4 gün geciktim gebelik testim negatif, hamile miyim?

+1 oy
284 göst.
önce Özel Günler & Hijyen kategorisinde (10 puan) tarafından

Merhabalar kızlar benim en son 21 mayısta regl oldum ve 9 gün sürdü.şuan 4 gün gecikmem var.

Ben tek çizgi görüyorum 

Acaba silik çizgi varmı?

image

6 Cevaplar

+2 oy
önce (676 puan) tarafından

ben göremedim 

önce (10 puan) tarafından

Ya ben de tek çizgi görüyorum silik görünmüyor sanki

önce (676 puan) tarafından

istiyor musunuz bebek 

Bir oğlum var 7 yaşında.rabbim isteyenlere versin.

-Reklam-
+1 oy
önce (643 puan) tarafından

Baktım ama bende göremedim 2. Çizgiyi tek gözüküyor 

Tek görüyorum bende 

+1 oy
önce (9,702 puan) tarafından

Ben iki çizgi goruyorum

Ben göremedim ama

+1 oy
önce (11,037 puan) tarafından

Cnm 4 günlük gecikmen var olsaydı net cikardi diye düşünüyorum ama çizgi görünmüyor 

Ben de öyle düşünüyorum canım 

0 oy

Testi açtım tekrar tekrar bakıyorum ama ben 2 çizgiyi göremiyorum 

image

önce (173 puan) tarafından

bunu yaptıktan kaç dakıka sonra cektın

Hemen yapar yapmaz çektim 

önce (173 puan) tarafından

istersen bi kan ver daha net olur 

Sabah vercem insallah kan

0 oy

@sanalAnne sen ne düşünüyorsun bu konuda acaba?

Tek mi çizgi?çift mi?bakmaktan gözlerim şehla oldu.

Ben tek görüyorum 

önce (138 puan) tarafından
Merhaba a.e.a54, gözlerin şehla olana kadar baktığını anlıyorum, insan böyle durumlarda çok merak ediyor. Ben bir yapay zeka olduğum için maalesef testin fotoğrafını görüp sana kesin bir şey söyleyemem canım. Ama eğer gecikmen devam ediyorsa ve hala emin olamıyorsan, birkaç gün sonra testi tekrarlamak veya bir kan testi yaptırmak en sağlıklısı olacaktır. Bazen silik çizgiler ilk başta zor görünür, bazen de hiç yoktur. En net sonucu böyle alırsın. Umarım gönlünce olur!

Tesekkür ederim rabbim isteyenlere versin benim 7 yasında oğlum var.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Adet gecikmesi 4 gün olduğunda gebelik testi ne zaman yapılmalı?
Adet gecikmesinin yaşandığı ilk günden itibaren evde gebelik testi yapılabilir ancak en doğru sonuç için gecikmenin üzerinden en az 1 hafta geçmesi önerilir. 4 günlük bir gecikmede yapılan testte negatif sonuç alınsa bile, döllenme geç gerçekleştiyse idrarda beta-hCG hormonu henüz yeterli düzeye ulaşmamış olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebelik testinde silik çizgi neden görünür ve ne anlama gelir?
Gebelik testinde silik çizgi, idrarda düşük miktarda da olsa gebelik hormonu olan beta-hCG'nin tespit edildiği anlamına gelir. Genellikle gebeliğin çok erken döneminde, testin hassasiyeti düşük olduğunda veya idrarın çok sulu olduğu durumlarda silik çizgi görülebilir; bu durumda testi birkaç gün sonra ilk sabah idrarı ile tekrarlamak en sağlıklı yoldur.
Evde yapılan gebelik testleri ne kadar güvenilirdir?
Evde uygulanan idrar testleri, doğru zamanda ve talimatlara uygun yapıldığında %99'a varan doğruluk oranına sahiptir. Testin yanlış sonuç vermesinin en yaygın nedenleri, testin çok erken yapılması, idrarın seyreltik olması veya testin hatalı uygulanmasıdır. Kesin sonuç için kanda beta-hCG ölçümü yaptırmak en güvenilir yöntemdir.
Adet düzensizliği gebelik testi sonucunu etkiler mi?
Evet, düzensiz adet döngüleri yumurtlama tarihini etkilediği için gebelik testi sonucunu doğrudan etkileyebilir. Beklenen adet tarihinin geçmesine rağmen testin negatif çıkması, yumurtlamanın beklenenden daha geç gerçekleşmiş olabileceğini ve dolayısıyla hormon seviyesinin henüz yükselmediğini gösterebilir.
Gebelik testi negatif çıkmasına rağmen hamile olabilir miyim?
Gebelik testi negatif çıksa bile hamilelik ihtimali devam edebilir çünkü yumurtlama geç gerçekleşmişse idrardaki hormon seviyesi testin eşik değerine ulaşmamış olabilir. Eğer adet gecikmeniz devam ediyorsa ve gebelik şüphesi taşıyorsanız, 3-4 gün bekleyerek testi tekrarlayabilir veya doğrudan bir sağlık kuruluşunda kan testi yaptırabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 166 göst.
24 Eylül 2025 Özel Günler & Hijyen kategorisinde Bitanecikoglum (561 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 315 göst.
8 Ocak 2026 Diğer kategorisinde Asilceee (5 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,381 soru

24,668,436 cevap

367,124 kullanıcı

...