Bebek uyuturken aniden nefesim kesildi, neden olmuş olabilir?

0 oy
222 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,726 puan) tarafından

Kızlar dun bi anda kızımı uyuturken  beşiği sallıyor dum bı anda nefesim kesildi gbı oldu mide bulantısı vs hala midem bulanıyor cok korktum acba bu neden olur boyle sankı bayılma hissi oldu bıde:(

5 Cevaplar

0 oy
önce (8,115 puan) tarafından

kol ağrısı da varmı tansiyon olabilir

önce (3,726 puan) tarafından

Kolum agrımadı cnm tansıyon baktık 10.7 cıktı 

-Reklam-
0 oy
önce (9,679 puan) tarafından

Panik atak olabilir mideniz olabilir bazen reflide oyle yapıyor nefes kesilmesi gibi

Cnm bayılcak gbı oldı mideden mi acaba bilemedim:(

önce (9,679 puan) tarafından

Panik atak gibi duruyor

0 oy
önce (3,090 puan) tarafından

Oksijen eksikliğindendir. Bol bol su için.

Tesekkır edrm cnm o neden olur 

önce (3,090 puan) tarafından

Yeteri kadar su tüketilmediğinde vücutta oksijen azalır bu da nefes darlığı yapar 

0 oy
önce (732 puan) tarafından

Bir ara ben tuvalete kalktım gece tam klozye oturdum bir anda göğsüme bir ağrı saplandı ama nefesim kesildi gözüm karardı başım döndü hepsi birden ama canım nasıl acıdı göğsüm nefes alamayacak kadar acıdı öylece tikandim kaldım gecenin yarısı sona başımı aşağı eydim. Biraz gözümü kpattim düzeldi hala ara ara olur

Pekı doktra gttn mı canm 

önce (732 puan) tarafından

Gitmedim 

Bn cok korktum ya cok kotu olıyur gercek ten:( sizede gecmıs olsun 

0 oy
önce (67 puan) tarafından

Canım korkutmak istemem ama kalp krizi belirtilerinede uyuyo ne olur ne olmaz bı doktora görün istersen

İnşallah degldır ya';(

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebek uyuturken aniden nefes kesilmesi ve mide bulantısı neden olur?
Bebek bakımı sırasında yaşanan ani nefes kesilmesi hissi ve mide bulantısı genellikle aşırı yorgunluk, uykusuzluk, yoğun stres veya anksiyete ataklarına bağlı olarak gelişebilir. Vücudun uzun süreli yorgunluk sonrası verdiği bu tepki, kan basıncındaki ani değişimler veya kan şekerindeki düşüşler nedeniyle bayılma hissini tetikleyebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ani nefes kesilmesi ve bayılma hissi durumunda ne yapmalı?
Ani nefes kesilmesi ve bayılma hissi yaşadığınızda ilk olarak hemen oturun veya mümkünse uzanarak ayaklarınızı biraz yukarı kaldırın. Temiz hava alabileceğiniz bir yere geçin, derin ve kontrollü nefes egzersizleri yapmaya çalışın. Eğer bu belirtiler sık sık tekrarlıyorsa veya göğüs ağrısı, çarpıntı gibi ek belirtiler eşlik ediyorsa mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurarak genel bir kontrol yaptırmanız gerekir.
Annelerde görülen ani mide bulantısı ve halsizlik belirtileri nasıl geçer?
Annelerde bebek bakımı sürecinde oluşan mide bulantısı ve halsizlik, çoğunlukla vücudun dinlenmeye ihtiyaç duymasından kaynaklanır. Belirtileri hafifletmek için gün içerisinde az ve sık beslenerek kan şekerinizi dengede tutun, yeterli miktarda sıvı tüketin ve bebeğinizin uyku saatlerinde kendinize kısa dinlenme aralıkları oluşturun.
Ani nefes darlığı ve mide bulantısı ne zaman tehlikelidir?
Nefes darlığı ve mide bulantısına bayılma, şiddetli göğüs ağrısı, konuşma güçlüğü, uyuşma veya görme kaybı gibi belirtiler eşlik ediyorsa bu durum ciddiye alınmalıdır. Bu tarz belirtiler vücudun acil bir sinyali olabileceği için zaman kaybetmeden bir uzman doktor görüşü almak hayati önem taşır.
Yoğun bebek bakımı sürecinde yaşanan nefes kesilmesi hissi nasıl engellenir?
Yoğun bakım sürecinde nefes kesilmesi hissini engellemek için öz bakımınıza zaman ayırmanız oldukça kritiktir. Stres yönetimi tekniklerini öğrenin, gün içinde kendinize mutlaka kısa molalar verin ve yaşadığınız bu durumu bir aile büyüğü veya destek alabileceğiniz bir yakınınızla paylaşarak fiziksel yükünüzü hafifletmeye çalışın.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 133 göst.
22 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nrgz (829 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 60 göst.
26 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Oykulku (1,184 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 84 göst.
9 Aralık 2025 Aile & Aşk kategorisinde asminim09 (742 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 178 göst.

Kategoriler

1,512,381 soru

24,668,436 cevap

367,124 kullanıcı

...