Boşandıktan sonra eski eşim sürekli arayıp tehdit ediyor, ne yapmalıyım?

0 oy
418 göst.
Diğer kategorisinde (7 puan) tarafından

.....

......

.......................

4 Cevaplar

+2 oy
(14,685 puan) tarafından

şikayetçi ol, uzaklaştırma kararı al. asla asla konuşma, mesajlarına dönme.

böylesinden sana koca olmaz, çocuğuna baba olmaz. kurtulmuş sil at engelle 

-Reklam-
+1 oy
(7,804 puan) tarafından

Aşırı uzun yarısına kadar okudum. Polise savcılığa şikayet et sürekli uzaklaştırmaları uzat. Attığı mesajları sakla ve onları da delil olarak göster.Asla muhatap olma direkt engelle. Bu arada burada sürekli post açan biri vardı yeni evlenmiş çocuğu yoktu bir türlü boşanmıyordu eşinden tahminim sen osun. Sınavına odaklan . Hakkında hayırlısı olsun

(14,685 puan) tarafından

benim de aklıma o kız geldi

(31,533 puan) tarafından

Nedense bende oymuş gibi düşündüm inşallah da odur da  boşanıp kurtulmuştur 

(7 puan) tarafından

Sağolun. Uzaklaştırma kalıcı bir çözüm olur mu? Eğer uzaklaştırmayı aşarsa hapis cezasına döner diye biliyorum. Bu durum onu daha çok kinlendirir mi? Bir de babamın araması işe yarar mı?

Bilmem değilim galiba. Başka bi post daha yazmıştım. Ben 5 yıl evli kaldım. Allah derdi olan herkesin yardımcısı olsun.

(14,685 puan) tarafından
+1

ne sen ne de ailenden bir x kişisi asla muhatap olmasın, şımarır cesaretlenir. 

bu kararı görünce bozulacaktır elbet ama sen ve ailen dik durursa havlar havlar susar 

(31,533 puan) tarafından
+1

Mümkünse hiç bir şekilde muhatap olmayın canım gerekirse telefon numaralarınızı değiştirin yeni numaralarınızı akrabalarınıza bile vermeyin. O sözüm ona iyilik yapmaya çalışan vasıfsız akrabalara da sinir oldum nolur nolmaz kades uygulaması da indirim telefonumua . 

+1 oy
(256 puan) tarafından

Çocuk yapmadan ayrılman çok iyi olmuş 

0 oy
(4,479 puan) tarafından

Çok uzun yazmışsın  okuyamadım. Başlığa göre cevap vermek gerekirse uzaklaştırma al mutlaka. Ve şikayetçi ol

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Boşandıktan sonra eski eşin tehditlerine karşı yasal olarak ne yapabilirim?
Boşandıktan sonra eski eşiniz tarafından tehdit ediliyorsanız, derhal en yakın polis merkezine veya savcılığa giderek 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında koruma talebinde bulunmalısınız. Bu süreçte mahkeme kararıyla uzaklaştırma kararı çıkartabilir, tehdit içerikli mesajları ve arama kayıtlarını delil olarak sunarak şikayetçi olabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eski eşten gelen ısrarlı aramalar ve taciz mesajları suç mudur?
Evet, boşanma sonrasında eski eşin sürekli araması, mesaj atması ve huzurunuzu bozacak şekilde ısrarcı olması Türk Ceza Kanunu kapsamında 'Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma' ve 'Tehdit' suçlarını oluşturur. Bu tür davranışlar belgelendiğinde, savcılık tarafından hakkında soruşturma başlatılması ve gerekli yasal yaptırımların uygulanması için yeterli gerekçe teşkil eder.
Uzaklaştırma kararı nasıl alınır ve ne kadar sürede çıkar?
Uzaklaştırma kararı, şiddet veya tehdit riski altındaysanız Aile Mahkemesi'ne veya kolluk kuvvetlerine başvurarak talep edilebilir. Talep genellikle kısa sürede, bazen aynı gün içerisinde değerlendirilerek 'önleyici tedbir kararı' olarak verilir ve karşı tarafın size yaklaşması, iletişim kurması yasaklanır.
Eski eşin tehditleri devam ederse tazminat davası açılabilir mi?
Eski eşinizin tehditleri ve uyguladığı psikolojik baskı neticesinde kişilik haklarınızın ihlal edildiğini ve manevi zarara uğradığınızı kanıtlayabilirseniz tazminat davası açma hakkınız bulunmaktadır. Özellikle boşanma sonrası süreçte yaşanan bu tür olumsuz davranışlar, mahkemede manevi tazminat talebinin temel gerekçelerinden biri olarak kabul edilebilir.
Kişisel güvenliğimi korumak için izimi nasıl kaybettirebilirim?
Güvenliğiniz için öncelikle adres bilgilerinizi gizli tutmalı, sosyal medya hesaplarınızı kapatmalı veya kısıtlamalı ve telefon numaranızı değiştirmelisiniz. Ayrıca, hukuki sürecinizi yürütürken avukatınızdan 'adres gizleme' talebinde bulunarak, ikametgah bilgilerinizin resmi sistemlerde paylaşılmamasını sağlayabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,512,713 soru

24,672,878 cevap

367,367 kullanıcı

...