25 Mayıs'ta regl oldum ama hala olmadım, hamile miyim?

0 oy
148 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,852 puan) tarafından

En son 25 mayısta regl oldum bu ay halen olamadım dört gün falan geçti galiba.Geçen hafta regl olcam sandım karnım çok agrıyınca bu haftaya kadar olamadım yanıyorum ödem oldum evdeki testi yapıp söktürücü mü içsem acaba

2 Cevaplar

0 oy
önce (332 puan) tarafından

Kendine bir iyilik yapıp kadın doğum uzmanına gidebilirsin. O gerekli görürse adet söktürücü verir zaten 

önce (1,852 puan) tarafından

Evde ilaç vardı canım o yüzden rahatlayım diye feci şiştim

önce (332 puan) tarafından

Risk senin ki canım ne olduğunu bilmiyorsun

-Reklam-
0 oy
önce (39 puan) tarafından

Canım ben de en son 21 mayısta regl oldum 9 gün sürdü

Bu ay daha bende olmadım 8 gün gecikme var evde ki test negatif sağlık ocağında kan verdim oda negatif menopozda yok oda temiz çıktı bugün için 8 gün gecikme yaşıyorum 

Adet söktürücünün hormonları bozduğunu duydum ama ne kadarı doğru onu bende bilmiyorum açıkça alıpta kullanmaya cesaret edemiyorum.

önce (1,852 puan) tarafından

Benimde negatif çıktı test canım bende bekleyim kendi kendine olsun inşallah hepimizin 

önce (1,390 puan) tarafından

Abla sen 41 yaşında deilmiydin 

önce (39 puan) tarafından

Yok kuzum 44 yasındayım 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

25 Mayıs'ta regl oldum ama hala olmadım, hamilelik belirtisi olabilir mi?
Regl gecikmesi gebeliğin en yaygın belirtisidir ancak stres, mevsim değişikliği veya hormonal değişimler de buna neden olabilir. Son adet tarihinizin üzerinden 4 günden fazla süre geçtiyse, döllenmeden yaklaşık 10-14 gün sonra hamilelik testi sonuç vermeye başlayacaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Adet gecikmesi olduğunda evde hamilelik testi ne zaman yapılmalı?
En doğru sonuç için adet gününün geçmesini bekledikten sonra, tercihen sabah ilk idrar ile test yapılması önerilir. İdrardaki HCG hormon seviyesi sabah saatlerinde daha yüksek olduğu için testin doğruluğu artacaktır.
Adet söktürücü ilaçlar adet gecikmesinde kendi başıma kullanılabilir mi?
Adet söktürücü ilaçlar kesinlikle bir doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır. Eğer hamileyseniz bu tür ilaçlar gebelik sürecine zarar verebilir, bu nedenle ilaç kullanmadan önce mutlaka hamilelik testi yaparak durumunuzu netleştirmeniz gerekir.
Regl öncesi karın ağrısı ve ödem hamilelik belirtisi mi?
Regl öncesi dönemde yaşanan karın ağrısı ve ödem, hem adet öncesi sendromunun (PMS) hem de erken dönem gebelik belirtilerinin ortak özellikleridir. Bu fiziksel belirtiler vücuttaki hormonal değişimlerden kaynaklanır ve sadece bu belirtilere bakarak hamile olup olmadığınızı anlamanız mümkün değildir.
Dört gün süren adet gecikmesi hamilelik için kesin bir kanıt mıdır?
Hayır, dört günlük bir gecikme tek başına hamileliğin kesin kanıtı değildir. Adet döngüsü; stres, beslenme düzeni, hastalıklar veya yoğun egzersiz gibi pek çok faktörden etkilenerek gecikebilir. Kesin tanı için evde yapılan idrar testinin ardından bir sağlık kuruluşunda kan testi yapılması en güvenilir yoldur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 529 göst.
0 oy
2 cevap 219 göst.
26 Nisan 2026 Özel Günler & Hijyen kategorisinde Japonesi (1,211 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 329 göst.
+1 oy
4 cevap 238 göst.
2 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Sila16 (2 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,777 soru

24,673,613 cevap

367,413 kullanıcı

...