Boşanmış anne babam varken halalarımı nasıl davet ederim?

0 oy
291 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (610 puan) tarafından

Kızlar şimdiden hakkınızı helal edin belki biraz uzun olabilir, annemle babam bundan 7 ay önce  boşandılar erkek kardeşim de evlenmeyi düşünüyor şu birkaç ay içinde halledeceğiz her şeyi benim burada hiçbir akrabam yok sadece annem ve kardeşlerim kaldık Antalya'da nişan içinde Denizli'ye gideceğiz kız tarafı orada çünkü zaten düğün yapılmayacak Antalya'da sadece nikah kıyılacak orada kına ve nişan isteme olacak Ben de anneme diyorum ki anne halalarımı da çağıralım hatta gerekirse babama da söyledim ister gelsin ister gelmesin ama büyüklük bizde kalsın diyorum annem de bunu kesinlikle kabul etmiyor babanla ayrıldım halalarına da görüşmeyeceğim artık diyor zamanında işte onu bana yaptılar şunu şunu yaptılar vesaire diyor ama halamlar bizlere karşı çok iyiler uzun zamandır anneme karşı da öyle kötülükleri asla dokunmadı hatta anne babamla barışsınlar diye babam o kadar çok laf söylediler kızdılar ki yani Ama gel gör ki annem bir türlü ikna edemiyorum bana kalırsa onların yenge  görümcelikleri ayrı bize karşı olan hala yegen ilişkimiz ayrı bence çağırmamız gerektiğini düşünüyorum zaten kimi kimsemiz yok çok dağınık bir aileyiz herkes bir yerde birkaç kişi gideceğiz istemeye hatta benim kayınvalidem falan da gelecek çünkü hiç kimsemiz yok zaten Ama anneme bunu bir türlü anlatamıyorum halamları çağırmayacaksak bana kalırsa dedemi de çağırmamamız lazım çünkü dedemin de bana zamanında çok kötülüğü dokunmuştu Ama ben bunu bir türlü anneme anlatamıyorum ve bu konuda birbirimizi çok kıracağız hatta ileri gelirse belki ben istemesine  hiçbir şeyine gitmeyeceğim bile görünürde bu var annemi nasıl ikna edeceğimi şaşırdım ya da ben mi yanlış düşünüyorum ya

7 Cevaplar

0 oy
önce (610 puan) tarafından

En İyi Cevap

Ve şöyle bir durumda söz konusu şimdi hiçbir şeyi haber vermezsek hiç kimseye durumlarımızda ya da internette paylaştığımızda öğrenecekler ya da ileride öğrenecekler bu sefer sadece olan kardeşim ya da anneme kızıp cep almayacaklar yeri gelecek ben halalarımı çok yakınım her tatillerine bana gelirler ben onlara giderim bana da kızacaklar darılıp küsecekler niye haber etmediniz falan diye yani sadece kendilerini Zan altına bırakmayacaklar bizi de çok etkilemiş olacaklar ve daha iki tane daha bekarımız var yani bunları da ileriyi de düşünüyorum ben açıkçası

-Reklam-
+1 oy
önce (913 puan) tarafından

Abinle birlikte konuşun, anne sen babamdan boşandın ama biz babamızdan boşanmadık, o hala bizim babamız, halalar da hala halamız. Kız tarafının karşısında böyle kuru dal gibi kalmamıza vicdanın elveriyor mu, sen birkaç saat tahammül edemeyeceksin diye bizim ömür boyu içimizde kalmasına gönlün razı oluyor mu deyin, biraz vicdanına oynayın yani. Aslında oynamak da değil, doğrusu bu. Halalar sosyal medyada görüp küser diye değil insan özel gününde her sevdiğini yanında görmek ister

0 oy
önce (10,508 puan) tarafından

Bence bunu evlenecek olan kişi konuşmalı yani abin. Sen hiç araya girme yorum yapma. Ama ben halalarımla bu kadar iyi olsaydım durumu açıklardım benim istediğimi ama annemin istemediğini söylerdim ki bana tepkileri olmasın. 

Ben en büyük ablayım kardeşlerim benden küçükler O yüzden açıkçası ben biraz daha bu konularda detay düşünebiliyorum ama onlar maalesef bu tarz şeyleri önemsemiyorlar basit görüyorlar kardeşim de halamlar gelsin istiyor ama annemin tepkisinden korktuğu için bir şey söyleyemiyor susuyor ama bilmiyorum ne olacağını ama bizim aramızda hiçbir problem yokken hep birlikte aramıza bir set örmüş olacağız gibi geliyor bu bir günlük bir şey değil sonuçta yani bu tarz şeylerle araya kırgınlık girmemesi gerektiğini inanıyorum ben

0 oy
önce (31,396 puan) tarafından

Bence bu evlenecek olan kişinin seçimi olmalı düğün olsa evet gelebilirler ama istemede küçük bir grup olur zaten boşandığı eşinin kardeşi ex görümce ile dibdibe olmayı kimse istemez. Evlenecek olan kişi halasını o ortamda görmek istiyorsa onun için saygı duyulur şahsen ben olsam sadece babasına böyle durumlar için tahammül ederim 

Kesinlikle o ortamda da muhatap olmayabilir ama gelmesinler demek kardeşine haksızlık 

Bence de hem kardeşim hem de bize haksızlık olur o aradaki o bağları sebepsiz yere koparmanın bir manası yok annem gurur yapıyor maalesef

Görümce sebebi ile boşanmış olsa haklı diyeceğim ama anladığım kadarıyla öyle bir durum yok. Kendi özelinde boşandıktan sonra görüşmeyi kesmesi daha mantıklı sanki bence en azından önceden söylenebilir paylaşımla öğrenmemeliler 

Aynen öyle ben de öyle düşünüyorum sonuçta tamam babama söylemeyeceğiz onunla bir bağımız pek kalmadı O da zaten hayatta gelmez falan ama halalarım öyle bir durum söz konusu yokken zaten gelemezler hepsi uzak yerdeler çocukları var vesaire ama en azından bence bir saygıdan ötürü de haber verilmesi gerektiğine inanıyorum yorumunuz için de çok teşekkür ederim sağ olun

+1

Rica ederim canım hayırlı uğurlu olsun bu arada :) Rabbim tamamına erdirsin 

0 oy
önce (3,076 puan) tarafından

Halalar olsa da olur olmasa da. Ama baba olmalı bence eğer erkek kardeşinde kabul edemeyeceği yaralarına sebep olmadıysa. O gün insan çocuğu için bir araya gelebilir. Nefret bile etse sonuçta yıllarca bir yuva paylaşılmış. Ortak çocuklar var

Babam asla gelmez ama halalarımla sorunumuz yok aslinda

önce (3,076 puan) tarafından

Bak bu üzücü işte. 😕 Böyle bir baba yok sayılmayı hak ediyor öyleyse

0 oy
önce (6,906 puan) tarafından

Onlar bosanmis olabilir ama düğün cenaze vs varken beraber katilmak gerekir çocuk sadece annenin çocuğu değil susup kenarda durabilir size karşı da iyilermis ayrım yapmaya düşmanlığa ne gerek var 

Bede böyle düşünüyorum amaanneme anltamiyorum yok zamaninda şunu dedi zaainda bunu dedi 15 yıl öncesini konuşuyoruz hala

önce (913 puan) tarafından

Böyle yapan anne babalara çok kızıyorum ya. Bizim iş yerinde bir arkadaş var, 15 yıl önce eşinden boşandı, karşılıklı aldatma vs olmuş sanırım. Boşandıklarında oğulları küçüktü, çocuğun sünnetinde bile bir araya gelmediler. Ben hep kızıyordum yarın bigün bu oğlana kız istemeye gideceksiniz onda da mı böyle ayrı gayrı olacak diye. Bu arada boşandığı kadının da bir babası var o da yatalak hasta. Kadın geçenlerde öldü, cenazesini kaldıracak kimse yok, arkadaş oğluna destek ol ak için mecburen cenazeyi kendisi kaldırdı. O zaman dedim bak görüyor musun çocuğun hatırı için bile bir, araya gelmem diyordun, büyük konuştun Allah kadını mezara sana koydurttu. Ayrılıyorsanız ayrılıyorsunuz çocuklara niye eziyet yaşatıyorsunuz

Kesinlikle ya bende çok uzluyoum ileriyi dusunuyork işin içinden cikamiyorm

0 oy
önce (64,925 puan) tarafından

senin değil kardesinin demesi lazim o zaman ikna olur 

Kardeşim de malsef annemi üzmek isteiyor zaten babamlao yüzden aralqri bozuk anneme daha çok destek çıkıp boşanmaları konusunda anneme destek olduğu icin

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Boşanmış anne babam varken düğün davetleri nasıl yönetilir?
Boşanmış anne babanızın olduğu durumlarda davet listesi oluştururken tarafsız bir denge kurmak ve her iki tarafın sınırlarına saygı duymak önemlidir. Öncelikle kendi düğün önceliklerinizi belirleyin ve aile üyeleriyle birebir görüşerek duygularını anlayın ancak nihai kararın sizin ve eşinizin olduğunu nezaketle ifade edin.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Düğünde annemin istemediği akrabaları davet etmeli miyim?
Düğün gibi özel günlerde annenizin travmatik geçmişi veya görüşmeme kararı varsa, zorla akraba davet etmek aile içi gerginliği artırabilir. Annenizle doğrudan konuşarak halalarınızla olan özel bağınızı ve onların düğündeki varlığının sizin için neden önemli olduğunu, onun duygularını yok saymadan ifade etmeyi deneyin.
Aile içi küskünlüklerde düğün davet listesi nasıl oluşturulur?
Aile içi küskünlüklerde davet listesi oluştururken 'büyüklük bizde kalsın' yaklaşımı yerine uzlaşmacı bir orta yol bulmak daha sağlıklı sonuçlar verir. Aile bireylerine düğün sürecinin sizin için ne kadar özel olduğunu hatırlatarak, mümkünse tarafların birbirini görmeyeceği veya etkileşime girmeyeceği oturma planları gibi stratejik çözümler üretin.
Anne ve baba boşanmışken düğün organizasyonunda nelere dikkat etmeli?
Boşanmış anne ve babanın katıldığı düğünlerde en önemli kural, her iki tarafın da kendisini dışlanmış veya rahatsız hissetmeyeceği bir ortam sağlamaktır. Tarafların birbirine karşı tutumlarını kontrol edemeyeceğinizi kabul edin ve düğün günü tüm odak noktanızı kendi mutluluğunuz ile düğün akışınızın profesyonelce yönetilmesine verin.
Aile büyükleri arasındaki gerginlik düğünü nasıl etkiler?
Aile büyükleri arasındaki gerginlik düğün günü stresi doğrudan etkileyen bir faktördür; bu durumun düğün gününü gölgelememesi için önceden sınırlarınızı belirlemelisiniz. Sorunlu akrabalarla özel olarak iletişime geçip onlardan sizin hatırınız için düğün süresince yapıcı bir tutum sergilemelerini rica etmek genellikle etkili bir yöntemdir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 350 göst.
8 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde beyzademir_18 (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 261 göst.
1 Nisan 2026 Aile & Aşk kategorisinde Lalem42 (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 414 göst.
+1 oy
25 cevap 1,023 göst.
29 Mayıs 2025 Aile & Aşk kategorisinde Syma (1,402 puan) tarafından soruldu