Hamilelikte ailem yanıma gelemiyor, ne yapmalıyım?

0 oy
352 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (4 puan) tarafından

kızlar 

7 Cevaplar

0 oy
önce (4,223 puan) tarafından

Cogu vefasız..  valla kan kusarım da  kızılcık şerbeti  içdim der o taraflı olmam..yalnız yerigelince diken  gibi çarparım lafı... 

-Reklam-
0 oy
önce (572 puan) tarafından

Benim annem ile eşim ve eşim tarafı küs, benim de konuşmam görüşmem yasak. Bu arada eşim haklı maalesef... Ben de ailemden uzağa gelin geldim, gebeliğimde de dogumumda da tek basimaydim. 1 gece tek kaldım hastanede esimi almadilar, o gece mesela hep agladim yalnızlığıma. Bebeğim 9 aylık oldu benim disimda 1 Allah'ın kulu gelip de altını değiştirmemistir bebeğimin. Annem gelip ya kusura bakmayın ben kızımı torunumu görmek istiyorum dese eşim tarafı zaten yumuşar ama kuyruğunu dik tutuyor o da. Şimdi günler geçer yıllar geçer ama ben bana yapılmayani da yapılanı da unutmam. Sen de öyle ol bacım, böyle böyle güçlü insanlar oluyoruz belki de bu da hayatın bizi kendi ayaklarımiz üzerinde durmamız için bir çabasıdır belki de bilemeyiz. 

önce (187,522 puan) tarafından

Nuray hocam annesi hayatta olan anlamiyo ne desem ne yazsam asla anlatamiyorum illa kendi kafalarinin dikine gidiyolar halbuki annelerini yikanirken kefenlenirken gorseler konusmadiklari her gun icin gunlerce pisman olup aglayacaklar 💆‍♀️

önce (4 puan) tarafından
+1

Doğru

önce (1,292 puan) tarafından

Biz annemin cenazesini bile göremedik son kez sarılırken  döndük tekrar sarılmıştık kardeşimle 3.ye sarılacaktık babamlardan çekindik kızmasınlar diye dönüp tekrar sarılmadık sonra pişman olduk keşke son defa bir kez daha sarılsaydık diye gözlerime bir bakışı vardı son bakıştı birdaha yok. 8 sene sonra gittim mezarından içeriye bile sokmadılar. 

önce (1,292 puan) tarafından

Annem öldü annemin teyzesi öldü. Yani sevdiğim büyüklerden bi babannem bide annemin teyzesi kaldı insan çok özlüyor çok. Babannemde çocuk gibi olmuş iyice akıl gitmiş ey ne olacağımız belli değil. Kalp onarmak lazım. Zira insan çok çabuk kırılabilen bir varlık. 

önce (187,522 puan) tarafından

Hocam 🥺🥺

0 oy
önce (5,532 puan) tarafından

Senin gitme imkanın varsa git.ya da bekar kızkardeşin filan yokmu hani annenin işi bitene kadar dönüşümlü olarak yanında kalacak birileri olsa keşke.

Benimde hep riskliydi alttan dikiş atılmıştı ayağa kalksam kanamam oluyor sancılarım oluyordu.başta annem gelemem filan dedi.hastaneye yatırdılar.birgün telefonda babamla konuşurken ağladımda o dayanamayıp öyle annemi gönderdi

önce (4 puan) tarafından

Doğru

0 oy
önce (1,923 puan) tarafından

Bacim sen annene mi guvenip yaptin cocuguni belliki gelmek istemiyo yapabildigini yapacaksin yapamadigini esin yapacak bosversene ne minnet ediyosun ben ilk evlendigin dogum yaptigim zamanlarda ilk yillar yani cok sikinti yasadim tamam corona vardi ama gelebilirdi yasak yoktu calisiyorum dedi ananemi kaybettik onu bahane etti yok kardesleriyle kusmus yok su yok bu evlendim 2inci ayimda hamile kaldim bi kere regl oldum hamileligim boyunca toplasan 3 kez gelmedi evime yeni evliyiz esim vardiyali calisiyo geceye gittiginde annesigile birakiyodu beni surekli gorusmek istiyo o zamanlar insan bisey de diyemiyo gidiyodum kaynanama da yuk olmuşum en son 5 aylikken evde kalmak istiyorum artik cocuk dogunca zor olur dedim kaynanam evet tabi alis dedi hic ikiletmedi dogumum geldi catti hic bilmiyorum ki dogum oncesi temizlik yapilirmis ne annem bisey diyo ne kaynanam kirli eve cocuk getirdim kaynanam dedi ben bakamam annem dedi ben calisiyorum iznim yok 2 gun hastanede kaldim yeni cocugu gorunce 1 hafta hevesli oldular annem de kaynanamda yanimda kaldi gidin dedigim halde hastaneden ciktim annem 2 gun durmadi benim evimde babamgil zorlaniyomus koca koca adamlar basinin caresine bakamadi o zaman kaynim nisanliydi diger dunurler eve gittigimi duyunca niye size gelmedi demisler sirf onun icin beni geri evimden aldilar oraya goturduler 6 gunde orda kaldim sonra evime geldim daha cocugumun gobegi dusmemisti esim geceye gitti ben yalniz kaldim evde sonra aklim basima dank etti simdi bu seferki hamileligimde riskliyim basindan beri ikisi iki taraftan yok yemek yapalim yok isini yapalim asla minnet etmedim oturarak evimi supurdum yeri geldi 3 gun mutfakta bulasikcyigini kaldi yeri geldi 10 gun evimi supururemedim ama gelinde su isimi yapin demedim canim bisey cekse minnet edip istemedim simdi dogumuma 4 hafta kaldi kaynanam 3 kere yapilacak isin var mi dedi gerci sonra da camini silerim banyonu yikarim yapacagim o olur da diyo annem diger taraftan bi hafta sonu gelir yaparim sen yapma diyo valla doktorum gecen kontrolde riskin yok artik dedikten sonra temizligime basladim duvarda sildim camda merdivene de ciktim tezgaha dolaba da cok sukur bu halime yinede hep duan ayni Rabbim kimseye muhtac rtmesin 

önce (4 puan) tarafından

Siz annenize kayinvalidenize guvenip mi yapmistiniz ki bana bu soruyu soruyorsunuz ben annemin manevi destegini bekliyorum kac gun olmus idare etmisiz esimle zaten ben kimseden temizlik filan da beklemem koca koca insanlara surayi burayi temizle dicek halim yok zaten ama su koca koca kendilerine bakamayan adam sorunu annemde de var koye git gel butun isler ona bakiyor yani bana gelse dinlenir oyle soyliyim sorumlulugu cok ben onu anliyorum ama diliyle bile gonlümu alamayisı koyuyor iste insan dogumda bile dayanamam ben üzulürum diyor fakat gebe bir kadin da  bunun stresine girmemeli bence allah gercekten kimseye muhtac etmesin oyle bir minnetim yok kimseye cok sukür

önce (1,923 puan) tarafından

Siz benim soyledigimi niye yanlis taraftan anlamayi tercih ediyosunuz ben sizin tarafinizdan konusuyorum farkinda degil misiniz insan bi anasi babasi ailesi olunca arkasinda bi destegi var zannediyo olsun istiyo herkes gibi ben evlendigimde 24 ilk cocugumu dogurdugumda daha 25 yasima girmemistim bile kucuktum cahildim ben zannettim ki aileler destek olacak iki tarafinda ilk torunu oluyo hevesliler sandim sonra yasadim gordum ki anadan da fayda yok babadan da simdi benim annem ilkinde acemiligime denk geldi kafam ustumde degildi naptin neettim hic bilmiyorum bu sefer elimden geleni yapcam diyo kaynanam diger taraftan gonulsuzde olsa yapariz ederiz diyo ama benim kimseye minnetim kalmadi kendi ailemi esimin tarafina ezdirmem esimin tarafininin hakkini da kendi tarafima yedirmem herkes evinde mutlu olsun belki 1 aydir evimi toparlamaya calisiyorum annem yalvariyo geliyim bi isin ucundan tutuyum diyo asla istemiyorum herkes yerinde iyi olsun Allah  gercekten kimseye muhtac etmesin 

önce (4 puan) tarafından

Yine destekler cok şükür de bir eksiklik var gibi torun olayi başka sevmeye kadar sanırım benim de minnetim yok ben duygusal tarafindan yipratici buldum bu sureci belki hormonlardan belki de hayat bizi boyle bi yerden guclendiriyor bilemem allah evlatlarinizla mutlu etsin her sey gonlunüzce olsun 🙏

0 oy
önce (537 puan) tarafından

Evlenince annenler mi değişiyor anlamıyorum. İnan bende aylardır davet ediyorum eve gelin diye hala gelecekler sürekli bahane buluyor. Babam da annen istemiyor falan diyor, yani aramızda kötü bir durum da yaşanmadı gidip geliriz annemlere ama böyle bir huyu var. İletişimimiz daha da azaldı ama ablamla gayette samimi sürekli gidip geliyor yeğenim oldu diye. Yine dedim bu hafta gelin bari hayırlısı diyor ya da ablana gidicez falan diyor yine gelmeyecek biliyorum bende nasıl bir tavır takınayım bilmiyorum . Bende birkaç saat uzak mesafedeyim hamile kalsam doğum işleri falan hep tek olacağım kesin ama annem ablamı hiç yalnız bırakmadı 

önce (4 puan) tarafından

Ne tavir takınirsan takin degisecegini sanmam kac yillik evlisin bilmiyorum ama kac senedir bana gelisleri sayilidir hep isterler biz gidelim ben de anlayamadim bu degisim niye ben iyiyim rahatım diye sagolsunlar hic endiseleri yok nasilsa iyiymisim diye nacizane tavsiyem ekstra hassas bir donem ustelik her sey istedigin gibi gitmeyebiliyor bu gebelik doneminde o yuzden beklentini minimumda tut bence ben maddi degil manevi destek bekliyorum sadece 

önce (537 puan) tarafından

İki sene oldu olacak evleneli ama evime gelişleri 3-4  falandır. Babam heves ediyor gelmeye ama annem hep geçiştiriyor. İnan bazen aramak bile istemiyorum annem yazıyor bazen niye hiç aramıyorsun diye. Bişey diyemiyorum. Bende geciştiriyorum artık bişey yazarken. Annem sonuçta tavır almak istemiyorum ama mecbur bırakıyorlar 

önce (4 puan) tarafından

Bilemiyorum bir seylere ısinmak zaman aliyordur belki de kim bilir herkes yerinde sağ olsun insallah düzelir her sey gonlünuze göre olur

0 oy
önce (5,430 puan) tarafından

Ahh camım. Hamileliğimi doğumumu hatirladim

önce (4 puan) tarafından

Dogru

0 oy
önce (6,125 puan) tarafından

Bu saatten sonra minnet etmezdim, eşin durabili8orsa yanında ondan destek al. Anne en cok boyle zamanlarda araniyor bende yaşadım, ya hu sende annesin gelip bi kizina destek cikmak ne kadar zor olabilir, nasil dayanıyorlar anlamiyrium

önce (4 puan) tarafından
+1

Dogru

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hamilelikte düşük riski varken stresle nasıl başa çıkılır?
Düşük riski sürecinde stresle başa çıkmak için öncelikle çevrenizdeki kişilerin sınırlarına saygı duyarak kendi psikolojik konforunuza odaklanmalısınız. Kendinizi suçlamak veya başkalarının gelmemesine odaklanmak yerine, mevcut durumunuzun gerektirdiği dinlenme sürecine yoğunlaşın. Eğer çevrenizdeki kişiler beklentilerinizi karşılayamıyorsa, profesyonel destek alabilir veya sakinleştirici nefes egzersizleri ile kaygı seviyenizi düşürebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebelikte aile desteği olmadan süreci nasıl yönetebilirim?
Gebelikte aile desteği eksikliğini yönetmek için öncelikle yakın çevrenizden veya profesyonel destek hizmetlerinden faydalanan bir yardım ağı oluşturun. Ev işleri ve yemek gibi günlük ihtiyaçlarınız için destek alabileceğiniz alternatifler belirleyin. Bu süreçte eşinizle açık bir iletişim kurarak beklentilerinizi netleştirin ve ihtiyaç duyduğunuz duygusal desteği profesyonel bir gebelik danışmanı ya da psikolog aracılığıyla almayı değerlendirin.
Düşük riski olan hamileler hangi durumlarda destek almalıdır?
Düşük riski olan hamileler, fiziksel yorgunluğun yanı sıra yoğun kaygı, panik atak veya sürekli üzgün hissetme gibi durumlarda mutlaka destek almalıdır. Özellikle hastane süreçleri ve tıbbi kontroller sırasında duygusal boşluğa düştüğünüzü hissediyorsanız, bir uzmanla görüşmek duygularınızı düzenlemenize yardımcı olur. Ayrıca fiziksel kanama veya şiddetli ağrı gibi belirtilerde vakit kaybetmeden doğrudan doktorunuza başvurmanız hayati önem taşır.
Hamilelikte ailevi beklentiler nasıl yönetilmelidir?
Ailevi beklentileri yönetmek için kendinize duygusal sınırlar koymalı ve değişen önceliklerinizi net bir dille ifade etmelisiniz. Ailenizin sağlık durumu veya kişisel nedenlerle yanınızda olamaması durumunda, bu durumu kişiselleştirmemeye çalışarak kendi sağlığınızın birincil önceliğiniz olduğunu hatırlayın. Kendi duygularınızı bastırmak yerine, beklentilerinizi sadece ihtiyaç duyduğunuz destekle sınırlayarak hayal kırıklığı yaşama riskini azaltabilirsiniz.
Düşük riski olan anne adayları günlük yaşamda nelere dikkat etmeli?
Düşük riski olan anne adayları doktorun tavsiye ettiği istirahat düzenine harfiyen uymalı ve ağır fiziksel aktivitelerden kaçınmalıdır. Stres yaratan çevresel faktörlerden uzak durmak, düzenli beslenmek ve uyku düzenini korumak iyileşme sürecini destekler. Ayrıca, ani kanama veya lekelenme gibi durumlarda panik yapmadan hızlıca sağlık kuruluşuna ulaşabileceğiniz bir planınızın hazır olması kendinizi güvende hissetmenizi sağlayacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 933 göst.
0 oy
25 cevap 2,137 göst.
25 Ekim 2019 Aile & Aşk kategorisinde Songül (23 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 811 göst.
6 Temmuz 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 1,468 göst.
10 Mart 2019 Aile & Aşk kategorisinde Sabr-ı Aşk ❣ (3,694 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,948 soru

24,676,262 cevap

367,561 kullanıcı

...