Bebeğim 5 aylık meme şişliği hala inmedi, ne yapmalıyım?

0 oy
79 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3,123 puan) tarafından

Kızlar yaşayan vardır bunu illaki ama naptınız ne zaman geçti fikir almaya ihtıyacım var. Bebeğim 5 bucuk aylık hala meme şişliği inmedi. Hiç dokunmadım masaj yapmadım. Çünkü dokunmanın iyi olmadığını okudum internetten. Enfeksiyona yol açabilirmiş. Oğlumda da olmuştu meme şişliği. Tam olarak ne zaman geçtiğini hatırlamasam da 3 aya kadar geçtiğini tahmin ediyorum belki daha erken. Annem ovalıyordu bu arada hiç bir sorun oluşmadı. Bu çocuğum için dokunmadım okuduklsrımdan sonra. Hata mı ettim ovalamalı mıydım? 6 aylık olacak hala geçmedi. 

2 Cevaplar

0 oy
önce (1,170 puan) tarafından

Çocuk doktoruna göster istersen ama bence hata etmedin bende dokunmamak gerek diye biliyorum

önce (3,123 puan) tarafından

Biraz daha bekleyeyim geçmezse götürecem artık

-Reklam-
0 oy
önce (441 puan) tarafından

Bence hiç dokunma benimki 8 aylıkken geçmişti 

önce (3,123 puan) tarafından

Öyle mi? 6 aya kadar geçmeli, aksi takdirde doktora götürmeli diye okudum ben de2

önce (441 puan) tarafından

Yok benim doktorum geçer demişti oğlum 8 aylık oldu geçti çok şükür 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebeklerde meme şişliği ne zaman kendiliğinden geçer?
Bebeklerde görülen meme şişliği genellikle doğumdan sonraki ilk birkaç hafta içinde başlar ve çoğu bebekte 3 ila 6 ay arasında kendiliğinden tamamen geçer. Anneden geçen hormonların etkisiyle oluşan bu durum, hormon seviyeleri dengelendikçe küçülerek kaybolur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeklerde meme şişliğine dokunmak veya masaj yapmak doğru mudur?
Hayır, bebeklerde meme şişliğine asla dokunulmamalı, masaj yapılmamalı veya şişlik sıkılmamalıdır. Bu bölgeye yapılacak fiziksel müdahaleler enfeksiyon riskini artırabilir, doku hasarına yol açabilir ve iyileşme sürecini olumsuz yönde etkileyebilir.
Bebeklerde meme şişliği neden olur ve tehlikeli midir?
Bebeklerde meme şişliği, gebelik sırasında anneden bebeğe geçen östrojen hormonunun etkisiyle gelişen fizyolojik ve geçici bir durumdur. Genellikle zararsızdır; ancak şişlik ile birlikte kızarıklık, sıcaklık artışı, hassasiyet veya ateş gibi belirtiler varsa enfeksiyon riski açısından mutlaka bir doktora başvurulmalıdır.
Altı aylık bebekte meme şişliği hala devam ediyorsa ne yapılmalı?
Bebek 6 aylık olmasına rağmen meme şişliği hala geçmediyse veya boyutunda bir artış gözlemleniyorsa, durumu değerlendirmek için bir çocuk doktoruna danışmanız en doğrusudur. Doktor, bunun hormonal bir süreç mi yoksa başka bir tıbbi durum mu olduğunu muayene ederek netleştirecektir.
Bebeklerde meme şişliği enfeksiyon belirtileri nelerdir?
Meme dokusunda aşırı kızarıklık, bölgede belirgin ısı artışı, bebeğin dokunulduğunda ağlaması, şişliğin sertleşerek büyümesi veya bebeğin vücut ısısının yükselmesi enfeksiyon belirtisi olabilir. Bu durumlardan herhangi biri gözlemlendiğinde, evde müdahale etmeden doğrudan uzman bir hekimden destek alınmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 132 göst.
15 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Annelikkkkk (1,166 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 763 göst.
19 Kasım 2024 Diğer kategorisinde 3evlatsahibi (629 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 234 göst.
0 oy
3 cevap 119 göst.
23 Aralık 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Aminee! (460 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,590 soru

24,671,131 cevap

367,268 kullanıcı

...