım yogun hormon içeriyor 

1 haftadan sonra test yapılması gerekiyormuş canim 

0 oy
önce (58 puan) tarafından

Hap Gecikme yapıyor, 1 Ay gecikeni biliyorum..

Sağlık ocağındaki hemşiremize danismistim kullandiktan sonra, şiddetle karşı çıktı kullanmama, bir daha sakın kullanma, bütün hormonları alt ust ediyor, dedi. 

1 tane ertesi gün hapı kullanmak 1 yıl boyunca doğum kontrol hapı kullanmak gibi demisti.

Bn hapı kullanıp da regl geciktikten sonra 3 gebelik testi yaptım, hala tedirgindim, bir de sağlık ocağında kan verdim, hepsi negatifti, stres falan kalmadı ama yine de olmadı regl.

Baya bozuyor yani düzeni 

Ne kadar süre sonra regl oldun canim

2 Ay sonra

Oo baya surmus ya

Evet  ilk kez kullanmistim

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Ertesi gün hapı kullandıktan sonra regl gecikmesi normal mi?
Ertesi gün hapları içerdiği yoğun hormonlar nedeniyle adet döngüsünü geçici olarak değiştirebilir ve regl gecikmesine neden olabilir. Hap sonrası beklenen adet tarihinde 1 haftaya kadar olan sapmalar genellikle normal kabul edilir, ancak gecikme daha uzun sürerse hamilelik şüphesi değerlendirilmelidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ertesi gün hapı içtikten sonra hamilelik testi ne zaman yapılmalı?
Ertesi gün hapı sonrası yapılan gebelik testinin doğru sonuç vermesi için korunmasız ilişkiden itibaren en az 14-21 gün geçmiş olması gerekir. İlişkiden hemen sonra yapılan testler yanıltıcı negatif sonuçlar verebileceği için sabırlı olmak ve adet kanaması hala gerçekleşmediyse belirtilen süreyi beklemek en doğrusudur.
Ertesi gün hapının adet geciktirme etkisi ne kadar sürer?
Ertesi gün hapının adet döngüsü üzerindeki etkisi kişiden kişiye değişmekle birlikte genellikle bir sonraki adet döngüsüne kadar sürebilir. İlaç sonrası yaşanan adet düzensizliği veya gecikmesi vücudun hormonal dengesinin tekrar kurulmasıyla zamanla düzelir ancak 1 haftadan uzun süren gecikmelerde mutlaka bir kadın hastalıkları uzmanına danışılmalıdır.
Ertesi gün hapı kullanmama rağmen hamile kalmış olabilir miyim?
Ertesi gün hapları yüksek etkinlik oranına sahip olsa da %100 koruma sağlamaz ve kullanım zamanlaması oldukça kritiktir. Hapın koruyuculuğu ilişkiden sonra ne kadar erken içilirse o kadar artar; eğer belirtilen sürelere uyulmadıysa veya ilaç sonrası adet kanaması ciddi oranda geciktiyse hamilelik riski tamamen göz ardı edilmemelidir.
Ertesi gün hapı sonrası adet gecikmesi dışında hangi belirtiler yaşanır?
Ertesi gün hapı kullanan kadınlarda adet gecikmesinin yanı sıra mide bulantısı, baş dönmesi, yorgunluk ve kasık ağrısı gibi yan etkiler sıkça görülür. Bu semptomlar bazen erken gebelik belirtileriyle karıştırılabilir; bu nedenle kesin teşhis için fiziksel belirtilere güvenmek yerine uygun zamanda idrar veya kan testi yapılması önerilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 425 göst.
0 oy
3 cevap 139 göst.
0 oy
3 cevap 748 göst.
13 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Btl. (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 469 göst.
9 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Heliin6561 (101 puan) tarafından soruldu

Kategoriler