Kargo dağıtım alanında değilse iade süreci nasıl işler?

0 oy
189 göst.
önce Alışveriş-Hediye kategorisinde (6 puan) tarafından

İnternetten hali almıştım kapıma ödeme surat kargo ile gelecek ama bende merkezin köyünde oturuyorum kargo dağıtımı da buraya yok merkeze inmem lazım almam için iki çocuklada nasıl ineyim bir saat yol iade bedeli yansıtma diyor ne olacak yani

5 Cevaplar

+2 oy
önce (4,365 puan) tarafından

Kargo ücretini ödeyeceksiniz yani ayrıca kapıda ödemeli çok uzun zamandır tercih etmediğim için unuttum siz kapıda ödemeli aldıgınız için ürünü kabul etmeyince satıcı ödüyordu kargo bedelini şimdiki sistem değişti sanırım iade bedellerini alıcı ödeyecek satıcının dava açma hakkı var öyle bir haber vardı bir ara ama ne kadar doğru uygulamaya konuldu mu bilgim yok ve alırken bilmiyor muydunuz dağıtımın oraya yapılmayacagını satıcıyıda mağduriyet oluşturdunuz bu durumda hakka girmemek için kargo ücretini ödemeniz gerekiyor

-Reklam-
0 oy
önce (344 puan) tarafından

Muhtemelen ürünü aldığınız fiyattan hariç ayri iade parası isteyecekler 

önce (6 puan) tarafından

Ama ödeme yapmadım ki kapıda ödeme olacaktı bugün almazsam geri gidecek

0 oy
önce (10,510 puan) tarafından

Bunu alırken bilmiyor muydunuz keşke önce ogrenseydiniz çünkü satıcı da kargoya ödeme yapıyor 

0 oy
önce (187,395 puan) tarafından

kargo ucretini ödeyeceksiniz sadrce

0 oy
önce (3,365 puan) tarafından

Bizde koydeyiz sadece PTT geliyor Buhara birşey alırken sorman gerekirdi satıcı bunu bilemez ve baya yol geliyor yani almaz geri giderse onlardan kesilir buda hakka girmezmi

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kargom şubeye geldiğinde teslim almazsam iade süreci nasıl işler?
Kargo şubesine gelen ürün belirtilen süre içerisinde teslim alınmazsa kargo firması paketi otomatik olarak satıcıya iade eder. İade süreci başladığında ürünün satıcıya ulaşması genellikle 3 ile 7 iş günü sürer ve bu süre zarfında ürünün durumuna göre ücret iadeniz başlatılır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Adrese teslimat yapılmayan bölgelerde kargo teslimatı nasıl gerçekleşir?
Dağıtım alanı dışında kalan köy veya kırsal bölgelerde kargo firmaları genellikle teslimatı en yakın şubeye kadar yapar ve ürünü oradan teslim almanızı bekler. Eğer şubeye gitme imkanınız yoksa, kargo müşteri hizmetlerini arayarak adresinize yakın başka bir dağıtım noktası olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
Kapıda ödemeli kargo teslim alınmazsa kargo ücreti benden kesilir mi?
Kapıda ödeme seçeneğiyle sipariş edilen ürünler teslim alınmadığında, oluşan kargo gidiş-dönüş masrafları yasal olarak satıcıya aittir. Ancak bazı satıcılar, iade bedelini yansıtma konusunda farklı politika uygulayabilir veya tüketici hakları kapsamında işlem yapabilirler.
Kargo şubesine gidemediğim durumlarda siparişi iptal etmek için ne yapmalıyım?
Kargoyu teslim alamayacağınız netleştiğinde, doğrudan satıcı ile iletişime geçerek siparişi iptal etmek istediğinizi bildirmek en hızlı çözümdür. Satıcı, kargo firmasıyla görüşerek ürünün size ulaşmadan doğrudan iade sürecine girmesini sağlayabilir ve böylece yanlış bir ücret yansıtılmasının önüne geçilir.
Kargo teslimat süresi dolmadan ürünü iade etmem mümkün mü?
Evet, kargonun size ulaşmasını beklemeden veya şubeye gitmeden satıcı üzerinden doğrudan iade talebi oluşturabilirsiniz. Satıcıya durumu detaylıca anlatıp adrese dağıtım olmadığını belirttiğinizde, kargo firmasına gerekli bilgilendirme yapılarak ürünün merkeze geri gönderilmesi sağlanabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 276 göst.
19 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Buket masal (4,863 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 188 göst.
2 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Melekkk34 (6,849 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 290 göst.
7 Mart 2023 Diğer kategorisinde Melekkk34 (6,849 puan) tarafından soruldu
+1 oy
15 cevap 380 göst.